Έτοιμο το κοινωνικό ιατρείο του Δήμου Τρίπολης

Τη λειτουργία του ξεκινά το Κοινωνικό ιατρείο του Δήμου Τρίπολης. Έχει ήδη τοποθετηθεί ο ιατρικός εξοπλισμός και περίπου 20 γιατροί από όλες σχεδόν τις ειδικότητες θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε όσους άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη, δήλωσε η υπεύθυνη κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Τρίπολης Μαρία Εικοσιδέκα.

Στη δράση αυτή έχουν συμβάλει εθελοντικά εκτός από γιατρούς, ο Ερυθρός Σταυρός και νοσηλευτές.
Το κοινωνικό ιατρείο στεγάζεται στο χώρο του Δημαρχείου στον πρώτο όροφο και όσοι έχουν ανάγκη μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της κοινωνικής πρόνοιας, να υποβάλλουν μια αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση ότι ο αιτών/ουσα είναι ανασφάλιστος/η, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό εφορίας και ταυτότητα), ώστε να εκδοθεί στους δικαιούχες η απαραίτητη κάρτα υγείας.
Η εξυπηρέτηση θα γίνεται κατόπιν ραντεβού.
Η Μ. Εικοσιδένα τόνισε ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση η δημιουργία τέτοιων δομών στην Τρίπολη αλλά επιβάλλεται λόγω της παρούσας οικονομικής κατάστασης.
Μέχρι στιγμής έχουν υποβάλλει αιτήσεις γύρω στα 10 άτομα.
Ενημέρωσε επίσης ότι το επόμενο βήμα είναι η μέριμνα για τον εμβολιασμό των παιδιών και στη συνέχεια η δημιουργία ενός κοινωνικού φαρμακείου που θα λειτουργεί συμπληρωματικά του κοινωνικού ιατρείου.

Β.Π.
http://kalimera-arkadia.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *