Μητέρα “Τοξοβόλου”: Ούτε δικηγόροι της χούντας δεν έβλεπαν έτσι τους πελάτες τους

Στο πλευρό του γιου της στέκεται η μητέρα του Γ. Μιχαηλίδη. Αποκαλύπτει τις άθλιες εικόνες που αντίκρισε στην ασφάλεια. “Είμαι αγωνιστής και έτοιμος να πληρώσω”, λέει ο νεαρός συλληφθέντας.

Η Γεωργία Μιχαηλίδου αποκαλύπτει για μία ακόμη φορά, μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βράδυ της Τρίτης τις στιγμές που έζησε, όταν αντίκρισε το γιο της, σχεδόν αιμόφυρτο, λίγο μετά την σύλληψή του.

Η είδηση της συμμετοχής στους Πυρήνες της Φωτιάς, αλλά και το βαρύ κατηγορητήριο που πλέον συνοδεύει τον γιο της Γιάννη, αποτέλεσε σοκ για την ίδια και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ενώ όπως παραδέχεται, εις βάρος του γνωστού πλέον “Τοξοβόλου του Συντάγματος” εκκρεμούσσν τρία εντάλματα σύλληψης και για το λόγο αυτό, δεν ζούσε πλέον στο ίδιο σπίτι για παραπάνω από δύο χρόνια.

Η κα Γεωργία Μιχαηλίδου, είχε υποστηρίξει σε αποκλειστική της συνέντευξη στις “6μέρες” ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν ψεύδη. “Ό, τι κάνουν είναι στάση ζωής”.

Και συνέχισε: “Οταν τον είδα για πρώτη φορά την Κυριακή, έτσι παραμορφωμένο, λιποθύμησα. Είχα δέκα λεπτά στη διάθεσή μου. Νομίζω ότι και ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει τον εαυτό του εάν δει την φωτογραφία που κυκλοφόρησε. Κανείς δεν σκέφτηκε τους συγγενείς, τα αδέρφια του. Είναι εικόνα αυτή;”, είχε αναρωτηθεί.

Μιλώντας μάλιστα στην κάμερα του Αlpha, προσθέτει: “Τον είδα αγνώριστο. Αν περνούσε από δίπλα μου, δεν θα τον αναγνώριζα. Το χειρότερο ήταν ότι δεν μπορούσα να αγκαλιάσω το παιδί μου”.

Η ίδια περιγράφει την συνάντησή τους στα γραφεία της ασφάλειας και περιγράφει τις άθλιες συνθήκες κράτησης, τόσο του γιου της, όσο και των συγκρατούμενών του.

Η εικόνα του δεμένου με το ένα χέρι σε ένα μεγάλο τραπέζι γιου της, σε ένα δωμάτιο τυφλό, προκειμένου να αποφευχθεί η παραμικρή απόπειρα αυτοκτονίας, με πάνω από 40 αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής με κουκούλες να τον φυλάνε, προκάλεσαν την οργή της μητέρας του “Τοξοβόλου”.

“Τι φοβόντουσαν ακριβώς; Ούτε δικηγόροι της χούντας δεν έβλεπαν έτσι τους πελάτες τους. Μα, δεμένος και κακοποιημένος; Ήθελα να αγκαλιάσω το παιδί μου. Είχα σκαρφαλώσει στο τραπέζι και ήθελα να του πιάσω στο χέρι”.

Παρ’ όλα τα “βασανιστήρια” που περνάει όμως τώρα, η μητέρα μιλάει για τον πρωταγωνιστή της διπλής ένοπλης ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, λέγοντας:

“Αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες του. Δεν θέλει την θυματοποιήση του. Είναι επιλογή του. Τα παιδιά αυτά είναι πολύ σταθερά στη θέση τους. Και μου είπαν ότι είναι έτοιμοι να πληρώσουν”.

Παράλληλα, η κα Μιχαηλίδου αναφέρει ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο Γιάννης ζούσε εκτός σπιτιού, με την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση των συναγωνιστών του. “Δεν τον είχα δει καθόλου. Και στα ελάχιστα τηλεφωνήματα που έκανε στο σπίτι, μού είχε πει. Είμαι πολύ καλά, είμαι αγωνιστής, αντιστέκομαι”.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4 thoughts to “Μητέρα “Τοξοβόλου”: Ούτε δικηγόροι της χούντας δεν έβλεπαν έτσι τους πελάτες τους”

  1. Ανεξάρτητα από την την πράξη τους, Σαφώς καταδικαστέα.Τουλάχιστον είχαν guts Είδος εν ανεπαρκεία σήμερα στους Ελληνες των πολυτελών Jip και του καναπέ.

  2. Kι οποιος εχει guts θα αρπαζει απο ενα οπλο και εναν ομηρο και οποιον παρει ο χαρος ;;;

    Ωραια φιλοσοφια !

    Κατα τα αλλα ειμαστε η χωρα που εδωσε τον πολιτισμο …

  3. Είμαστε η χώρα που έδωσε τον πολιτισμό και τη Δημοκρατία. Πολλά πράγματα θα έπρεπε να αλλάξουν Γιάννη. Εμείς οι ίδιοι έχουμε διαλύσει τηνπατρίδα μας. Δεν είμαστε άξιοι να λεγόμαστε Έλληνες είμαστε ενας λαός για την ακρίβια μια γενιά διεφθαρμένη ως επι το πλείστον.
    Οχι ολοι οι περισσότεροι.ομως. Σε αυτό μέγιστη ευθήνη φέρνουν οι κυβερνόντες Θα μου πείς μα εμείς τους εκλέγουμε Ναι, εμείς και για αυτό είμαστε άξιοι της τύχης μας. Οι πιτσιρικάδες έχουν μια ιδεολογία πιστεύουν σε κάτι. παίζουν τη ζωήν τους είναι αναρχικοί. Πήραν ένα ομηρο ένα η περισσότερους Μήπως ομως αυτοί που μας κυβερνούν τώρα δεν έχουν πάρει ομηρο ένα ολόκληρο λαό Μήπως δεν οδηγούν στην εξαθλείωση τον λαό μας ποιοί είναι ποιό επικίνδυνοι Γιάννη οι πιτσιρικάδες η, η τρόικα εσωτερικού εξωτερικού. Ποιοί οδήγησαν στην αυτοκτοκτονια 3.500 Έλληνες ποιοί κατάργησαν την εθνική ανεξαρτησία ποιοί καταργησαν την βουλή ποιοί κυβερνούν με νομοθετικά διατάγματα. Ποιοί κάνουν πραγματικά κακό στην Ελλάδα Διαχρονικά οι διεφθαρμένοι πολιτικοί η τα αμούστακα παιδιά Γιάννη δεν αντέχω καμμιά μορφή δικτατορίας φοβάμε ομως οτι σήμερα έχουμε μια κοινοβουλευτική δικτατορία.που εκτελεί διατεταγμένη αποστολή.Συνεπώς θεωρώ οτι τα πιτσιρίκια εχουν guts.Έχουν ένα πιστεύω καλώς ή κακώς. Εμείς δεν έχουμε πιστεύω εκτός απο το χρήμα Γιατι αν είχαμε, θα είχαμε στείλει στον αγύριστο αυτούς που μας κυβερνούν δημοκρατικά με την ψήφο μας. Εμείς θέλουμε διαπεδαγώγηση Γιάννη. Ο στουρνάρας και οι γύρω απο αυτόν θελουν διαπεδαγώγηση Αυτοί έχουν πάρει τα οπλα και οποιον πάρει ο χάρος……Αυτοί ειναι οι φονιάδες Γιάννη Φονεύουν ενα ολόκληρο λαό Αυτοί φοβούντε τους πιστιρικάδες και οχι εσένα και μένα τους μέχρι τώρα καλοπερασάκιδες. Γεώργιος Π.

  4. Κατ’αρχην δεν ειμαστε Ελληνες .Ειμαστε Ελλαδιτες .
    Αυτο το παραμυθι οτι μετα απο τοσους αιωνες που περασαν υπο την Ρωμαϊκη και Τουρκικη κατοχη ( δεν ειναι τυχαιο το ονομα Ρωμηος ) παρεμεινε το γονιδιο απαραλλαχτο το βαρεθηκα ! Για ποιον Ελληνα μιλαμε ;;;
    Ειναι τυχαιο που γινονται στρατιωτικες και μαθητικες παρελασεις στον 21ο αιωνα ;;; Μονο εμεις και η Κορεα κανουμε παρελασεις ! Για να εξυψωσουμε το φρονημα !!!

    Κατοπιν οι κυβερνωντες αντικατοπτριζουν ΑΚΡΙΒΩΣ την εκαστοτε συνθεση του λαου .
    Ανηκουν σ’αυτο το λαο ,μεγαλωνουν σ’ αυτη τη χωρα και διεκδικουν την ηγεσια της .
    Οι πολιτικοι λοιπον ειναι κομματι απο εσενα και εμενα που μεγαλωνει με την νοοτροπια του ” …ξερεις ποιος ειμ’ εγω ,ρε … ” ,την νοοτροπια της ατιμωρησιας ,της ημιμαθειας ,της μικροκομπινας ,του ψευτοπαληκαρισμου και ολων των αλλων νοσηρων που μαθαινουμε και βιωνουμε σ’ αυτη τη χωρα .
    Τυχαιο ειναι και το οτι οταν καποιος Ελληνας φευγει στο εξωτερικο ,προκοβει ;
    Οχι .Και αυτο γιατι εκει αναγνωριζεται η οποια προσφορα του και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ καταλαμβανει τη θεση που του αναλογει !!! Γιατι εκει τον βαζουν στη θεση του !!!

    Ειμαστε ενας αρρωστος λαος που χρονια τωρα ψαχνει μια πυξιδα για να ανανακτησει την πορεια του αλλα ,δυστυχως ,δεν την βρισκει !
    Και ουτε θα τη βρει ποτε γιατι ετσι ειναι φτιαγμενος ,ημιμαθης ,αφιλοξενος και αυτοκαταστροφικος !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *