Νέα από Αρκαδία. Να σοβαρευτούμε

Δεν είναι  θέαμα αυτό που αντικρίζουμε τελευταία στα δημοτικά συμβούλια όπου συζητούνται διάφορα θέματα. Να μην μπορούν οι δημοτικοί μας εκπρόσωποι να συνεννοηθούν για τα αυτονόητα. Να απεραντολογούν φλυαρώντας για κοινά και προ πολλού συζητημένα θέματα.

Χορτάσαμε από αδιέξοδες τοποθετήσεις, συγκρούσεις, λεκτικές συμπλοκές. Αγανακτήσαμε, επενδύσαμε στον λαϊκισμό, μπουχτίσαμε από «τοποθετήσεις» και ερωτήσεις,  νεοεκλεγμένων, μάλιστα, συμβούλων, που έχουν λόγο για όλους και για όλα, θλιβερά κακέκτυπα περασμένων εποχών, που είπαμε  να ξεχάσουμε, κάποτε.

Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε πώς θα ανασυντάξουμε από κοινού τις δυνάμεις μας και θα αντιμετωπίσουμε το μέγα πρόβλημα των απορριμμάτων; Πώς θα δημιουργήσουμε μια αίσθηση ελπίδας για το αύριο; Δεν γίνεται η πλειοψηφία να τα θεωρεί όλα καλώς καμωμένα και η αντιπολίτευση όλα μαύρα χάλια.
Δημοκρατία σημαίνει διάλογος, σημαίνει συμβιβασμούς και όχι μόνο κραυγές, καταγγελίες και ρητορικά πυροτεχνήματα που παύουν να εκτοξεύονται ευθύς ως οι κάμερες αποχωρήσουν. Και αυτό το διάλογο τον  οφείλουν οι δημοτικοί μας εκπρόσωποι στους χιλιάδες δημότες που καταβάλλουν αγόγγυστα τα δημοτικά τέλη για καθαριότητα, και καθαριότητα δεν βλέπουν, στη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών που είδαν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται και τη ζωή τους να ανατρέπεται.
Δεν μπορεί, εν ονόματι της παραταξιοακής ορθοδοξίας, να αφήσουν πάλι κάποιες, θολές έστω, αχτίδες φωτός που υπάρχουν να πάνε χαμένες. Τα όσα έργα βρίσκονται εν εξελίξει στο δήμο καθώς και  κάποια  μεγέθη της οικονομίας του, αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Αυτά τα μηνύματα όμως πρέπει να περάσουν και στην καθημερινότητα, αυτήν που βιώνει ο κάθε δημότης. Η ευκαιρία και οι δυνατότητες υπάρχουν. Αρκεί οι δημοτικοί μας ταγοί να δράξουν την ευκαιρία και να προχωρήσουν μπροστά  για το καλό της πόλης.

Νομικό πρόσωπο

Τα νέα πρόσωπα που απαρτίζουν το ΝΠΔΔ και την ΚΕΔΗΤ, όπως αποφασίστηκαν  και ψηφίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο  είναι: ΝΠΔΔ Ζαμπαθά (Πρόεδρος), Παλιογιάννης (Αντιπρόεδρος), Πετροπούλου, Ταλούμης, Μπόζος, Τσιαμούλος (μέλη), Νικολακόπουλος, Λυμπεροπούλου, Μεντή, Αντωνάκος, Ζορμπαλάς, Λάκκα (πολίτες) και ένας εκπρόσωπος εργαζομένων που θα οριστεί.

ΚΕΔΗΤ Κοκκινάκος (Πρόεδρος), Συνοδινού (Αντιπρόεδρος), Ταλούμης, Καρώνης (μέλη), Κοσκινάς, Πετράκη, Δήμου, Σιαννής (πολίτες) Θεοδωρόπουλος (ΟΕΒΑ).

Μια δωρεά

Χωρίς διαδίκτυο παραμένουν πολλά από τα χωριά του δήμου μας με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε ο αγροτικός γιατρός  να συνταγογραφήσει τα φάρμακα των λιγοστών κατοίκων. Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο κ. Τσιαμούλος έκανε λόγο για μια δωρεάν προσφορά εταιρείας παροχής υπηρεσιών Internet, στα χωριά μας αυτά. Το Συμβούλιο επιφυλάχτηκε να αποφασίσει, ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειας και στοιχεία για τη δωρεά αυτή.

Αυθαιρεσίες

Η μια αυθαιρεσία πάνω στην άλλη με καταπατήσεις δημοτικού χώρου από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος    έρχονται  κάθε φορά στα δημοτικά συμβούλια, χωρίς να προκαλείται ιδιάιτερο ενδιαφέρον. Αυτή τη φορά ο κ. Κακλαμάνος κατήγγειλε ανάλογη αυθαιρεσία στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, σύμφωνα με την οποία έκλεισαν τμήμα από τις καμάρες της πλατείας  με υαλοπίνακες, εμποδίζοντας την κίνηση των πεζών.  Ήταν να μην γίνει η αρχή σε άλλα σημεία της πόλης, τώρα η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.

Ιαματικός τουρισμός

Έμφαση στην τουριστική αξιοποίηση του ιαματικού τουρισμού και του θερμαλισμού στην Ελλάδα, αλλά και στην ανάδειξη του ιαματικού πλούτου, δίνει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς ενεργοποίησε πρόσφατα την Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων, η οποία εδώ και χρόνια παρέμενε αδρανής.Ήδη, η Επιτροπή αναγνώρισε πέντε (5) ιαματικές πηγές στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ιαματική πηγή Λουτρακίου –Περαχώρας. Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχει συνεχής ροή αναγνώρισης πηγών, με άξονα την αναβάθμιση των ιαματικών φυσικών πόρων ως προστιθέμενη αξία στη συνολική ανάπτυξη του εθνικού τουριστικού προϊόντος.Η απόφαση της υπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό, το οποίο στοχεύει στην εστιασμένη ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και του θερμαλισμού και την τουριστική αξιοποίηση, με σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα.

Όχι στις αποζημιώσεις

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος για το ενδεχόμενο καταβολής αποζημιώσεων στις εταιρίες, τη μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεών τους και τη μη ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού. Τούτο ανακοίνωσε ο ίδιος κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του  στην εθνική αντιπροσωπεία,  σχετικά με την Ολυμπία Οδό και ειδικότερα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την τήρηση και εφαρμογή της σύμβασης του 2007 για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου και την πορεία του τμήματος από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα Μεσσηνίας.Ο κ. Λαμπρόπουλος υποστήριξε πως θεωρείται «ρητή και κατηγορηματική η δέσμευση πως ο δρόμος θα συνεχιστεί, όπως προβλέπει η σύμβαση που έχει κυρωθεί από τη βουλή και προανήγγειλε πως σε διαφορετική περίπτωση, τόσο οι βουλευτές της Μεσσηνίας όσο και οι συνάδελφοί τους, της Ηλείας, «ξεσηκωμένοι» όπως είπε, δεν θα υπογράψουν και δεν θα ψηφίσουν καμία τροποποίηση.

Συνάντηση γνωριμίας

Συνάντηση γνωριμίας με τους δημοσιογράφους του νομού είχε χθες ο νέος του Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Γιάννης Λαουδιάς. Ο κ Λαουδιάς σε αυτή την πρώτη επαφή του με τα τοπικά Μέσα σημείωσε ότι η εποχή δεν προσφέρεται για δηλώσεις και λόγια ενώ συμπλήρωσε ότι σε πρώτη φάση προσπαθεί να γνωρίσει το προσωπικό και να καταγράψει προβλήματα και ελλείψεις .Πάντως υπογράμμισε ότι το νοσοκομείο Κορίνθου δεν είναι από τα νοσοκομεία με τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Συμπτώσεις;
Οι σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου ήταν ανέκαθεν θερμότατες. Οι λαοί τρέφουν βαθιά αμοιβαία αγάπη, ιδιαίτερα οι άραβες προς εμάς, από την αρχαιότητα ακόμη. Η πορεία δε του Μεγ. Αλεξάνδρου στη γη τους, άφησε ανεξίτηλα σημάδια λατρείας. Το μεγάλο λιμάνι του Pord Said είναι η βόρεια είσοδος του μεγάλου καναλιού των 168 χιλιομέτρων . Πόσο τυχαίο είναι ότι ο αναγραμματισμός του Said δίδει τη λέξη Dias = Δίας; Το Σουέζ είναι μια πόλη 500.000 κατοίκων περίπου, όπου από την πρώτη ημέρα ναυσιπλοΐας της την 17.11.1869, καταλήγει προς νότον η περίφημα διώρυγα. Πόσο τυχαίο είναι ότι ο αναγραμματισμός της λέξεως Suez δίδει τη λέξη Zeus = Ζεύς (ήτοι Ζεύξις, δηλαδή διώρυγα) ;Νότια, κατά μήκος του Νείλου βρίσκεται το τιτάνιο φράγμα του Ασσουάν, από το οποίο καλλιεργούνται εκατομμύρια γόνιμα στρέμματα της Αιγύπτου. Πόσο τυχαίο είναι ότι ο αναγραμματισμός της λέξεως Assuan δίδει τη λέξη Naussa όπερ σημαίνει ναυς, πλοίο, ύδατα κλπ;

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ <papamh22@otenet.gr>

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Να σοβαρευτούμε”

  1. Kαι για να εχουμε καλο ερωτημα .
    Που την ειδατε ακριβως τη Δημοκρατια ;;;
    Στους απιστευτους διοικουντες που αυθαιρετα ” κυβερνουν ” περνωντας διαταξεις νομου νυχτα για να μην τους παρουν χαμπαρι ;;;
    Στους αλλους απιστευτους συνδικαλιστες που νομιζουν οτι μπορει ο καθενας να κανει οτι του κατεβει (να αποκλειει δρομους ,να απεργει ,να βιαιοπραγει κ.λ.π ) σε βαρος των υπολοιπων ;;;
    Η σε αυτους που μουτζωναν τους πολιτικους ,αντι να μουτζωνουν τον εαυτο τους που τους εστειλαν εκει ;;;

    Αυτο δεν λεγεται Δημοκρατια !
    Αυτο λεγεται μπ*&^%$λο .
    Και χωρις Τσατσα μαλιστα !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *