Αναστολή εφημερίας από το «Αττικόν»

 Αναστολή της γενικής εφημερίας τού νοσοκομείου «Αττικόν», την Τρίτη 22 Ιανουαρίου και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, καθώς και όλων των τακτικών εισαγωγών, με εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω, αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας ελλείψεις προσωπικού και απαιτώντας να σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα το καθεστώς των ράντζων στο νοσοκομείο.

Προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί κανονικά η εφημερία της 30ής Ιανουαρίου, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, είναι να εφημερεύουν και άλλα νοσοκομεία και να υποχρεούνται οι εκάστοτε κλινικές να διαθέτουν κατά την έναρξη της εφημερίας κατά 25% κενές κλίνες στο δυναμικό τους.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που παρουσιαστούν και πάλι προβλήματα υπερκάλυψης των αντίστοιχων τομέων με ασθενείς, αυτόματα η εφημερία θα διακόπτεται και το ΕΚΑΒ θα διοχετεύει τους ασθενείς σε άλλα συνεφημερεύοντα νοσοκομεία.

Από την αναστολή των τακτικών εισαγωγών εξαιρούνται οι ογκολογικοί ασθενείς, που είναι σε πρόγραμμα χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας, των παιδιών (Παιδιατρική κλινική), των επιτόκων (Μαιευτική κλινική) και των αιμοκαθαρόμενων ασθενών.

Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μαζική κινητοποίηση στην έδρα της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, επί της Λεωφόρου Θηβών, και να συμμετάσχουν στην πανυγειονομική απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ στις 31 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *