Χωρίς ρευστό έμειναν τα ταμεία του ΟΚΑΝΑ!

Είναι η πρώτη φορά η χθεσινή Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 που το σύνολο των εργαζομένων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) σε όλη τη χώρα δεν έλαβε το δεκαπενθήμερο των αποδοχών του, σύμφωνα με όσα δηλώνει αποκλειστικά στην “Αυγή” η πρόεδρος του Οργανισμού Μένη Μαλλιώρη.

Η πρόεδρος του Οργανισμού εξηγεί στην “Αυγή” τη δραματική κατάσταση

Η Μένη Μαλλιώρη εξηγεί επίσης στην “Αυγή” ότι η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ προχωρεί άμεσα στη σταδιακή αναστολή λειτουργιών του Οργανισμού, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΚΑΝΑ βρίσκονται πλέον στο “πολύ βαθύ κόκκινο”, αφού η κρατική χρηματοδότηση του Οργανισμού για το 2012 έφθασε μόλις τα… 18 εκατ. ευρώ, όταν μόνον η μισθοδοσία του προσωπικού βρίσκεται στα 21 εκατ. ευρώ!

 

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ανεστάλη η λειτουργία της κινητής μονάδας;

 

Την ίδια στιγμή, την άμεση επαναλειτουργία της κινητής ιατρικής μονάδας του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στην Αθήνα ζητούν 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2012, τα οποία παραθέτουν στην ερώτησή τους οι 26 βουλευτές του κόμματος, η κινητή ιατρική μονάδα ΟΚΑΝΑ – ΕΚΑΒ στην Αθήνα δέχθηκε πέρυσι 2.605 κλήσεις και παρείχε υπηρεσίες σε 2.183 άτομα, εκ των οποίων οι 1.528 ήταν χρήστες ναρκωτικών και οι 655 μη χρήστες, ενώ η μονάδα αντιμετώπισε επίσης 537 περιστατικά υπερβολικής δόσης και κρίσιμης κατάστασης.

Στην ερώτησή τους, οι 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τονίζουν επίσης μεταξύ άλλων ότι “η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ βαρύνεται με την επιεικώς απαράδεκτη αντιμετώπιση των εργαζομένων της κινητής μονάδας, αφού η ανακοίνωση της αναστολής έγινε αιφνιδιαστικά παραμονές Πρωτοχρονιάς (28 Δεκεμβρίου 2012), χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή τους”.

 

Μ. Μαλλιώρη: Θα αναζητήσουμε τρόπους επαναλειτουργίας

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ εξηγεί στην “Αυγή” ότι “θεωρούμε ως πολύ σημαντική τη λειτουργία της κινητής ιατρικής μονάδας στην Αθήνα, θα έλεγα είναι πολύτιμη η λειτουργία της, και θα αναζητήσουμε μαζί με τους εργαζόμενους τρόπους για τη συνέχιση της λειτουργίας της, έστω και με περιορισμένο ωράριο”.

 

Διαβεβαίωναν ότι προσπαθούν…

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, πάντως, ότι στενοί συνεργάτες του υπουργού Υγείας διαβεβαίωναν στις 22 Νοεμβρίου 2012 την “Αυγή” ότι “ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να σωθεί ο ΟΚΑΝΑ, αλλά δεν είναι ακόμη η ώρα για να ανακοινωθεί κάτι σχετικό”…

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=743429

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *