Νέα από Αρκαδία. Αναζητώντας τους καλύτερους

 

Εύλογο το ερώτημα που έρχεται στα χείλη όλων, αυτές τις μέρες: οι ευρείας έκτασης αναδομήσεις σε  δημοτικό συμβούλιο  επεβλήθησαν από πραγματικές λειτουργικές ανάγκες της πλειοψηφίας που κυβερνά ή από λόγους κομματικής σκοπιμότητας, στο πνεύμα της ικανοποίησης  προσωπικών συμφερόντων και διατήρησης λεπτών ισορροπιών εντός του συνδυασμού; Υπήρχαν λόγοι αντικειμενικοί προκειμένου να ξεπεραστούν σκόπελοι και δυσλειτουργίες της δημοτικής μηχανής ή εξόφληση προεκλογικών γραμματίων, σε πρόσωπα φιλόδοξα και δημοσιοσχεσίτικα.

Ό,τι και αν συμβαίνει  η αλλαγή είχε καταστεί αναγκαία, καθώς σε πολλούς τομείς της δημοτικής ζωής πολλά είχαν τελματώσει. Και η ανάγκη για προώθηση αυτών των αλλαγών επέβαλλε την  αναδιανομή των ρόλων στο δημοτικό συμβούλιο. Τούτο, άλλωστε, είναι το τελευταίο χαρτί που μένει στον εκάστοτε δήμαρχο προκειμένου να ενεργοποιήσει τους υπ αυτόν συμβούλους σε μια προσπάθεια ανάδυσης από το ανυπόφορο τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει και να δώσει ζωντάνια  στον συνδυασμό του. Υπό την αυστηρή, πάντα,  προϋπόθεση της τήρησης των νόμων από όλους, νόμων που έχουν σχέση με πρόστιμα της δημοτικής αστυνομίας, την απελευθέρωση των πεζόδρομων από τα οχήματα , την είσπραξη τελών από όλους, χωρίς εκπτώσεις κλπ.

Βέβαια, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι  σε ένα τέτοιο περιβάλλον  ο Δήμαρχος  με τις αλλαγές του κινδυνεύει να σταθεί κατώτερος των προσδοκιών. Επιχειρώντας συγχρόνως να αντικαταστήσει τους  έως τώρα αντιδημάρχους με άλλα πρόσωπα αλλά και να πείσει για την πραγματική  ανάγκη αυτών των αλλαγών, ταυτόχρονα δε να βγάλει «λαγό» από το μανίκι, ώστε να αποκτήσει πρόσωπο και να βολέψει όλους τους διεκδικητές του αντιδημαρχιακού θώκου, καλείται να τετραγωνίσει τον κύκλο. Γιατί από τη μια έχει την αντίδραση των απερχόμενων, παλιάς κοπής,  συμβούλων και από την  άλλη το κίνητρο της δημιουργικότητας και της κατάθεσης, στο κοινό ταμείο της δημοτικής πολιτικής,  νέων ιδεών και προτάσεων των νέων συμβούλων – αντιδημάρχων.  Σε μια μάλιστα περίοδο όπου στην κινούμενη άμμο της τοπικής πολιτικής επικαιρότητας, η οποία χαρακτηρίζεται από αδιαφορία και πολιτική απραξία, οι αλλαγές αυτές σίγουρα δεν ικανοποιούν όλους τους  ενδιαφερόμενους.

Γι αυτό και η μόνη σωστή και ρεαλιστική λύση θα ήταν αυτή που πάντα ίσχυε και ισχύει. Η επιλογή των κατά τη γνώμη του ικανότερων για να τραβήξει το άλογο μπροστά.  Όλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι. Και για τους μωροφιλόδοξους.

 

 

 

Μεταναστευτικά πουλιά

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού διοργανώνει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2012 εκδήλωση ενημέρωσης και παρατήρησης των μεταναστευτικών, παρυδάτιων και υδρόβιων πουλιών που φιλοξενούνται αυτήν την εποχή στον Υγρότοπο Μουστού. Από  τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης με την βοήθεια των οδηγών αναγνώρισης και του ειδικού εξοπλισμού παρατήρησης που διαθέτει  (κιάλια, τηλεσκόπιο) θα ενημερώνει και θα καθοδηγεί τους επισκέπτες να παρατηρήσουν διάφορα είδη σπάνιων και μεταναστευτικών πουλιών όπως: ερωδιούς (Σταχτοτσικνιάδες, λευκοτσικνιάδες, αργυροτσικνιάδες), κορμοράνους, καλαμόρκικους, βραχοκιρκίνεζα καθώς επίσης και διάφορα είδη παπιών (πρασινοκέφαλες, φαλαρίδες, κιρκίρια, χουλιαρόπαπιες) και άλλα.
«Νοιάζομαι – Μοιράζομαι»

Στα πλαίσια της μεγάλης απήχησης που είχε το πρόγραμμα «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι», το οποίο υλοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, στις 23 Δεκεμβρίου από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων και ύστερα από επικοινωνία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη με τον Δήμο Αθηναίων η δημοτική σύμβουλος Μαρ΄λια Εικοσιδέκα μετέβη την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, επί κεφαλής κλιμακίου του Δήμου Τρίπολης ,για την  παραλαβή και μεταφορά διαφόρων αγαθών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Τα είδη, που στην πλειοψηφία τους είναι ενδύματα και παιχνίδια, συγκεντρώθηκαν στην αποθήκη του Δήμου Τρίπολης, προκειμένου να ταξινομηθούν και στη συνέχεια να διανεμηθούν στους δικαιούχους.

Ορφέας

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και οι Μαέστροι των τμημάτων της Χορωδίας “Ορφέας” Τρίπολης, πέρα από τις ευχές για το νέο έτος 2013,  προσκαλούν τους φίλους συμπολίτες μας να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον καινούριο χρόνο, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου μας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:30, στα εντευκτήριά μας (Οδός: Φωτάκου 10).

Προσοχή στο χιονιά

Μπορεί χθες να μην είδαμε  άσπρη μέρα ώστε να χαρούμε το χιόνι, όπως συνέβη σε άλλες περιοχές της χώρας, όμως δεν αποφύγαμε τα δύσκολα. Το κρύο ήταν τσουχτερό και θα είναι και σήμερα ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καθώς  όλα θα παγώσουν, κυριολεκτικά.

Γι’ αυτό και οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, αφού οι παγωμένοι δρόμοι θα είναι επικίνδυνοι  και θα γλιστράνε, ενώ το θερμόμετρο θα δείχνει τις πρωινές ώρες -4 βαθμούς Κελσίου.

Αποστολή στη Λευκωσία

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αύξηση της εξωστρέφειας των αρκαδικών επιχειρήσεων, διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή στη Λευκωσία, στην Κύπρο. Στόχος  της επιχειρηματικής αποστολής  είναι να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες  που παρουσιάζει σήμερα η Κύπρος στον τομέα των εξαγωγών και των  συνεργασιών με αμοιβαία οικονομικά οφέλη. Τούτο γιατί οι  διμερείς οικονομικές κι εμπορικές  σχέσεις αναπτύσσονται και καλλιεργούνται στα πλαίσια ενός ευρύτερου ενιαίου  οικονομικού χώρου, ενώ και η  ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. έχει προσδώσει μεγαλύτερη δυναμική και σύσφιξη των διμερών συναλλαγών.

Γιατί διαγράφηκε

Η ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς μέσω του γραμματέα του κόμματος Σπύρου Λυκούδη κατηγόρησε τον Οδυσσέα Βουδούρη, πρώην Πρόεδρο του ΠεΣΥΠ Πελοποννήσου και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα,   για «πολιτικό σχέδιο» και όχι μια απλή διαφωνία. Από την πλευρά του, ο κ. Βουδούρης, που τη Δευτέρα διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος μαζί με τον Πάρι Μουτσινά, σε συνέντευξή του στο tvxs.gr, τονίζει πως το μόνο πολιτικό σχέδιο που ακολουθεί είναι η προγραμματική συμφωνία και οι προεκλογικές δεσμεύσεις, που έχει αθετήσει η ηγεσία του κόμματος. «Γίναμε δεκανίκι του Σαμαρά και του Βενιζέλου», τονίζει και επισημαίνει πως οι επόμενες κινήσεις του θα καθοριστούν από τις αποφάσεις που θα πάρει το Αριστερό Δίκτυο.

Χαμογελάτε
Κάθεται ο σύζυγος και διαβάζει αμέριμνος την εφημερίδα του, όταν ξαφνικά τον πλησιάζει η γυναίκα του και του ρίχνει ένα χαστούκι.

– Τι κάνεις, παιδί μου, είσαι τρελή; Τι σου έκανα; – Βρήκα στο σακάκι σου αυτό το χαρτάκι με γραμμένο πάνω το όνομα Μελίντα και έναν αριθμό, του λέει έξαλλη εκείνη.

– Μωράκι μου, παρεξήγησες. Μελίντα είναι το όνομα του αλόγου στο οποίο στοιχημάτισα χθες στον ιππόδρομο και τα νούμερα από κάτω είναι ο αριθμός του λαχείου. – Αχ αγάπη μου, είμαι μια τρελή. Χίλια συγνώμη!

Την άλλη μέρα ο σύζυγος διαβάζει πάλι την εφημερίδα του, όταν έρχεται η γυναίκα του και τον χτυπάει στο κεφάλι με ένα τηγάνι.

– Καλά, το έχεις χάσει τελείως; Τι έπαθες πάλι; – Τηλεφώνησε το άλογο.

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ <papamh22@otene

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Αναζητώντας τους καλύτερους”

  1. Καλα ,κοροϊδευεστε μεταξυ σας εκει στην Τριπολη ( και σε ολη την επικρατεια ) ;

    Ποιος ικανος και σοβαρος ανθρωπος θα παει να ανακατευτει με ολους αυτους τους αβουλους και ανικανους Ελληναρες που στειλατε και στρογγυλοκαθονται τωρα στις καρεκλες του Δημου ;;;
    Η μηπως δεν ξερετε ποιοι εχουν τοσα χρονια ανακατευτει με τα κοινα ;
    Τοσα χρονια που τους ψηφιζατε για να σας κανουν τα ρουσφετια με τα δανεικα απο την Ευρωπη ,καλα ηταν ;;;

    Τωρα ανακαλυψατε οτι κυβερνουν οι ασχετοι ;

    Τρομαρα σας !;!;!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *