Ο ΙΣΑ στηρίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων των συμβεβλημένων συναδέλφων κατά πράξη και περίπτωση των ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μέσα στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

«Τη συνέχιση της συμμετοχής των ήδη συμβεβλημένων γιατρών κατά πράξη και περίπτωση των ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και μετά την ένταξη των ανωτέρω ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, θα διεκδικήσει μέχρι τέλους ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών», ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του  κος Γιώργος Πατούλης σε συνάντηση που είχε απόψε με τους ελευθεροεπαγγελματίες πιστοποιημένους γιατρούς που ήταν μέχρι πρότινος συμβεβλημένοι με το ΤΑΥΤΕΚΩ, τον ΕΤΑΑ, και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κατά πράξη και περίπτωση.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ, κατόπιν καλέσματος και επαγρύπνησης του ΔΣ του ΙΣΑ μετά την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για διακοπή των συμβάσεων και επίδοση του δικαιώματος σύναψης συμβάσεων μόνο σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό όλων των συναδέλφων που μας χρειάζονται και να διεκδικούμε τα δικαιώματά τους ισότιμα για όλους τους γιατρούς μέλη μας. Ένα χρόνο μετά, σα σήμερα, καταφέραμε  να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα συμμετοχής στο πιστοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας όλων των γιατρών μελών μας που το επιθυμούν. Τίποτε δε μας χαρίστηκε. Το διεκδικήσαμε μετά από αγώνα, στη συμβολική κατάληψη, του ΥΥΚΑ, στη διαρκή επιτροπή της βολής, σε κάθε πορεία, μέσα από κάθε απεργιακή κινητοποίηση, καταφέραμε να πείσουμε τους τότε ιθύνοντες για το αυταπόδεικτο δικαίωμα κάθε ευρωπαίου γιατρού: να επιλέγει ο ίδιος για τη θεραπεία του ασθενή του και να έχει το συνταγματικό δικαίωμα να τη συνταγογραφεί. Τα καταφέραμε. Και το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Θα σταθούμε στο πλευρό κάθε συναδέλφου που μας χρειάζεται και θα αγωνιστούμε για το δίκαιο και το επιστημονικά ορθό – για δύο λόγους: για να διαφυλάξουμε την επιβίωση των λειτουργών υγείας και να διασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη του ασθενή στο θεράποντα γιατρό που ο ίδιος επιλέγει.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης κατά τη συζήτηση με τους συναδέλφους.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε η Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ και μετά από ενδελεχή συζήτηση της σχετικής εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ, κατόπιν εισήγησης του Προέδρου κου Πατούλη, διαμορφώθηκε μια τροπολογία στην εγκύκλιο, την οποία ο κος Πατούλης θα καταθέσει αύριο στον ΕΟΠΥΥ, σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο κο Παπαγεωργόπουλο, προκειμένου να επιλυθεί ακόμη ένα άδικο διάβημα  του Οργανισμού προς τους λειτουργούς Υγείας.
Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό όλων των μελών του.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                             ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

One thought to “Ο ΙΣΑ στηρίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων των συμβεβλημένων συναδέλφων κατά πράξη και περίπτωση των ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μέσα στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.”

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ!!
    Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ): Σχετικά με την αποφυγή πιθανής παραγραφής των παλαιών οφειλών του ΕΟΠΥΥ, πριν από την 31/12/2011.
    Διαδικασία εκτύπωσης των καταχωρήσεων του e-ΔΑΠΥ.

    http://greekdoctors.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *