Τέλος αποχής στα φαρμακεία

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν χθες το απόγευμα οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Από σήμερα όλα τα φαρμακεία θα εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, χορηγώντας τους φάρμακα με πίστωση

Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα τα φαρμακεία θα εξυπηρετούν κανονικά και θα χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Αναστέλλουμε την κινητοποίησή μας δίνοντας τη δυνατότητα στον Ελληνα ασφαλισμένο και μάλιστα την περίοδο των εορτών να λάβει τα αναγκαία φάρμακά του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΦΣ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε ότι στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο έλαβε τη διαβεβαίωση ότι τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των φαρμακοποιών θα ικανοποιηθούν. «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το φαρμακείο χωρίς χρήματα είναι φαρμακείο χωρίς φάρμακα», ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου.

Με την εισήγηση του κ. Αμπατζόγλου διαφώνησαν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κώστας Λουράντος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Δημοκρατική Αριστερά. Μάλιστα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Λουράντος έκανε σύσκεψη με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών του Πειραιά για να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων στο λεκανοπέδιο. Αποφασίστηκε, ωστόσο, να μην προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση ως ένδειξη καλής θέλησης στις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας.

Νέα συνεδρίαση
Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι η αναστολή της κινητοποίησης απαιτεί προσωρινή ανακωχή αφού μετά τις γιορτές, και συγκεκριμένα στις 10 Ιανουαρίου, ο ΠΦΣ θα συνεδριάσει ξανά για να καθορίσει τη στάση του αφού «εκτιμήσει τις εξελίξεις». Στα θέματα που θα συζητηθούν εκ νέου με την έναρξη της νέας χρονιάς περιλαμβάνονται η άμεση αποπληρωμή των χρεών του 2011, η αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από το κράτος και η έναρξη διαλόγου για όλα τα θεσμικά ζητήματα που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.

Χθες το πρωί πάντως αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» το κονδύλι το οποίο αφορά την πλήρη εξόφληση των φαρμακοποιών όλης της χώρας από τον ΕΟΠΥΥ για τις συνταγές που εκτελέσθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63756362

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *