Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα στην ποιότητα ζωής

Παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων «Mercer» υποδεικνύει την Αθήνα ως την πιο ακατάλληλη πόλη της Δυτικής Ευρώπης για να ζήσει κάποιος, εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται η Βιέννη στην κορυφή της κατάταξης, αφού διαθέτει μία έντονη πολιτιστική ζωή σε συνδυασμό με αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη και λογικές -πλην όμως αυξανόμενες- τιμές ενοικίων. Η πολυτελής αρχιτεκτονική της από την εποχή της αυτοκρατορίας των Αψβούργων την καθιστά πόλο έλξης των τουριστών, καθώς και το αξιόπιστο σύστημα μέσων μαζικής μεταφοράς που κοστίζει μόλις ένα ευρώ την ημέρα, ωθεί τους πολίτες στη μαζική και τακτική του χρήση.

Παρά την κρίση χρέους, η Ευρώπη εμφανίζεται στη λίστα του 2012 σε 15 από τις 25 πρώτες θέσεις της. Η Γερμανία και η Ελβετία συμμετέχουν με τρεις πόλεις η καθεμία στην πρώτη δεκάδα. Στη χαμηλότερη θέση της κατάταξης από τις πόλεις της δυτικής Ευρώπης βρίσκεται η Αθήνα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα.

«Συνολικά, οι ευρωπαϊκές πόλεις εξακολουθούν να έχουν υψηλή ποιότητα ζωής ως αποτέλεσμα του συνδυασμού αυξημένης σταθερότητας, ανόδου του βιοτικού επιπέδου και βελτίωσης των υποδομών των πόλεων», λέει το ανώτατο στέλεχος της «Mercer», Σλαγκίν Παρακατίλ.

«Αλλά η οικονομική κρίση, οι πολιτικές εντάσεις και το υψηλό ποσοστό ανεργίας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να συνιστούν πρόβλημα για την περιοχή», συμπληρώνει ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά στην αμερικανική ήπειρο, οι πόλεις του Καναδά καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της λίστας με το Βανκούβερ να βρίσκεται στην πέμπτη θέση διατηρώντας την πρωτιά ,για την αμερικανική ήπειρο, και τη Χονολουλού στην 28η θέση ως το πιο ευχάριστο αμερικανικό αστικό κέντρο.

Στην τελευταία θέση της παγκόσμιας λίστας βρίσκεται η πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη.

Επιμέλεια: Χρονοπούλου Σοφία
ΑΠΕ

http://www.zougla.gr/greece/article/arnitiki-protia-gia-tin-elada-stin-piotita-zois

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *