Eισαγγελέας για τις 200.000 «ύποπτες» συνταγές του ΕΟΠΥΥ

Εισαγγελέας αναλαμβάνει πλέον να ελέγξει τις 200.000 συνταγές ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που εκτελέστηκαν πριν καν γραφτούν και οι οποίες θεωρούνται από τον Οργανισμό ως «ύποπτες».

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο που κάνουν λόγο για συνταγές που γράφτηκαν το Σεπτέμβριο ενώ είχαν ήδη εκτελεστεί από τον… Αύγουστο η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Παράλληλα, διοικητική έρευνα για την υπόθεση διενεργείται με εντολή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Λ. Παπαγεωργόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο, η υπόθεση αφορά «ποσό διψήφιο δεκαδικό εκατ. που θα πρέπει να πληρωθεί με τους λογαριασμούς του Αυγούστου», ενώ έχει ζητηθεί και η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος πάντως δεν απέκλεισε τη περίπτωση λάθους στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) και της μηχανογραφικής επεξεργασίας (ΚΜΕΣ). Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου τόνισε ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος. Με ανακοίνωση ο ΠΦΑ αναφέρει ότι πρόκειται για επαναλαμβανόμενες συνταγές που εκτελέσθηκαν νομίμως τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου ενόψει και της επερχόμενης κινητοποίησης του κλάδου τον Σεπτέμβριο.

http://www.zougla.gr

One thought to “Eισαγγελέας για τις 200.000 «ύποπτες» συνταγές του ΕΟΠΥΥ”

  1. ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΕΟΦ).
    Εξαιρέσεις συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία (ανά κατηγορίες φαρμάκων, με κίτρινη σήμανση τα φάρμακα που δύνανται να συνταγογραφηθούν με εμπορική ονομασία).

    http://greekdoctors.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *