Τρίπολη: Απλήρωτες εργαζόμενες εταιρείας που έχει αναλάβει την καθαριότητα του νοσοκομείου

Δεδουλευμένα έξι μηνών οφείλονται στις 38 εργαζόμενες ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει την καθαριότητα και τη σίτιση στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Αριστείδης Μπρουμάς.

Το νοσοκομείο δεν έχει πληρώσει την εταιρεία, γι’ αυτό προέκυψε το πρόβλημα. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου υπογράμμισε ότι «το κράτος είναι ο μεγάλος οφειλέτης, αφού οφείλει υποχρεώσεις και του 2011», σημειώνοντας ότι εντός των προσεχών ημερών δρομολογείται η εξόφληση των εργαζομένων με ένταλμα ύψους 64.000 ευρώ, που θα πάει στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να εγκριθεί και τα χρήματα να πάνε απευθείας στους εργαζομένους κι όχι στην εταιρεία.

Επιπλέον, ο κ. Μπρουμάς ανέφερε πως έχει ανακύψει πρόβλημα στο νοσοκομείο με τις αποκλειστικές νοσοκόμες, αφού αλλοδαπές «βαπτίζονται» οικείο προσωπικό και συνοδεύουν ασθενείς, με αποτέλεσμα ο σύλλογος των αποκλειστικών νοσοκόμων να μην έχει αντικείμενο εργασίας.

Χαρακτήρισε «παρωδία» τον έλεγχο που διενεργήθηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο από κλιμάκιο των Αθηνών, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου και του ΙΚΑ, καθώς, αντί να ελέγξει τις αλλοδαπές και παράνομα εργαζόμενες, έκανε έλεγχο στις νόμιμα εργαζόμενες αποκλειστικές νοσοκόμες.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

http://www.zougla.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *