ΠΑΓΝΗ. Κόλαφος το πόρισμα Σοφρά για την εικόνα της Παιδοχειρουργικής κλινικής

Ουσιαστικά, ένας και μόνον γιατρός καλείται να ανταποκριθεί σε δεκάδες περιστατικά ! – Τι αναφέρεται για τους γιατρούς που καλύπτουν το πρόγραμμα των εφημεριών.

Κόλαφος είναι, συνολικά για την παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ, το πόρισμα Σοφρά, με αφορμή τη δραματική ιστορία θανάτου του 11 μηνών Αλέξανδρου Κοσμαδάκη που σε μία επέμβαση ρουτίνας άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στη θλίψη και τη δυστυχία την οικογένειά του και συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη!

Εκτός από όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά αναφορικά με την υπόθεση και τις ευθύνες του παιδοχειρούργου που έκανε την εγχείρηση, όπως αυτά καταγράφονται στο πόρισμα που παραδόθηκε στη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ (δείτε εδώ), αυτό που διαπιστώνει , επιπλέον, ο κ. Σοφράς είναι η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην κλινική.

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στην γενικότερη δυσλειτουργία, παρά τον μεγάλο αριθμό των ασθενών που φιλοξενούνται σε αυτήν και ένας και μόνον γιατρός καλείται να εξετάσει και να παρακολουθήσει!

Ο γιατρός αυτός συνεπικουρείται, βέβαια, από άλλους γιατρούς – όχι ειδικευόμενους- που έρχονται από γειτονικά Κέντρα Υγείας και οι οποίοι καλύπτουν την εφημερία τους, όμως,  ξαναέρχονται στο νοσοκομείο όχι το επόμενο πρωί αλλά στην επόμενη… εφημερία!

Κι όλα αυτά, ενώ στο πρόγραμμα των εφημεριών, αναφέρεται με σαφήνεια ότι απαιτούνται 13 γιατροί….

Εν ολίγοις, δηλαδή, ένας και μόνον γιατρός καλείται να τα βγάλει εις πέρας σε μία τόσο “ευαίσθητη” κλινική όπως η Παιδοχειρουργική….

http://www.cretalive.gr/index.php/crete/view/kolafos-to-porisma-sofra-gia-thn-eikona-ths-paidocheirourgikhs-klinikhs-tou/49197

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *