Νέα από Αρκαδία. Οι αντιδράσεις είχαν αποτέλεσμα

 

Πολύς ο θόρυβος από τη συζήτηση για την κατάργηση του παραρτήματος ΚΑΠΗ στην  οδό Παπαρηγοπούλου, στο προχθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο. Κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Γιατί σε  περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης, κατά τις οποίες δοκιμάζονται τα κοινωνικά αντανακλαστικά και οι ευαισθησίες αρχόντων και αρχομένων, προτάσεις σαν κι αυτές παρέλκουν.

Τα ΚΑΠΗ που δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του ’80 ήρθαν να πληρώσουν ένα κενό στη ολοένα αυξανόμενη αποξένωση των ατόμων της τρίτης ηλικίας, στην εγκατάλειψη, στην απομόνωση και στη διάσπαση του παραδοσιακού δεσμού της οικογένειας.   Χωρίς ασφαλώς να αποτελούν και την ιδανική λύση. Γιατί τα αίτια είναι βαθιά, οι λύσεις θέλουν αλλαγές εσωτερικές, ουσιαστικές, οι αλλαγές θέλουν χρόνο…   Είναι, όμως, μια σοβαρή εξισορροπητική δράση σε μια μεγάλη ανισορροπία που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας – που η κρίση ίσως είναι απλώς το αποτέλεσμά της καθώς  το κοινωνικό σώμα διατηρείται στη ζωή. Και η ζωή είναι μια προϋπόθεση της λύσης.

Είναι, επίσης, σημάδι ζωής, όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα να υπάρχει κάποια αντίδραση, σαν και αυτή που παρατηρήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Δημοτικό συμβούλιο. Μια ένδειξη ότι κάποιες ζωτικές δυνάμεις υπάρχουν ακόμη ενεργές, έστω και αν τινές εξ αυτών χαρακτηρίζονται από πολιτική υστεροβουλία. …

Και με την αντίδραση που εκδηλώθηκε όχι μόνο σώθηκε το παράρτημα αλλά πιθανόν να δημιουργηθούν και άλλα σε διάφορα σημεία της πόλης. Τα οικονομικά τους, όπως ειπώθηκε, είναι ελάχιστα. Αλλωστε υπάρχουν και οι εθελοντές που δραστηριοποιούνται στη κατεύθυνση της προσφοράς. Με μια ελαφρά κινητοποίηση σύντομα  θα βρεθούν.

Η  συζήτηση, επαναλαμβάνουμε δεν έπρεπε να είχε  φθάσει στο ΔΣ. Όμως έστω κι  έτσι, απέδειξε πως κάτι κινείται στη συλλογική σφαίρα της κοινωνικότητας της πόλης μας.  Είναι κι αυτό ένα μήνυμα ελπίδας.

 

 

 

 

Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης

Συστήθηκε  πρόσφατα Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης στο Δήμο Τρίπολης, στο 2ο όροφο του νέου δημαρχείου,  με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

1. Συνεργάζεται με τους αγρότες και τις συνεταιριστικές τους οργανώσεις για την διερεύνηση και επισήμανση των τεχνικών και οικονομικών προβλημάτων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

2. Παρέχει τεχνική βοήθεια για την εφαρμογή βελτιωμένων μεθόδων εργασίας, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων και τη μείωση κόστους παραγωγής τους.

3.  Μεριμνά για την οργάνωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και την εν γένει αντιμετώπιση των προβλημάτων  στα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας στα πλαίσια των εκάστοτε εφαρμοζόμενων προγραμμάτων γεωργικής ανάπτυξης 4.  Διενεργεί επιτόπιους ελέγχους με σκοπό την υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων και μεριμνά για την χορήγηση βεβαιώσεων.

5.  Ενημερώνει το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής για τα ζητήματα της περιοχής που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, χαράζει κατευθύνσεις και δημιουργεί πρότυπα για την αντιμετώπισή τους.

Υπεύθυνος του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης   ορίσθηκε ο Γεωτεχνικός κ. Γεώργιος Καρώνης, υπάλληλος του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής ενώ θα απασχολούνται σε αυτό πέραν των κύριων καθηκόντων τους στο Δήμο και οι Γεωτεχνικοί κ.κ  Ψυμάρνη Παναγιώτα, Σιάννας Ευθύμιος και Αντώνης Μητρόπουλος.

Κατάληψη

Με μια  συμβολική κατάληψη του Δικαστηρίου της Τρίπολης οι δικηγόροι της πόλης θέλησαν να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο και  πλήττουν κατά τρόπο βάναυσο το χώρο της  Δικαιοσύνης. Την είσοδο του δικαστικού μεγάρου κοσμεί η ελληνική σημαία και η έγγραφη διαμαρτυρία των εκπροσώπων του νομικού κόσμου της πόλης.  Η αποχή των Δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους άρχισε  τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012.

Διακοπή ΔΣ

Διέκοψε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο τη συνεδρίασή του για την ερχόμενη Τρίτη, υιοθετώντας  πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Σαββάκη  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη  θέσπιση παρατηρητηρίου επί των οικονομικών των δήμων κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού τους, πράγμα το οποίο, κατά τον κ. Σαββάκη,   προσβάλλει τους αιρετούς εκπροσώπους. Συνεπώς το λιγότερα που μπορούσαν να πράξουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του κ. Ράϊχενμπαχ, ήταν η διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δώρος Δημοσθένους

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης ενημερώνει ότι  θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τον Δώρο Δημοσθένους το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και ώρα 20.00 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης σε  μια προσφορά του Δήμου στους Συνέδρους Αρχαιολογίας που βρίσκονται στην πόλη μας. Ο Δώρος Δημοσθένους ,θα εντυπωσιάσει το κοινό με τις ερμηνείες του και θα το οδηγήσει στη χαλαρότητα μιας εποχής ξεχασμένης , που σήμερα φαντάζει πολύ αθώα και γοητευτική. Μουσικές εμπνευσμένες μέσα από την ποίηση, μιας αλλοτινής εποχής , γεμάτης με ομορφιά και χάρη θα μεταφέρουν στην καθημερινότητα  μας μια άλλη , πιο αισθαντική , διάσταση ακριβώς τη στιγμή που τη χρειαζόμαστε. Είσοδος Ελεύθερη.

Κιγκλιδώματα

Τοποθετούνται καθημερινά τα κιγκλιδώματα στον πεζόδρομο της Δεληγιάννη, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του χώρου, όσον αφορά τα καταστήματα αλλά και την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών και κάποιων οχημάτων, κυρίως πυροσβεστικών ή ασθενοφόρων,  αν παραστεί ανάγκη. Για την ώρα οι καταστηματάρχες φαίνεται να το έχουν αποδεχτεί στο σύνολό τους, με κάποιες ίσως  εξαιρέσεις, που επιμένουν τις βραδινές ώρες στα «παρατράγουδα».

Ναι στο ΚΑΠΗ

Στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και σε εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την  κατάργηση του παραρτήματος του ΚΑΠΗ στην οδό  Παπαρηγοπούλου, μετά από έντονη συζήτηση, παρουσία δεκάδων συμπολιτών μελών του ΚΑΠΗ, αποφασίστηκε  όχι η παραμονή του και η εξεύρεση χώρων για  άλλα ανάλογα περιφερειακά ιδρύματα, από διαπαραταξιακή επιτροπή που πρόκειται να συσταθεί στο δήμο.

Χαμογελάτε

Τι είπε η μούμια όταν συνάντησε το παιδί της;

Μούμιασες!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *