Νέα από Αρκαδία. Με σωφροσύνη και λογική

 

Οι περυσινές ασχήμιες στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, με την αποστροφή της κεφαλής  κάποιων εκ των μαθητών και μαθητριών από τους επισήμους  στην πόλη μας και τη μούντζα σε άλλες πόλεις της χώρας, στόχευαν στην αποσταθεροποίηση του πολιτικού μας συστήματος.  Το θλιβερό αυτό θέαμα είναι νωπό ακόμα στη μνήμη μας και στη μνήμη όλων των πολιτών που δεν θέλουν η οικονομική κρίση να μεταβληθεί σε κρίση δημοκρατίας. Είχαμε ελπίσει και ευχηθεί τέτοιες εικόνες να μην επαναλαμβάνονταν φέτος  και μάλιστα από κόμματα που ομνύουν στο πολίτευμα. Δυστυχώς όμως, κάτι οι δυναμικές διαμαρτυρίες μελών του Εργατικού Κέντρου, στελέχη του οποίου, τα περισσότερα, πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι η αδέξια κίνηση αστυνομικού που εκτόξευσε χημικά χωρίς λόγο, παραλίγο να τινάξει στον αέρα μια ειρηνική, έστω έντονη, διαμαρτυρία.

Το έχουμε γράψει προ καιρού, το επαναλαμβάνουμε και τώρα: Ο μεγάλος κίνδυνος για τη χώρα δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση. Είναι οι ακραίες αντιδράσεις, ο βίαιος και υστερικός λόγος των άκρων που σπρώχνει την Ελλάδα στον γκρεμό και οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές που θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο παντού.

Όλος αυτός ο εσμός δίνει τη δική του  μάχη επιβίωσης και προστασίας των δικών του συμφερόντων, που δεν έχει τίποτα να κάνει με τη μάχη επιβίωσης που δίνουν εκατομμύρια Έλληνες σήμερα για να τα βγάλουν πέρα και να κρατήσουν τα στοιχειώδη για τις οικογένειές τους. Δυστυχώς, λείπουν αυτή την ώρα σημαντικές  προσωπικότητες, καθαρά μυαλά που να μπορούν να μιλήσουν στην κοινή γνώμη και να δείξουν ότι υπάρχει ο δρόμος της ανάπτυξης και της ανόρθωσης μακριά από τις φαυλότητες, τη διαφθορά και την ανικανότητα του παλιού πολιτικού συστήματος. Η χώρα όμως πρέπει να μείνει όρθια, να μην πέσει στον γκρεμό της βίας και της εξαθλίωσης.

Η σωφροσύνη και η λογική πρέπει πάση θυσία να επικρατήσουν.

 

 

Τέλειωσε η χούντα;

Τελείωσε ή όχι η χούντα το ’73, όπως ζητωκραύγαζαν οι διαδηλωτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προχθεσινή παρέλαση; Στο ερώτημα αυτό απαντά ο δημοτικός σύμβουλος κκ. Νίκος Δελφάκης ως εξής: «Αν δεχτούμε ως δεδομένο (που είναι) το γεγονός ότι στην Ελλάδα είχαμε γενικές Εθνικές εκλογές στα τελευταία πέντε χρόνια: 1) Το 2007, 2) Το 2009, 3) Το 2011 (δύο φορές, Μάιο και Ιούνιο), θα μπορούσε κάποιος από τους συμμετέχοντες στη χθεσινή διαμαρτυρία στην πόλη μας,  να εξηγήσει το σύνθημα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το 73»;, καθόσον αφορά το «η χούντα δεν τελείωσε το 73» Απευθύνομαι στα στελέχη πολιτικών κομμάτων που το φώναζαν.
Αυτά προς το παρόν».

Μουντζώνουν δωρεάν

Σαν απάντηση στο παραπάνω ερώτημα του κ. Δελφάκη, παραθέτουμε την κατάληξη του άρθρου του Τάκη Θεοδωρόπουλου, από τα χθεσινά ΝΕΑ. «Έχουμε  διαλυθεί και γι αυτό μπορούμε να μιλάμε περί χούντας που μας κυβερνάει και περί κατοχής. Αλήθεια, στη λαομίσητη χούντα γιατί δεν γίνονταν εκδηλώσεις αγανακτισμένων στη διάρκεια των παρελάσεων; Μήπως γιατί η χούντα ήταν χούντα και φοβόσουν; Ενώ τώρα ξέρεις πως μουντζώνεις δωρεάν και βρίζεις δωρεάν κι αν φας και καμιά σφαλιάρα γίνεσαι ήρωας;».

Η νεροποντή

Αρκεσε μια δυνατή νεροποντή για να αποδειχθεί για μια ακόμη φορά πως η Τρίπολη είναι ευάλωτη σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Και πως παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ελάχιστα έχουν γίνει στον τομέα της προστασίας της. Έτσι η χθεσινή καταιγίδα έκανε τη ζωή αβίωτη πολλών κατοίκων του κέντρου αλλά και  της περιφέρειας, αφού πολλά φανάρια τέθηκαν εκτός λειτουργίας ενώ δρόμοι και υπόγεια πλημμύρισαν, με σημαντικές καταστροφές.

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας η παρακάτω ανακοίνωση: «Για άλλη μια φορά στη Τρίπολη η διεξαγωγή της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης έγινε με ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι της υποτελούς συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες, που έστειλαν με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στις πολιτικές της υποτέλειας, ενάντια σε κάθε μορφή σύγχρονου φασισμού. Σε όλη την διάρκεια της διεξαγωγής της παρέλασης, διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά για τα οικονομικά μέτρα και τα μνημόνια, ενάντια στις πολιτικές που αφαιρούν κατακτήσεις και εξαθλιώνουν το λαό μας, ενάντια στις πολιτικές εκφασισμού και εκποίησης της χώρας. Στο τέλος της παρέλασης οι διαδηλωτές εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές  δυνάμεις να κάνουν ειρηνική πορεία, και χωρίς καμία αιτία, έγινε χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να εκτεθούν σε κίνδυνο διαδηλωτές, πολίτες και παιδιά.
Για άλλη μια φορά η Αστυνομία  έδειξε το σκληρό της πρόσωπο απέναντι στους πολίτες χωρίς να επικαλεστεί  κανένα λόγο, καμιά πρόφαση, για την  άθλια παρέμβαση. Ταυτόχρονα έδειξε την αδυναμία της να διαχειρίζεται ανάλογες καταστάσεις, ενώ καραδοκούν φασιστικοί θύλακες πρόκλησης και βίας στους κόλπους της».

Θεματική Συνέλευση

Την Τετάρτη 31-10-2012 και ώρα 7,30μμ στο ξενοδοχείο «Μαίναλον» (πλ. Άρεως-Τρίπολη) θα πραγματοποιηθεί η 3η Θεματική Συνέλευση που διοργανώνει  η Επιτροπή Ανασύστασης ΠΑΣΟΚ Τρίπολης με θέμα: «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Χώρας- Διακυβέρνηση».

Η 3η Θεματική Συνέλευση σκοπό έχει τη διατύπωση της ανάγκης για ανάπτυξη ενός μεγάλου συνεκτικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας. Τα κόμματα σήμερα, έχοντας καθήκον να εκδημοκρατίσουν την εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας, πρέπει να προχωρήσουν στο σχεδιασμό των πολιτικών αυτών που θα «ξεκολλήσουν» τη χώρα.

Στην Ιερισσό

Μικρή η Μητρόπολη Ιερισσού σε έκταση και πληθυσμό, όπου τις επόμενες εβδομάδες ενθρονίζεται ο νέος μητροπολίτης κ. Θεόκλητος. Αναδιφώντας  τα διάφορα ιστολόγια στο διαδίκτυο πέσαμε πάνω στο  Tromaktiko.gr όπου και τα παρακάτω σχόλια από τη εκεί παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ. «Φορώντας μαύρες κορδέλες στα υψωμένα σε γροθιά χέρια τους παρέλασαν οι μαθητές στην Ιερισσό βροντοφωνάζοντας “S.O.S. Χαλκιδική – OXI στην εξόρυξη χρυσού”.  Τα παιδιά στην Ιερισσό όμως ξέρουν ποιο… “ΟΧΙ” γιορτάζουν. 72 χρόνια μετά από εκείνο το “ΟΧΙ”, τα παιδιά λένε σήμερα ένα μεγάλο “ΟΧΙ” στην καταστροφή του τόπου τους. ΟΧΙ στο ξεκοίλιασμα της Χαλκιδικής, ΟΧΙ στη ρύπανση, ΟΧΙ στα κέρδη των εταιρειών πάνω από τη φύση και τους ανθρώπους.
ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ! Το μέλλον έτσι κι αλλιώς είναι δικό τους».

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Την  Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 στις 6:30 μμ, στο Ξενοδοχείο Μαίναλον (Πλατεία Άρεως, Τρίπολη) το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ειδική εκδήλωση θα κάνει  αναφορά στα προγράμματα σπουδών, στο κόστος σπουδών, στη στέγαση των φοιτητών, στη διαδικασία εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο, στα προγράμματα Erasmus του Πανεπιστημίου και με τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, στα ερευνητικά προγράμματα, αλλά και στις διεθνείς αναγνωρίσεις του Πανεπιστημίου που είναι ιδιαίτερα σημαντικές και το καταξιώνουν ως ένα διεθνούς κύρους περιφερειακό Πανεπιστήμιο. Το εν λόγω είναι επίσημα εγγεγραμμένο στο μητρώο Πανεπιστημίων του Υπουργείου Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του Κράτους και προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα Πτυχιακού (Bachelor Degree), Μεταπτυχιακού (Master Degree) και Διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου. Έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων: 4 Φεβρουαρίου 2013.

Χαμογελάτε

Μπαίνει ένα άντρας φουριόζος στο σπίτι του!
-Γυναίκα, κέρδισα το Τζόκερ, ετοίμασε τις βαλίτσες μας…
– Αχ, μπράβο αντρούλη μου και πού πάμε;
– Εγώ στη Χαβάη, εσύ στη μάνα σου….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *