Κοζάνη: Οικουμενικός Πατριάρχης: Ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια η πλούσια και ιερή ελληνική γλώσσα

Η πλούσια αλλά και ιερή ελληνική γλώσσα,  καθώς σε αυτήν γράφηκαν τα βιβλία της καινής διαθήκης, ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί αν αυτό οφείλεται στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, σε άλλους λόγους ή σε ξένες επιρροές. Αυτό τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ολοκληρώνοντας σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Μονή της Παναγίας Μικροκάστρου Κοζάνης την τριήμερη επίσκεψη του στην Ιερή Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης.

Ο κ. Βαρθολομαίος προέτρεψε τους μαθητές –και εκείνους που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη και το Πατριαρχείο- να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εκμάθηση και εκφορά της ελληνικής γλώσσας και σημείωσε πως είναι ντροπή οι ξένοι να ασχολούνται πιο πολύ με τα αρχαία ελληνικά από ότι οι νεοέλληνες.

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας σημείωσε ότι «ο καθένας έχει μια γλώσσα ως αναντικατάστατο πολιτισμικό στοιχείο που εκφράζει την ιστορία, την παράδοση και την ενότητα του λαού» προτρέποντας όλους όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία να βοηθήσουν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να ασχοληθούν ενεργά με την ελληνική γλώσσα.

Όσον αφορά τις εκδρομές στο Πατριαρχείο και την Κωνσταντινούπολη που επιτρέπει το Υπουργείο Παιδείας για το οποίο και το ευχαρίστησε, υπογράμμισε πως «οι νέοι μας πρέπει να συνδέονται με τις πνευματικές τους ρίζες και το κέντρο της ορθοδοξίας».

ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

http://www.ert.gr/kozani/50007-Kozanh-Oikoymenikos-Patriarchhs-Talaipwreitai-ta-teleytaia-chronia-h-ploysia-kai-ierh-ellhnikh-glwssa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *