Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Σχετικά με Την ένταξη του Ταμείου μας ΕΤΑΑ στον χρεωκοπημένο και ήδη «πεθαμένο» ΕΟΠΥΥ

Πειραιάς,  15-10-2012

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Όλη η Επιστημονική Κοινότητα ( Ιατροί,  Δικηγόροι,  Οδοντίατροι,  Μηχανικοί,  Συμβολαιογράφοι,  Δικαστικοί Επιμελητές )  αντιδρούμε-απαντούμε και ζητάμε να ακυρωθούν τα επιχειρούμενα σχέδια της Πολιτείας,  που αφορούν :

·    Την ένταξη του Ταμείου μας ΕΤΑΑ στον χρεωκοπημένο και ήδη «πεθαμένο» ΕΟΠΥΥ,  με στόχο την υφαρπαγή των αποθεματικών του Κλάδου Υγείας.   Σημειωτέον ότι το ΕΤΑΑ  δεν έχει επιδοτηθεί ούτε με ένα σεντς από το Κράτος.
·    Την επιχειρούμενη επιστημονική-εργασιακή μας εξόντωση με φορολογία χωρίς όρια και κυρίως χωρίς λογική,  σε επιστήμονες  -όπως οι Ιατροί-   που πραγματικά δίνουν μάχη για να μπορέσουν να επιβιώσουν,  ενώ προσφέρουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα απλήρωτοι υπηρεσίες περίθαλψης στους ασφαλισμένους Πολίτες.
·    Αντιδρούμε στην υποβάθμιση και στόχευση της Περίθαλψης του Ελληνικού Λαού,  έχουμε δε την υποχρέωση να προστατεύσουμε το εργασιακό και επιστημονικό μας έργο.

Γι΄ αυτό απέχουμε – απεργούμε :

·    Συμμετέχοντας στην αποχή – απεργία των Επιστημονικών Φορέων  την Τετάρτη 17/10/2012
·    Συμμετέχοντας στην Πανεπιστημονική κινητοποίηση  την Τετάρτη 17/10/2012  στις  13:00  με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην οδό Ακαδημίας 60  και  πορεία διαμαρτυρίας με προορισμό το Υπουργείο Οικονομικών
·    Στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ  την Πέμπτη  18/10/2012

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ  ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                                              ΠΑΥΛΟΣ  ΣΑΡΩΦ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *