Ερχεται στην Κρήτη η ιατρο-κοινωνική ομάδα των Καππαδοκικών Σωματείων

Μια μεγάλη προσφορά της ιατρό-κοινωνικής ομάδας της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων που ξεκίνησε στη βόρεια Ελλάδα με δωρεάν εξετάσεις του πληθυσμού θα γίνει πλέον και για τα χωριά της Κρήτης!

Η πολυπληθής ομάδα των γιατρών της ΠΕΚΣ έρχεται στις 18 του μήνα στην Κρήτη προκειμένου να επισκεφθεί και θα πραγματοποιήσει εξετάσεις σε ηλικιωμένους. Η αρχή θα γίνει από τα πάλαι ποτέ προσφυγοχώρια ή στα χωριά του Ηρακλείου που φιλοξένησαν τους πρόσφυγες όπως είναι ο Σωκαράς, το Τεφέλι, η Λιγόρτυνος, το Πυράθι, ο Πύργος, ο Μπαδιάς, τα Φιλίσια κ.α ανάλογα με το χρόνο που θα υπάρξει!

Η ομάδα των γιατρών με επικεφαλής τον καθηγητή Χειρουργικής – Αγγειοχειρουργικής Θωμά Γερασιμίδη θα φτάσει στην Κρήτη στις 18 του μήνα και στις 18-19-20 Οκτωβρίου, θα κάνει δωρεάν εξετάσεις σε άτομα τρίτης ηλικίας, αλλά και σε όποιους άλλους έχουν ανάγκη! Οι εξετάσεις που θα γίνουν είναι μέτρηση χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, σακχάρου, ούρων και αρτηριακής πίεσης, οδοντιατρικός έλεγχος, έλεγχος Ω.Ρ.Λ., γενική εξέταση από γενικό γιατρό για παθολογικά αιτία, εξέταση από χειρουργό και αγγειοχειρουργό με τη χρήση μηχανήματος dopler αγγείων, οφθαλμολογικός έλεγχος και καταγραφή φαρμάκων.

Η ομάδα των γιατρών θα μείνει σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου (φιλοξενούμενη της οικογένειας Καλουτσάκη) κι από εκεί θα ξεκινήσει “εξορμήσεις” καθημερινά για τις εξετάσεις. Η Πανελληνία Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων ιδρύθηκε το 2008 και αποτελείται από 48 Καππαδοκικά σωματεία και συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα.

Πέρα από το λαϊκό πολιτισμό που προσπαθεί να διατηρήσει και να αναδείξει έχει συμπεριλάβει στις δράσεις της και την ιατροκοινωνική ομάδα η οποία επισκέπτεται ανθρώπους τρίτης ηλικίας σε απομακρυσμένα χωριά. Το ιατροκοινωνικό πρόγραμμα της Π.Ε.Κ.Σ που γίνεται σε συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές και τους τοπικούς καππαδοκικούς συλλόγους ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2011 από τα χωριά της Μακεδονίας και τώρα έρχεται και στην Κρήτη!

Επικεφαλής της ιατρικής ομάδας είναι ο καθηγητής Χειρουργικής – Αγγειοχειρουργικής, Διευθυντής Ε’ Χειρουργικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων της Π.Ε.Κ.Σ Θωμάς Γερασιμίδης και επικεφαλής του προγράμματος ο πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Σ. Θεοφάνης Ισακίδης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντικά γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, νοσηλευτικό προσωπικό και μέλη σωματείων.

Η ομάδα περιλαμβάνει ακόμη τον οδοντίατρο και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων Φάνη Ισαακίδη, τον αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής του ΑΠΘ Απόστολο Καμπαρούδη, τον λέκτορα Αγγειοχειρουργικής του ΑΠΘ Δημήτρη Καραμάνο, τον διευθυντή ΩΡΛ κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γιώργο Κόντσογλου, τον διευθυντή Οφθαλμολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γιώργο Σακκιά, τους γενικούς γιατρούς Ελευθέριο Κανταρτζή και Βασιλική Παπάζογλου, τον ειδικευόμενο χειρουργό Γιάννη Χρυσάφη, νοσηλευτικό προσωπικό και άτομα για γραμματειακή υποστήριξη.

http://cretalive.gr/new/115106/ygeia/Erchetai_i_iatro-koinoniki_omada_ton_Kappadokikon_Somateion

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *