Γερμανία: Δεν λειτούργησαν σήμερα 5.000 ιατρεία

Συνολικά 5.000 γερμανικά πολυμελή, ή ατομικά ιδιωτικά ιατρεία δεν λειτούργησαν σήμερα, ένα 24ωρο αφού ανακοινώθηκε πως «συμφωνήθηκε με τα ασφαλιστικά ταμεία ο νέος τιμοκατάλογος για τις ιατρικές επισκέψεις μετά την Πρωτοχρονιά, που προβλέπει κατά μέσον όρο αυξήσεις 4%». Η συμφωνία τυπικά αναμένεται να υπογραφεί στις 22 Οκτωβρίου. Παράλληλα, ζητήθηκε αύξηση της ασφαλιστικής «κάλυψης» κατηγοριών ιατρικών επισκέψεων σε ποσοστό ως και 11%.

Συνολικά, τα ιατρεία της Γερμανίας ανέρχονται σήμερα σε περίπου 150.000, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα οποία παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης-ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

http://www.zougla.gr

One thought to “Γερμανία: Δεν λειτούργησαν σήμερα 5.000 ιατρεία”

  1. Να έρθουμε και στα δικά μας.Κατόπιν ….σθεναρής στάσης του ΠΙΣ-ΙΣΑ και της ΕΝΙ-ΕΟΠΠΥ συμφωνήθηκαν τα εξής:
    1) Aπό 1/1/13 γιά κάθε χειρόγραφη συνταγή που εκδίδεται από τον γιατρό θα τιμωρείται με πρόστιμο ίσο με την ιατρική επίσκεψη.Σε υποτροπή του παραμπτώματος θα συλλαμβάνεται αυτομάτως ο γιατρός.
    2) Η ιατρική επίσκεψη μειώνεται στο αλήστου μνήμης…ποσό των 6,46 Ε μεικτά.
    3) Οι γιατροί του ΙΚΑ που αποστέλλονται στην επαρχία και συμμετέχουν σε επιτροπές αναπηρικών συντάξεων θα καταβάλουν από την τσέπη τους τα εισιτήρια και τα έξοδα διανυκτέρευσής τους.Είναι άλλωστε τιμή τους να δουλεύουν γιά αυτό.
    4) Δημιουργείται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και δίπλα σε κάθε ιδιωτικό ιατρείο κοινωνικό ιατρείο με δωρεάν συνταγογράφηση γιά τους πολίτες.
    Αλλωστε με το κλείσιμο των ιατρείων μας να μην κουραστούμε,θα δουλέψουμε σττα κοινωνικά ιατρεία.
    5) Οι ασφαλισμένοι του ΤΣΑΥ ιατροί θα καταβάλλουν τις εισφορές τους σε ζεστό χρήμα απευθείας στον ΕΟΠΠΥ και μάλιστα απευθείας στο γραφείο του κ.Βουδούρη.Του έχουμε εμπιστοσύνη άλλωστε είναι και καλός συνάδελφος!!!!!! και πάνω από όλα άψογος διαχειριστής των χρημάτων των ασφαλισμένων!!!
    6) Οι συμβεβλημένοι συνάδελφοι!!! με τον ΕΟΠΠΥ θα μειωθούν σε 1000 σε όλη την Ελλάδα,το πλαφόν των ιατρικών επισκέψεων μειώνεται από 200 σε 50 το μήνα/ιατρό.Οι υπόλοιποι δεκτοί με ραντεβού μετά από 6 μήνες εκτός εάν…θέλει άμεση εξυπηρέτηση ο ασφαλισμένος οπότε πρέπει να ..ασημώσει!!Ετσι και αλλιώς ο εξαθλιωμένος ασφαλισμένος θα τα πληρώσει.
    Είναι μερικά από τα μέτρα συνάδελφοι γιά τα οποία πρέπει να …….ευχαριστήσουμε την συνδικαλιστική μας ηγεσία.Δεν είναι σαν τους γερμανούς συναδέλφους που κάθονται και ασχολούνται με …άκουσον-άκουσον αυξήσεις στην αποζημίωσή τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *