Γιάννης Μπασκόζος. Κύριε Σαλμά. Υποχρεώνετε τους καρκινοπαθείς και ρευματοπαθείς και οχι μόνο, να πληρώνουν Δεκάδες ευρώ.

 

 

Η δραματική εξέλιξη με την αιφνιδιαστική απόφαση υπουργείου και ΕΟΠΥΥ για καθορισμό τιμής αναφοράς στα φάρμακα και επιβάρυνση των ασφαλισμένων με τη διαφορά μέχρι τη λιανική τιμή πώλησης, ήλθε να αποδείξει τις στοχεύσεις της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής.

Ο αρμόδιος υφυπουργός τολμά να ισχυρίζεται πως το μέτρο δεν επηρεάζει τη ζωή των ασθενών αλλά απλά εξοικονομεί 150 εκ ευρώ από τη φαρμακευτική δαπάνη.

Αλήθεια κύριε Σαλμά δεν κατανοείτε τι σημαίνει να πηγαίνει καρκινοπαθής η ρευματοπαθής στον πάγκο του φαρμακείου και αντί για μηδενική συμμετοχή να καλείται να πληρώσει δεκάδες ευρώ;

Όσοι είχαμε προειδοποιήσει πως η φιλολογία περί δραστικής ουσίας είχε σαν κύριο στόχο την επιβάρυνση των ασθενών δικαιωνόμαστε απόλυτα.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι παράγοντες , πειθήνιοι εκφραστές της μνημονιακής πολιτικής προχωρούν χωρίς αιδώ στην καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, των ασθενών και των εργαζόμενων στην υγεία.

Ένα γιγάντιο μέτωπο υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και των εργαζόμενων πρέπει τώρα να κινητοποιηθεί και να τους σταματήσει.

Είναι φανερό πως όσοι ισχυρίζονται η πιστεύουν πως μέσα στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών μπορεί να υπάρξουν λύσεις, κάνουν λάθος η εθελοτυφλούν. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να καθοδηγήσουν την αντίσταση του ιατρικού κόσμου απέναντι στην επερχόμενη καταστροφή.

Ανυποχώρητος αγώνας, μαζί με όλους τους επιστημονικούς φορείς και τους εργαζόμενους και επαγγελματοβιοτέχνες για να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και τους εκφραστές τους. Πριν να είναι πολύ αργά.

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ

Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑΤΡΩΝ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *