Συνέδριο της Μεσογειακής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής. “Αντιπαραθέσεις σε Θέματα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής (Controversies in Human Reproduction)”

Όλα τα σύγχρονα αμφιλεγόμενα θέματα που αφορούν την ανθρώπινη αναπαραγωγή πρόκειται να αναπτυχθούν στο Διεθνές MSRM INTERNATIONAL MEETING Συνέδριο που διοργανώνει η  Μεσογειακή Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Mediterranean Society for Reproductive Medicine – MSRM) στο Ξενοδοχείο Daios Cove, στο Βαθύ του Αγ. Νικολάου Κρήτης, στις 28 – 30 Σεπτεμβρίου , με θέμα: “Αντιπαραθέσεις σε Θέματα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής (Controversies in Human Reproduction)”.

Πρόεδρος του Διεθνούς MSRM Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής κ. Αντώνης Μακρυγιαννάκης, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος της Μεσογειακής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (Executive Committee Member of the European Society of Human Reproduction and Embryology, ESHRE) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Έρευνας (Council Member of the European Society for Clinical Investigation).

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν σημαντικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρωτοπόροι επιστήμονες/καθηγητές Μαιευτικής & Γυναικολογίας από την Βρετανία, τη Γαλλία, την Γερμανία, την Φιλανδία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο,  την Ιρλανδία, την Κύπρο, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Τουρκία και το Μαυροβούνιο καθώς και καθηγητές Μαιευτικής & Γυναικολογίας από τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων και Πάτρας θα αναπτύξουν τις εξής βασικές θεματικές ενότητες:

Πρωτόκολλα διέγερσης ωοθηκών (Stimulation protocols)
Υποδεκτικότητα ενδομητρίου (Endometrial receptivity)
Πρωτοποριακές τεχνικές για βελτίωση της εμφύτευσης του εμβρύου (Innovative strategies for implantation)
Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS)
Αναπαραγωγική Χειρουργική (Reproductive surgery)
Βλαστοκύτταρα και Αναπαραγωγή (Stem cells and reproduction)
Stress και Αναπαραγωγή (Stress and reproduction)
GnRH αγωνιστές & ανταγωνιστές (GnRH agonists and antagonists)
HPV και Αναπαραγωγή (HPV and reproduction)
Εμμηνόπαυση (Menopause)
Ανδρολογία (Andrology)
Εμβρυολογία (Embryology)
Διατήρηση/Κατάψυξη ωοθηκικού ιστού για τη διατήρηση της γονιμότητας (Ovarian preservation)
Ανοσολογία και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (Immunology and ART)

Ανάμεσα στους ομιλητές ξεχωρίζουν καθηγητές Ιατρικής που ανήκουν στους πιο σημαντικούς επιστήμονες διεθνώς καθώς και πρόεδροι των ευρωπαϊκών επιστημονικών εταιρειών, οι οποίες καθορίζουν και την εφαρμογή των κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) στην μαιευτική και γυναικολογία και την ανθρώπινη αναπαραγωγή.

Θα παρουσιαστούν δεδομένα για την επίδραση του stress στην γονιμότητα, ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο στις παρούσες συνθήκες, θα αναφερθούν για πρώτη φορά ερευνητικά δεδομένα για την αιτιολογία της ενδομητρίωσης και της προεκλαμψίας, θα παρουσιαστούν τα προβλήματα στις εγκυμοσύνες γυναικών ηλικίας άνω των 45 ετών και θα αναπτυχθούν οι τεχνικές προεμφυτευτικής διάγνωσης σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Θα παρουσιαστούν όλα τα σύγχρονα δεδομένα για την βελτίωση των ποσοστών κυήσεων σε γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση, καθώς και η επίδραση της παρουσίας συνοδών νοσημάτων, όπως είναι τα ινομυώματα και η αδενομύωση.

Ακόμα, θα παρουσιαστούν σύγχρονα δεδομένα για τις καθ’ έξιν αποβολές. Θα αναπτυχθούν όλα τα νέα ευρήματα για το εμβόλιο για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καθώς και η επίδραση της θεραπείας των προκαρκινικών αλλοιώσεων του τραχήλου της μήτρας στην έκβαση κυήσεων και την πιθανότητα για πρόωρο τοκετό.

Τέλος, θα παρουσιαστούν τα δεδομένα από νέες πρωτοποριακές τεχνικές για τη βελτίωση των ποσοστών κυήσεων σε γυναίκες με επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες για κύηση με εξωσωματική γονιμοποίηση. Οι τεχνικές αυτές έχουν αναπτυχθεί στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης από τον Καθηγητή κ. Μακρυγιαννάκη. Το Διεθνές MSRM Συνέδριο αναμένεται να έχει βαρύνουσα σημασία για την εκπαίδευση, ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ειδικών και των παρευρισκομένων ιατρών.

http://cretalive.gr/new/112207/crete/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *