Βόλος: Αγιασμός και συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου της Ι.Μ. Δημητριάδος και του Φαρμακευτικού Συλλόγου οργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο από τις 9πμ ως τις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ». Η Τοπική Εκκλησία καλεί όλους όσοι έχουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό που δε χρησιμοποιούν πλέον, να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δράση, ώστε να ενισχυθούν  συμπολίτες μας που αδυνατούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Στο μεταξύ, χθες τελέστηκε αγιασμός για την έναρξη  της φετινής λειτουργίας του εν λόγω Φαρμακείου και του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε «μοντέλο» και πρότυπο μίμησης και για άλλες Μητροπόλεις της Ελλάδας τη συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας με τους κοινωνικούς φορείς της Μαγνησίας. Το έργο που επιτελείται, πέρα από κοινωνικό είναι και εθνικό, τόνισε, αφού, λειτουργώντας θεσμικά, δεν μένουν περιθώρια για άλλους με ιδιοτελείς και άλλους σκοπούς. «Βεβαίως, οι ανάγκες μεγαλώνουν και εγώ προσεύχομαι για τη συνοχή και την ενότητα του λαού μας», συνέχισε ο κ, Ιγνάτιος, και με αφορμή την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής και του εθνικού διχασμού εξόρκισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Ένας τυχόν διχασμός μπορεί να οδηγήσει σε μια ακόμη καταστροφή. Όπως τότε. Γι’ αυτό σάς ευχαριστώ από καρδιάς. Και θέλω να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και να σταθούμε όσο μπορούμε», κατέληξε. Παράλληλα, ανακοίνωσε, ότι οι ανάλογες πρωτοβουλίες της Ι.Μ. θα αυξηθούν και αναφέρθηκε συγκεκριμένα, στην πρόταση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γουργουλιάνη να ενταθεί η λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου και των  ιατρικών  υπηρεσιών του με τη συνεργασία της Ιατρικής Σχολής. Εδώ, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε, πως το κοινωνικό φαρμακείο λειτουργεί με κανόνες, χωρίς να θίγεται κανένας, καθώς περιορίζεται στην εξυπηρέτηση των εντελώς ανασφάλιστων και αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη. «Έτσι λειτουργούμε και έτσι θα συνεχίσουμε, με πλήρη ανιδιοτέλεια, αλλά κρατώντας την ικανοποίηση ότι ο καθένας μας κάνει κάτι. Και ατομικά και θεσμικά», κατέληξε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του , ότι τελικά «με τη χάρη του Θεού και με την πίστη μας θα τα καταφέρουμε».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, κι εκπρόσωποι του Δικηγορικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λαρίσης, του Συλλόγου Οικονομολόγων – Λογιστών Μαγνησίας και του Συλλόγου Φοροτεχνικών – Ελεύθερων Επαγγελματιών Βόλου.

Αρχική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *