Ποιοι και γιατί δεν θέλουν το “χακί Ωνάσειο” που ετοιμάζεται στο 401;

Ένα διακλαδικό καρδιοχειρουργικό κέντρο όπου θα γίνονται όλες οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, έχει έτοιμο στα σχέδια το ΥΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ ,αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει τις “αγκυλώσεις” και τα “μικροσυμφέροντα” που ταλαιπωρούν χρόνια τώρα το χώρο της υγειονομικής περίθαλψης και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τι συμβαίνει;

Το Ναυτικό και οι γιατροί του φαίνεται ότι δεν συμφωνούν με την “διακλαδικότητα” και ειδικά στο θέμα του καρδιοχειρουργικού κέντρου που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Και οι αντιδράσεις δεν εκφράζονται πλέον σε επίπεδο επιχειρημάτων εντός των συσκέψεων που γίνονται για να προχωρήσει το “διακλαδικό καρδιοχειρουργικό κέντρο των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Στο Ναυτικό Νοσοκομείο “έτρεξαν” να προλάβουν εξελίξεις και ήδη έχουν προχωρήσει σε δύο καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Χθες πραγματοποιηθηκε η δεύτερη , “συνδυασμένη επέμβαση αντικατάστασης βαλβίδος και στεφανιαίας παρακάμψεως (μπάϊ μπας) σε μεσήλικα ασθενή με απόλυτη επιτυχία. Η λειτουργία όλης της καρδιοχειρουργικής ομάδας υπήρξε άριστη και συμμετείχαν δύο καρδιοχειρουργοί, ένας καρδιοαναισθησιολόγος, ένας εξωσωματιστής, τρεις εκπαιδευμένες εργαλιοδότριες και τρεις βοηθοί αναισθησιολόγου. Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς είναι ομαλή”αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΝ. Ασφαλώς και αξίζουν συγχαρητήρια στους γιατρούς του ΠΝ για την προσπάθεια .

Υπάρχουν όμως και ενστάσεις. Που προέρχονται από τους συναδέλφους τους στρατού οι οποίοι επισημαίνουν ότι η καλύτερη λύση είναι το διακλαδικό καρδιοχειρουρχικό κέντρο το οποίο λόγω εγκαταστάσεων πρέπει να λειτουργήσει στο 401.

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο το Ναυτικό “πολεμά” ουσιαστικά τη δημιουργία του διακλαδικού καρδιοχειρουργικού κέντρου στο 401, το οποίο διαθέτει τις πλέον εξαιρετικές υποδομές, καλύτερες ακόμη και από τα “πολιτικά” νοσοκομεία της επικράτειας, το ίδιο το Ωνάσειο αλλά και ανάλογα κέντρα του εξωτερικού.

Τα όσα ακούγονται είναι “σκληρά” ,αλλά το ζητούμενο τώρα δεν είναι η “ανταλλαγή πυρών” μεταξύ των κλάδων των ΕΔ, αλλά να βρεθεί η καλύτερη λύση για τους δικαιούχους όλων των νοσοκομείων των ενόπλων δυνάμεων. Κι αυτή σίγουρα είναι το διακλαδικό καρδιοχειρουργικό κέντρο στο 401.

http://www.onalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *