Νέα από Αρκαδία. Να επαγρυπνούμε

 

Σε κάποια στιγμή της ζωής του, ο Λεωνίδας Κύρκος είχε αναλογιστεί και το είχε εκφράσει δημόσια πως τον καταλαμβάνει  τρόμος σκεπτόμενος  «ότι, π.χ. αν νικούσε τότε η επανάστασή μας, θα είχαμε πρωθυπουργό  και υπουργούς κάποιους γελοίους ανθρώπους, χωρίς καμιά παιδεία για να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο, σαν αυτόν που φιλοδοξούσαν να παίξουν, τους οποίους και κατονόμασε.

Τηρουμένων των αναλογιών και με όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται στο πολιτικό σκηνικό με πρωταγωνίστρια τη «Χρυσή Αυγή», που  στρογγυλοκάθησε στο Κοινοβούλιο, αντλώντας δύναμη από τα πιο ανασφαλή κοινωνικά στρώματα, που «εμπορεύεται» τις φοβίες των κλειστών κοινωνιών για ό,τι δεν μπορούν να καταλάβουν, πρέπει να ανησυχούμε. Είναι αδιανόητο για  κάθε δημοκράτη και  λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο   η Ευρώπη, οι ξένοι, οι διαφορετικοί, η ανοιχτή κοινωνία, ακόμα και η ανθρωπιστική παιδεία να θεωρούνται  εχθροί. Ο λόγος του μίσους να γίνεται «επιχείρημα». Και να τον κραδαίνει σαν σημαία το εν λόγω κοινοβουλευτικό κόμμα.

Μόνο που προσπαθώντας να εξαργυρώσει την εκλογική επιτυχία της και να βρει ερείσματα στην κοινωνία, δεν αρκείται πλέον στο να κηρύσσει το μίσος. Η υπόσχεση της ηγεσίας της για δημιουργία ταγμάτων εφόδου που θα κάνουν το μίσος πράξη ή, μάλλον, θα αναλάβουν την ευθύνη των βίαιων κρουσμάτων κατά (νόμιμων και παράνομων) μεταναστών στην Ελλάδα, κάνει κάτι περισσότερο: προκαλεί τις στοιχειώδεις αξίες των κοινωνιών μας.
Γεγονότα και κηρύγματα μίσους σαν αυτά των τελευταίων ημερών  δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Το μίσος δεν ταιριάζει σε δημοκρατική χώρα, δεν αντιπροσωπεύει την κουλτούρα μας, ούτε τα ήθη μας, πολιτικά και κοινωνικά.
Η Δημοκρατία μπορεί να είναι αυστηρή, αλλά ποτέ εκδικητική. Αντιθέτως είναι ανεκτική, δεν μισεί, ούτε σκοτώνει τους πολίτες της .
Τους προστατεύει, δεν τους εχθρεύεται και τους προφυλάσσει ανεξαρτήτως πεποιθήσεων και δογμάτων.
Και επειδή γενικά περνάμε δύσκολες ώρες και το επόμενο διάστημα πολλά θα κριθούν, η χώρα και η κοινωνία μας χρειάζονται καταλλαγή και μέτρο. Ο κίνδυνος να διολισθήσουμε σε εμφύλιες συρράξεις δεν είναι αμελητέος. Γι’ αυτό άπαντες οφείλουν αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση

 

 

Μητροπολίτης;

Δεν είναι μόνο ένας λαμπρός κληρικός, εξαίρετος λειτουργός και βαθυστόχαστος κήρυκας των λόγων του Ευαγγελίου.  Είναι και ο κληρικός που εφαρμόζει την ουσία της διδασκαλίας του Ιησού, ακολουθώντας το δρόμο της έμπρακτης αγάπης.  Ένα ζεστό καταφύγιο για τους άπορους και κυρίως του έγκλειστους των φυλακών της πόλης μας.  Γι αυτό και καταφεύγει στο πρόσωπό του η Ιεραρχία της Εκκλησίας και τον προτείνει ως διάδοχο του Μακαριστού  Μητροπολίη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κυρού Νικοδήμου.

Αντιφασιστικό μέτωπο

Ένα σημαντικό κομμάτι των δημοκρατικών, προοδευτικών, αριστερών και ελευθεριακών πολιτών της πόλης μας, πήρε την πρωτοβουλία και καλεί όλη την κοινωνία της Τρίπολης, τα εργατικά συνδικάτα,  προοδευτικους φορείς και οργανώσεις, τους εκπαιδευτικούς, φοιτητικούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς και μεταναστευτικούς συλλόγους, και κάθε ελεύθερο/η πολίτη/ρια της πόλης μας να συμμετάσχουν στην δημιουργία ενός  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στην Τρίπολη για να μην επιτραπεί στο νεοναζιστικό ζόφο να γίνει καθεστώς στην πόλη μας.

Ένα μέτωπο που θα πρωτοστατήσει για την δημιουργία κινήσεων αλληλεγγύης για κάθε συνάνθρωπό μας ανεξάρτητα από φυλή και εθνική καταγωγή(κοινωνικά παντοπωλεία-φαρμακεία-ιατρεία, διανομή φαγητού και ρούχων κτλ) Που θα υπερασπίζεται τα θύματα των φασιστικών επιθέσεων στηριγμένο στο οργανωμένο μαζικό κίνημα κλπ.

Η πρώτη συνέλευση της Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία αντιφασιστικού μετώπου θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο της Τρίπολης σήμερα  Τετάρτη 19/9/2012 στις 19.00μμ

Κατάργηση ΔΟΥ

Την 10η Αυγούστου 2012, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος και Κώστας Ζαχαριάς κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την προγραμματισμένη κατάργηση όλων των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) της Νότιας Πελοποννήσου εκτός αυτών που εδρεύουν στις πρωτεύουσες των Νομών. Στο Νομό Αρκαδίας προβλέπεται κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Μεγαλόπολης, Δημητσάνας, Παράλιου Άστρους και Λεωνιδίου και διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Τρίπολης Η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών που θα πρέπει πλέον να μετακινούνται διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, με μεγάλο κόστος, ενώ οι τοπικές οικονομίες θα υποστούν υποβάθμιση και μαρασμό.

Η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖ,  επιβεβαιώνει την κατάργηση των Δ.Ο.Υ., αναφέρεται με ασαφή τρόπο σε μελλοντικές “τελικές” αποφάσεις για την αναδιοργάνωση των οικονομικών υπηρεσιών, ενώ πιθανολογεί διορθωτικές οργανωτικές μεταβολές και λειτουργία γραφείων Δ.Ο.Υ. σε απομακρυσμένες περιοχές, σε χώρους που θα παραχωρούνται από τους Δήμους.

Λιμάνι Αστρους

Αναμενόμενη αλλά εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε για το μεγάλο έργο του Λιμανιού του Παραλίου Αστρους, που σύμφωνα με πληροφορίες σε περίπου ένα μήνα θα έχει δημοπρατηθεί. Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν σήμερα, στην Περιφέρεια τα τεύχη δημοπράτησης του έργου της ανάπλασης της Λιμανιού, με την υπογραφή της διεύθυνσης τεχνικών έργων και το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας την Πέμπτη 20/9.

Στη συνέχεια θα δημοσιευθούν οι όροι δημοπράτησης και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύμφωνα με πληροφορίες η δημοπρασία θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου ένα μήνα. Ετσι, αν όλα πάνε καλά το σημαντικό αυτό έργο πνοής για όλη την περιοχή, θα ξεκινήσει μέσα στο 2012.

Πηγή: astrosnews.gr

Απεργία

Στην  24ωρη Πανεργατική Απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη  26  Σεπτέμβρη 2012 στις 10:30 το πρωί καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν  το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

στη Συγκέντρωση & το Συλλαλητήριοπου θα γίνει στην πλατεία Αγίου Βασιλείου ώστε:  Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα των 11.5 δις, να ανατραπεί  η αντιλαϊκή μνημονιακή  πολιτική, να διαγραφεί  το μεγαλύτερο μέρος του χρέους με στόχο την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, κλπ.

Αδελφοποιημένες πόλεις

Ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο της δράσης «Ευρώπη για τους πολίτες», Μέτρο 1.1.«Συναντήσεις πολιτών στο πλαίσιο της αδελφοποίησης πόλεων» οργανώνει και πραγματοποιεί 4ήμερη Συνάντηση των αδελφοποιημένων πόλεων Παραλίμνι Κύπρου και Peine Γερμανίας.

Στα πλαίσια της συνάντησης θα λάβουν χώρα 5 θεματικά εργαστήρια (workshops), με τα εξής θέματα: πολιτισμός,  νεότητα,  εθελοντισμός, προώθηση τοπικών προϊόντων-τοπική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ουσιαστικών δεσμών μεταξύ των τριών αδελφοποιημένων πόλεων, η άμεση ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών, η δικτύωση διαφόρων ομάδων επαγγελματικών και μη, η δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας των πολιτών και η περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης δηλώνει :
«Θεωρώ ότι το κοινό μας μέλλον, μας οδηγεί στην δημιουργία ισχυρών δεσμών στο παρόν και η συνάντηση αυτή θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές και τις αφορμές για μια πιο ουσιαστική επικοινωνία για το σκοπό αυτό. »

Χαμογελάτε

Ένας φαλακρός έβριζε τον Διογένη. Ο φιλόσοφος γύρισε και του είπε:
«Δεν σου ανταποδίδω τις βρισιές, αλλά θα ήθελα να πω ένα “μπράβο” στις  τρίχες σου, γιατί απαλλάχτηκαν από ένα κακορίζικο κεφάλι»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *