Ασθενής έγινε «μπαλάκι» μεταξύ νοσοκομείων και τελικά πέθανε στον δρόμο

Πέντε νοσοκομεία, τρεις ειδικότητες γιατρών και 13 ώρες αποδείχθηκαν ως ο «αδύναμος κρίκος», με θύμα έναν 48χρονο από την Αμαλιάδα, ο οποίος έχασε τη ζωή του και ο θάνατός του έρχεται να επιβεβαιώσει περίτρανα ότι ο «μεγάλος ασθενής» δεν είναι άλλος από την υγειονομική περίθαλψη στην επαρχία και τη Δυτική Ελλάδα.

Ένας 48χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ξεψύχησε το μεσημέρι της Κυριακής, αφήνοντας πίσω του αναπάντητα «γιατί» και πλέον όλοι διερωτούνται για ποιο ΕΣΥ μιλάμε, όταν εν έτει 2012 τα νοσοκομεία «βουλιάζουν» από τις ελλείψεις, «θύματα» και αυτά των περικοπών της τρόικας, αφήνοντας στο έλεος τους πολίτες.

Ο 48χρονος Αριστείδης Μπουράτσιας (Άρης, όπως τον φώναζαν οι δικοί του άνθρωποι και οι φίλοι του) από την Αμαλιάδα, ο οποίος εργαζόταν στον Δήμο Ήλιδας με το πρόγραμμα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας, τα ξημερώματα της Κυριακής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας από τους οικείους του, με πρόβλημα στις αμυγδαλές και κοιλιακό άλγος. Αφού έγιναν οι πρώτες εξετάσεις, στις 03.00 τα ξημερώματα, οι γιατροί του έκαναν εισαγωγή στην παθολογική κλινική.

Μέχρι εκεί όλα καλά, μόνο που το πρωί η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται και οι γιατροί άρχισαν πλέον να συζητούν τη μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, για περαιτέρω εξετάσεις, με δεδομένο βέβαια ότι δεν εφημέρευε καρδιολόγος για να γίνει και καρδιολογική εκτίμηση, ενώ ζητήθηκε βεβαίως και χειρουργική εκτίμηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά έγινε επικοινωνία με το νοσοκομείο του Πύργου, όπου ναι μεν εφημέρευε χειρουργός για χειρουργική εκτίμηση, ωστόσο δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος για περαιτέρω εξετάσεις. Κατά συνέπεια κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Ο ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί αρχικά στο 409 Νοσοκομείο Πατρών, για να γίνει καρδιολογική εκτίμηση, αφού εκεί εφημέρευε καρδιολόγος, εν συνεχεία να διακομισθεί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών για να εξεταστεί από χειρουργό, αφού εκεί εφημέρευε χειρουργός, και στη συνέχεια να μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που εφημέρευε.

Ένα μεγάλο ταξίδι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, που τελικά οδήγησε στον θάνατο τον 48χρονο.

Πράγματι, ο ασθενής στις 15.00 το μεσημέρι της Κυριακής μεταφέρθηκε στο 409 Νοσοκομείο Πατρών με ασθενοφόρο, για να εξεταστεί από καρδιολόγο και μία ώρα αργότερα, αφού έγινε καρδιολογική εκτίμηση, αναχωρούσε για το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», για να εξεταστεί από χειρουργό. Μία εξέταση που δεν έγινε ποτέ, αφού την ώρα που το ασθενοφόρο έφθανε στην πύλη του νοσοκομείου ο 48χρονος άφηνε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς.

Πηγή: patrisnews
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

http://www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *