ΙΣΑ. ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Επ΄ αφορμής της κοινοποίησης στον ΙΣΑ των υπ΄ αριθμ. πρωτ. 32454/17.09.2012 και 32455/17.09.2012 επιστολής και Εξώδικης Διαμαρτυρίας αντίστοιχα, Ιατρών του Γ.Ν. Μελισσίων «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ», αφενός αναφορικά με την περικοπή εφημεριών για το μήνα Σεπτέμβριο 2012 και αφετέρου με την άσκηση του δικαιώματος της επίσχεσης εργασίας των εν λόγω ιατρών λόγω μη εξόφλησης των δεδουλευμένων εφημεριών, επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι ο ΙΣΑ είναι αντίθετος σε διαδικασίες περικοπών εφημεριών, χωρίς να έχει υπάρξει μελέτη με βάση τα επιστημονικά και ανθρωπιστικά κριτήρια ανά πυκνότητα περιοχής και ειδικότητα.
Όπως γνωρίζετε οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν έχουν φθάσει σε οριακές καταστάσεις. Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει να βρεθούν τα πραγματικά πλαίσια της επικινδυνότητας προκειμένου να εξασφαλισθεί η ορθολογική και ασφαλής λειτουργία των Νοσοκομείων.
Ο ΙΣΑ στηρίζει τους συναδέλφους ιατρούς, που καθημερινά, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Δεδομένου δε και των περικοπών που έχουν ήδη υποστεί στους μισθό τους, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών τους βρίσκονται σε αδυναμία εξασφάλισης των προς τω ζην τους.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                     ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *