Νέα από Αρκαδία. Η κρίση καταλύτης εξελίξεων

Σημαντικές διεργασίες λαμβάνουν χώρα στο ΠΑΣΟΚ, από τις κατά τόπους  ομάδες ανασυγκρότησης του κινήματος. Η προχθεσινή ανάλογη κίνηση που έγινε στη Κάρτσοβα με την   ολιγομελή παρουσία στελεχών και φίλων, καθώς και η συζήτηση που ακολούθησε σηματοδοτεί τις ζυμώσεις για τη νέα μορφή του  κόμματος – με παλιά όμως υλικά – που ενισχύονται από τις προβλέψεις για το τέλος των αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Αυτοκριτικές και «συγνώμη» για το παρελθόν, κριτικές προς άλλα κόμματα και φορείς εξουσίας, όπως η δικαστική που κατακρίθηκε  για ολιγωρία σε διάφορες υποθέσεις, και πολλά λόγια με απειλές προς το εξωτερικό για παιχνίδια στις πλάτες μας, που ακούστηκαν στη συγκέντρωση, δεν φαίνεται να πείθουν εύκολα τους  πολίτες πως κάτι έχει αλλάξει. Ιδίως όταν κάθε λογής πολιτικοί παράγοντες, τσαλακωμένοι από τις εξελίξεις, ψάχνουν τρόπους να επιβιώσουν στη νέα εποχή. Όταν  παλιοί και νεώτεροι, νομίζουν ότι με λόγια σαν τα παραπάνω  μπορεί να λειτουργήσει το κόμμα ως πλυντήριο άφεσης αμαρτιών, που θα τους εξασφαλίσει μακροημέρευση. Μαζί τους και μια φουρνιά νεο-σωτήρων που, μέσα στην αναμπουμπούλα, μυρίζονται… εξουσία
Όντως  το ΠαΣοΚ είναι σε διέγερση, όπως μαρτυρούν και οι επαναλαμβανόμενες εντάσεις και οι συνεχείς διαπληκτισμοί μεταξύ των στελεχών του. Και δεν είναι αυτή η κατάσταση προνόμιο του άλλοτε πανίσχυρου κόμματος εξουσίας. Σε διαταραχή βρίσκονται και τ’ άλλα κόμματα, υποχωρούντα κι ανερχόμενα. Είναι η κρίση τόσο βαθιά και οι μεταβολές που επιβάλλει τόσο γρήγορες, ώστε οι επιλογές που χρειάζεται να κάνουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι μεγάλες και καθοριστικές και κανέναν δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστο.

Το επόμενο διάστημα θα είναι πολιτικά εκρηκτικό. Τα μέτρα θα ληφθούν, όπως φαίνεται, γιατί διαφορετικά το κόστος εξόδου από τη  Ευρωζώνη, θα είναι δυσβάστακτο. Όμως  οι διεργασίες στο εσωτερικό των κομμάτων που συμμετέχουν στη διακυβέρνηση  θα ενταθούν και πιθανώς νέες αποσχιστικές τάσεις να εκδηλωθούν.
Σε κάθε περίπτωση, η κρίση αλλάζει ταχύτατα τον πολιτικό χάρτη της χώρας. Ο   βίαιος μετασχηματισμός του οικονομικού μοντέλου δεν μπορεί παρά να επιβάλει αντίστοιχα και τον βίαιο μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος. Είναι απλώς θέμα χρόνου.

 

 

Το γιόρτασαν

Γιορτάζοντας τα 38χρονα του ΠΑΣΟΚ διοργανώθηκε εκδήλωση τη Δευτέρα το βράδυ στην «Κάρτσοβα» από την τοπική επιτροπή ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, στην οποία έδωσαν το «παρών» οι  βουλευτές Λεωνίδας Γρηγοράκος (Λακωνία), ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Αρκαδία), η πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες Β.Γιαννακούρας, Τ. Χειβιδόπουλος, Α.Πουλάς, Γ. Αλευράς, ο τέως γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος, διοικητές νοσοκομείων και οργανισμών, υποψήφιοι βουλευτές, τέως δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και αρκετά μέλη (παλιά κυρίως αλλά και νέα του κόμματος) και φίλοι του ΠΑΣΟΚ…

Βασικός ομιλητής ήταν ο   γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης , ο οποίος έκανε αναδρομή στο παρελθόν του Κινήματος και εξιστόρησε τη διαδρομή που ακολουθήθηκε ως το Μνημόνιο, καταγγέλλοντας όσους παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του ΠΑΣΟΚ, με λαϊκίστικες εκφράσεις και πυροτεχνήματα και  καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους με ρεαλισμό και σοβαρότητα. Ο κ. Μανιάτης μίλησε και για την ανασυγκρότηση του κόμματος, μια κίνηση που θα του δώσει τη δύναμη να ανταπεξέλθει από τις δυσκολίες και να βοηθήσει στην ανόρθωση της χώρας.

Αγιασμός στα σχολεία

Στο 1ου Γυμνάσιο και Λύκειο της Τρίπολης τελέστηκε χθες  ο επίσημος αγιασμός από το Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο παρουσία του δημάρχου κ. Σμυρνιώτη, του  αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Γιαννακούρα, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αρκαδίας  κ. Χαριτωνίδη. Μιλώντας στους μαθητές ο Μητροπολίτης αναφέρθηκες στη αξία της γνώσης και στη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και στα έργα που έγιναν στο σχολείο από το Μιστριώτειο Ίδρυμα.

«Πράσινο νηπιαγωγείο»

Σημαντική από κάθε άποψη η λειτουργία από χθες, του «Πράσινου νηπιαγωγείου», στο Μερκοβούνι. Έγιναν τα εγκαίνια από το δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Καλτεζιώτη, παρουσία του προέδρου και μελών της τοπικής κοινότητας, νηπιαγωγών και πλήθους κόσμου. Το ανακαινισμένο κτήριο έκανε ιδιαίτερη αίσθηση σε όλους, γονείς και μαθητές. Ο πρόεδρος του Μερκοβουνίου Νικόλαος Λυμπερόπουλος εκ μέρους της τοπικής κοινότητας εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά για το γεγονός ότι μετά από 25 χρόνια θα ξανακουστούν παιδικές φωνές στο Μερκοβούνι και υποσχέθηκε ότι όλο το χωριό θα συμπαρασταθεί στην λειτουργία του σχολείου, ενώ ο  Πέτρος Καλτεζιώτης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του σχολείου το οποίο, όπως είπε,   είναι το πρώτο «Πράσινο» νηπιαγωγείο σε όλη την Ελλάδα. Να σημειωθεί πως στο χώρο  του νηπιαγωγείου υπάρχει θερμοκήπιο όπου τα νήπια σε συνεργασία με τους γεωπόνους του Δήμου θα διαμορφώσουν το δικό τους φυτώριο, ενώ  στο προαύλιο έχει κατασκευαστεί ειδικό σπιτάκι με κότες και άλλα πτηνά. Με αυτό τον τρόπο τα νήπια θα έχουν την ευκαιρία να είναι κοντά στην φύση, παρακολουθώντας την ζωή τόσο των φυτών όσο και των ζώων..

CineVille

Την ερχόμενη Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου ο Κινηματογράφος της πόλης μας *CineVille Multiplex* ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να υποδεχτεί του κινηματογραφόφιλους και όχι μόνο.  Μέτα την αποχώρηση της Odeon το περασμένο Ιούνιο, το όνειρο του συντοπίτη και ιδρυτή του Πολυκινηματογράφου Κώστα Λουκαΐτη συνεχίζουν σήμερα τα παιδιά του, Μαριλένα και Γιάννης, έχοντας τη στήριξη του δήμου Τρίπολης, συμπράττοντας έτσι με τον Δήμο στην ενίσχυση του πολιτισμού, καθιστώντας την έβδομη τέχνη ασπίδα ενάντια στις δυσκολίες τις εποχής.

Γιατί δεν συνεμορφώθη…

Επίθεση στο διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο εξαπέλυσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, γιατί αντιτάχθηκε στην παραχώρηση της Καρδιολογικής Κλινικής στο παλιό Νοσοκομείο στο δήμο. Χαρακτήρισε φυσιολογική την αποχώρησή του από την εκδήλωση των εγκαινίων την περασμένη Παρασκευή στο Νοσοκομείο, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε σχέση με τη στάση του διοικητή για το θέμα της Καρδιολογικής. Μάλιστα, ο δήμαρχος “φωτογράφισε” την απομπομπή του κ. Μπέζου από τη διοίκηση του ιδρύματος από την κυβέρνηση συνεργασίας.
«Κάνουμε αγώνα για να διασφαλίσουμε τα παλιά κτήρια του Νοσοκομείου, για να μαζέψουμε 800 υπαλλήλους που είναι διάσπαρτοι», είπε ο κ. Νίκας και παρατήρησε ότι «σ’ αυτό τον αγώνα είχαμε απέναντι τη διοίκηση του Νοσοκομείου». Ανέφερε πως «αν δεν το είχαμε πάρει, θα είχε πάει για ιδιωτικοποίηση, για εκποίηση». Πηγή: www.eleftheriaonline.gr

Πισωγύρισαν…

Πολεμική η ατμόσφαιρα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της Νεμέας που μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση πήραν πίσω την προηγούμενη απόφαση του σώματος –που είχε ληφθεί τον περασμένο Απρίλιο-και αφορούσε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου και την εγκατάσταση δεματοποιητή.

Χαμογελάτε

Ο φιλόσοφος Στίλπωνας κλήθηκε στον Άρειο Πάγο για να βεβαιώσει αν πραγματικά είπε ότι η Αθηνά δεν είναι θεός..
– Και βέβαια δεν είναι θεός, θεά είναι, αφού είναι γυναίκα,  είπε.
Όταν το άκουσε ο Θεόδωρος, ο λεγόμενος “άθεος”, τον ειρωνεύτηκε λέγοντας:
– Από πού το γνώριζε ο Στίλπωνας; Ή μήπως σήκωσε τον χιτώνα της Αθηνάς και είδε τον κήπο της;

 

 

 

2 thoughts to “Νέα από Αρκαδία. Η κρίση καταλύτης εξελίξεων”

  1. Καλα θα κανουμε να καταλαβουν τα χοντροκεφαλα μας πως δεν φταιει η κριση που ειμαστε αυτοι που ειμαστε !
    Αν ημασταν εστω και ελαχιστα σοβαροι απο το 1974 και μετα δεν θα εξευτελιζομασταν τωρα ,ζητιανευοντας δεξια και αριστερα .
    Δεν μας φταιει κανενας Αγγλος ,Γαλλος ,Γερμανος ή οποιοσδηποτε αλλος για το αρρωστο κλιμα που υπαρχει στη χωρα.
    Για την νοοτροπια του ωχαδερφισμου ,για την κουλτουρα της αναβλητικοτητας και την φιλοσοφια της τελευταιας στιγμης ,για την ροπη στην παρανομια και την κομπινα ,για την ελλειψη αξιοκρατιας και τα φαινομενα διαφθορας .
    Το ηλιθιο το κεφαλι μας φταιει που νομιζει οτι ειναι και εξυπνο .

    Αν ημασταν εξυπνοι θα διαφεντευαμε εμεις τους Ευρωπαιους και δεν θα ημασταν της κλωτσιας τωρα !!!
    Οσο πιο γρηγορα καταλαβουμε οτι δεν ειμαστε το κεντρο του κοσμου ,τοσο πιο γρηγορα θα συνελθουμε !!!

  2. Οριστε και η γνωμη των αλλοτε συμμαχων .Ενισχυμενη 1000% απο την συμπεριφορα μας ως λαος :

    http://www.iefimerida.gr/news/67688/ζισκάρ-ντ-εστέν-η-ελλάδα-είναι-χώρα-της-ανατολής-δεν-έπρεπε-να-την-δεχθούμε-στην-ευρώπη .

    Ειμαστε πραγματικα Εθνος αναδελφο ,αφου δεν καταλαβαμε τοσους αιωνες με ποιους μας συμφερει να βαδισουμε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *