Νέα από Αρκαδία. Τι σηματοδοτεί η άφιξη Φούχτελ

Ότι κάτι αλλάζει στη στάση των ξένων φαίνεται πλέον καθημερινά από τις κατευναστικές δηλώσεις των ευρωπαίων ηγετών. Ούτε απειλές πια, ούτε υποτιμητικές αναφορές, παρά μόνο λόγια συμπονετικά για τα βάρη που σηκώνει ο ελληνικός λαός, συνοδευόμενα ωστόσο από νουθεσίες για όσα πρέπει να κάνουμε ώστε να μην αμφισβητηθεί η θέση μας στην ευρωζώνη.

Το διαπιστώσαμε στην προχθεσινή εδώ παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας κ. Φούχτελ ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος την κυβέρνησής του για να βοηθήσει την Περιφέρεια σε θέματα ανάπτυξης, ώστε  να βγει από την κρίση.
Τσάι και συμπάθεια αίφνης, γεγονός που όμως βεβαιώνει τη στροφή και τη διάθεση των ευρωπαίων ιθυνόντων, μετά τα τελευταία μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων και σχολίων για την οικτρή οικονομική κατάσταση  στην οποία έχουμε ως χώρα περιπέσει.
Δεν ξέρουμε αν έπεισε τον Γερμανό αξιωματούχο ο Περιφερειάρχης με όσα του είπε και υποσχέθηκε. Ο χρόνος θα δείξει αν όλα όσα συζητήθηκαν κατ αρχήν μεταξύ των δύο ανδρών και στη συνέχεια με τους άλλους φορείς (εκπρόσωπους των επιμελητηρίων από τους πέντε νομούς της περιφέρειας, το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, εκπρόσωπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικούς και επαγγελματικούς φορείς της Πελοποννήσου κλπ),  ήταν ικανά να θέσουν γερές βάσεις για παραπέρα συνέχεια, ή απλώς θα μείνουν στα λόγια, σαν μια καλή επικοινωνιακή φιέστα από πλευράς Περιφέρειας.
Όπως κι αν έχει, πάντως, και μόνο η άφιξη ενός τόσο σημαντικού στελέχους της κυβέρνησης  της Γερμανίας σε μια περιφέρεια που αγωνίζεται για την ανάπτυξή της  σηματοδοτεί κάτι το διαφορετικό, μια σημαντική  αλλαγή αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος. Δημιουργεί ένα άλλο κλίμα, φέρνει έναν άλλο αέρα, που μόνο καλό μπορεί να φέρει στην χώρα μας και την Περιφέρειά μας ειδικότερα.
Το κλίμα αναμφισβήτητα  βοηθά στην οικονομία, η σταθεροποίηση των συνθηκών και  η ηρεμία διευκολύνουν ώστε  οι οικονομικές αποφάσεις να λαμβάνονται ευκολότερα και οι όποιες επιλογές, επενδυτικές και άλλες, να βρίσκουν καλύτερη εφαρμογή σε σταθερό περιβάλλον. Αλλά και τα πολιτικά πάθη επίσης αμβλύνονται όταν παύουν οι απειλές και εκλείπουν οι υποτιμητικές δηλώσεις.

Γι αυτό και παρ’ όλες τις ενστάσεις πολλών για επικοινωνιακή φιέστα Τατούλη, η ουσία είναι πως κανείς δεν έχασε από ανάλογες συνεχείς επαφές με αυτά τα πρόσωπα. Τσάι και συμπάθεια μεν, όμως στο βάθος κάποιο καλό μπορεί να προκύψει.

 

 

Συγχωνεύσεις δικαστηρίων

Έντονα αντιδρά με επιστολή διαμαρτυρίας  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργέλης στην πρόταση του Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών κ. Γεωργίου Μικρούδη , περί συγχωνεύσεων και κατάργησης δικαστηρίων, μεταξύ αυτών και του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, του Πρωτοδικείου Γυθείου και  συγχώνευσης του Εφετείου Ναυπλίου και του Εφετείου Καλαμάτας σε νέο με έδρα την Τρίπολη.  Υποστηρίζει  ότι ανάλογες προσπάθειες θα βρουν αντιμέτωπους τους Μεσσήνιους, αφού είναι διατεθειμένοι, όπως λέει,  να διαφυλάξουν σθεναρά κατακτήσεις που αποδεδειγμένα έχουν συμβάλλει προς όφελος της Δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Ερωτηθείς σχετικά χθες από το δημοτικό ραδιόφωνο  ο υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος εμφανίστηκε θετικός και τόνισε ότι σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής είναι αναγκαίες οι συνενώσεις, οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές, για τον περιορισμό της σπατάλης του δημοσίου χρήματος, προκειμένου να εξευρεθούν οι πόροι χρηματοδότησης.

ΣΥΡΙΖΑ για Φούχτελ

Ανακοίνωσε εξέδωσε με αφορμή την επίσκεψη του κ. Φούχτελ στην Τρίπολη το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αρκαδίας, όπου μεταξύ άλλων τονίζει ότι:”…. Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου δυστυχώς έχει σαν βάση την εξυπηρέτηση των υποτιθέμενων ξένων επενδυτών, που δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι όλοι αυτοί έρχονται για να αρπάξουν τον πλούτο της χώρας και όχι για να μας βοηθήσουν να βγούμε από την οικονομική κρίση. Ο κ. Φούχτελ, οργώνει κυριολεκτικά την Ελλάδα και ασχολείται με θέματα ανάπτυξης, τις γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και είναι γνωστό ότι αφήνει να διαρρεύσει ότι μεταξύ των άλλων η ενασχόλησή του είναι η διερεύνηση για την δημιουργία των ΕΟΖ στην Ελλάδα. Ο κ. Φούχτελ συνδέεται άμεσα με το πρόγραμμα «Ήλιος» δηλαδή το πρόγραμμα επένδυσης σε φωτοβολταϊκά από Γερμανικά συμφέροντα με τη χρήση των εθνικών αναπτυξιακών εργαλείων ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος και ΕΤΕΠ. Δυστυχώς όπως έχει διαφανεί κατά τις επισκέψεις του κ. Φούχτελ στις προαναφερόμενες περιοχές υπάρχουν παράγοντες τοπικών κέντρων υποτέλειας που επιθυμούν να διευκολύνουν τους «επενδυτές», έτοιμοι να συνεργαστούν μαζί τους, προκειμένου να ξεπουληθούν οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της ελληνικής περιφέρειας. Η Πελοπόννησος είναι φιλέτο για τα δόντια των Γερμανών αποικιοκρατών και ο τοποτηρητής των Γερμανών ήρθε να διερευνήσει τις προθέσεις των τοπικών αρχόντων να υποταγούν στις ορέξεις τους».

Αγώνας βουνού

Λαϊκός αγώνας βουνού, πρόκειται να διεξαχθεί, το πρωί της Κυριακής, 9 του μήνα, στο Βαλτεσινίκο του Δήμου Γορτυνίας. Πρόκειται για τον 5ο λαϊκό αγώνα βουνού. Σύνθημα του αγώνα, ”ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία”. Ο φετινός αγώνας βουνού στα μονοπάτια των ”Αρκάδων Ποιμένων”, είναι αφιερωμένος στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και για το λόγο αυτό τον στηρίζει ο σύλλογος γονέων ”Φλόγα”.

Μεταπτυχιακά

Η ICON INTERNATIONAL TRAINING (iCon )πραγματοποιεί σχετικές δωρεάν εκδηλώσεις ενημέρωσης για σπουδές Master, Bachelor αλλά και Διδακτορικά, σε ένα από τα τρία καλύτερα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, στις 11 Σεπτεμβρίου, στις 5 μ.μ. στο Ξενοδοχείο MENALON RESΟRT στην Τρίπολη. Αυτό μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί ακολουθώντας ένα πρόγραμμα σπουδών που προσαρμόζεται στις δικές μας ανάγκες και οικονομικές συνθήκες από όπου και αν βρεθούμε.

Κανένα πρόβλημα

Δεν πρόκειται να μείνει σχολείο του δήμου Τρίπολης χωρίς πετρέλαιο, καθώς όλα έχουν προβλεφθεί γι αυτό. Το δήλωσε ο δήμαρχος κ. Σμυρνιώτης διαβεβαιώνοντας ότι έχει   ήδη υπογράψει  δόση ύψους 136 χιλιάδων ευρώ για τις σχολικές επιτροπές και παράλληλα  έχει υποβάλλει πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ”, ώστε να υπάρξουν ενεργειακές αναβαθμίσεις των σχολικών κτιρίων, με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελς, αλλά και την αντικατάσταση των παλαιών λεβήτων, για τον περιορισμό των απωλειών ενέργειας.

Αντικαταστάτης πρύτανη

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου όρισε τον Αναπληρωτή καθηγητή Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Προσωπικού και Ηλεκτρονικής Διοίκησης κ. Κωνσταντίνο Μασσέλο ως αντικαταστάτη Πρύτανη και την  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Κωνσταντίνα  Μπότσιου ως αντικαταστάτη Αντιπρύτανη μετά τις υποβληθείσες παραιτήσεις του Καθηγητή κ. Θεόδωρου Π. Παπαθεοδώρου, Πρύτανη και του Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γεωργίου Φωτόπουλου.

Χαμογελάτε

-Σε ένα χωρισμό φταίνε πάντα και οι δύο. Και η γυναίκα και η μάνα της.
-Άμα τσακωθείς μαζί της, πήγαινε και σφίξε όλα τα καπάκια από τα βάζα για να μπορείς μετά να πεις “α, τώρα με χρειάζεσαι εεεε;;;”.
-Όταν μου λένε πως κάποιος είναι μισός Έλληνας μισός Σουηδός, φαντάζομαι έναν να σταματάει για να περάσει πεζός ενώ ταυτόχρονα τον μουντζώνει.
-Η γιαγιά στον 4ο βλέπει ειδήσεις. Οι υπόλοιποι τις ακούμε

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Τι σηματοδοτεί η άφιξη Φούχτελ”

  1. Καλα ,κατενθουσιαστηκαμε με τον Φουχτελ !

    Ηρθε και σωθηκε ο τοπος .
    Παρακολουθησα τη συνεντευξη και διαπιστωσα οτι αναφεροταν συνεχως στα ποδηλατα .Και μπραβο που χρησιμοποιητε το ποδηλατο και ξανα μπραβο που τοσοι κυκλοφορουν με ποδηλατο και παλι μπραβο κ.λ.π κ.λ.π .

    Καλα ,δεν ειδε ο ανθρωπος οτι κυκλοφορουσαν ολοι οπως τους κατεβει !;!;!
    Στη μεση του δρομου ,χωρις μετρα ασφαλειας ,χωρις να σεβονται τους κανονες του Κ,Ο,Κ ,χωρις ιχνος ποδηλατοδρομου …
    Ετσι κυκλοφορουν και στη Γερμανια νομιζετε τα ποδηλατα ;
    Αχ κακομοιρηδες ,ποσο βαθια νυχτωμενοι ειστε ! Αν ο Γερμανος δεν βαλει κρανος ,γαντια και παρει ολα τα μετρα προστασιας ,δεν βγαινει στο δρομο (ποδηλατοδρομο,παρεπιπτοντως ) .

    Αλλα εδω ,κατα τα αλλα ,κατενθουσιαστηκε με τον Ελληνικο τροπο ποδηλατοκινησης ( ο τροπος του αρτσι ,μπουρτσι και Λουλας ) ,με τον καθε παππου που ουτε ακουει ,ουτε βλεπει ,ουτε και μπορει αλλα θελει να καβαλα το ποδηλατο οπως τα χρονια που θυμαται ,που συναντουσες στο δρομο το πολυ δυο γαϊδαρους κι ‘ενα καρο !!!
    Αποτελεσμα ; Ολοι οσοι κινουνται γυρω του να κινδυνευουν !
    Και ετσι μαθαινει και τα παιδια του και τα εγγονια του !

    Μαυρη ειν’ η νυχτα στα βουνα …

    Εχουμε δρομο ακομη για την Ευρωπη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *