Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Δελτίο τύπου

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων Πολιτών πρέπει να διασφαλιστεί άμεσα και με ποιοτικούς χαρακτήρες.  Η ιατρική επίσκεψη,  οι εργαστηριακές ιατρικές εξετάσεις,  η ασφαλής λειτουργία των Νοσοκομείων  αποτελούν επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση της Πολιτείας.  Η μισθολογική υποβάθμιση των Νοσοκομειακών ιατρών και οι ελλείψεις των Νοσοκομείων δεν την διασφαλίζουν.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά απαιτεί την αποπληρωμή των χρεωστούμενων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία που αποτελούν τον ΕΟΠΥΥ από τον 10ο του 2009 έως σήμερα όσον αφορά τους εργαστηριακούς ιατρούς και από τον 3ο του 2010 έως και σήμερα για τους κλινικούς ιατρούς.

Απαιτούμε δε την άμεση αναθεώρηση της τιμής της ιατρικής επίσκεψης, για την οποία ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει 10 ευρώ ακαθάριστα (καθαρά κάτω των 6,5 ευρώ).

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά έχει αναλυτικά τοποθετηθεί με θέσεις προς την Πολιτεία τόσο για την εξασφάλιση της περίθαλψης,  όσο και για την εξοικονόμηση των πόρων (επισυνάπτουμε πρόσφατο έγγραφό μας με θέσεις και προτάσεις).  Επομένως θα πρέπει άμεσα να εισακουστούμε όλοι οι θεσμικοί φορείς που αντιδρούμε.

 

Απλήρωτος Νοσοκομειακός ιατρός και συμβεβλημένος ιδιώτης ιατρός, απλήρωτες Ιδιωτικές Κλινικές,  υποβαθμισμένα Νοσοκομεία  δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών στις μέρες μας.

 

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών ιατρών και όλων των ιδιωτών ιατρών που απαιτούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους,  καθώς επίσης και τις αποφάσεις των Γεν. Συνελεύσεων του ΠΙΣ  (πλαφόν στις εργαστηριακές εξετάσεις,  ιατρικές επισκέψεις κατά πράξη και περίπτωση με τιμή όχι κάτω των 20 ευρώ,  προάσπιση του έργου του Νοσοκομειακού ιατρού και των ειδικευόμενων ιατρών,  χωρίς περαιτέρω περικοπές μισθών και εφημεριών).

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                                                      ΠΑΥΛΟΣ  ΣΑΡΩΦ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *