Επιστολή Ι.Σ.Α. προς Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη με θέμα: “Όλοι έχουμε δικαίωμα στην Υγεία ακόμα και οι έγκλειστοι στις φυλακές

 

Αξιότιμε κε. Υπουργέ,

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε επισημάνει στον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης κο Παπαϊωάννου, το δημόσιο κίνδυνο που ελλοχεύει από αυτή τη βραδυφλεγή Βόμβα απρόβλεπτων διαστάσεων που είναι τα μεταδοτικά λοιμώδη νοσήματα μέσα στις φυλακές λόγω του μεγάλου συγχρωτισμού. Είχαμε προτείνει τον έλεγχο από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των φυλακών Κορυδαλλού και την έκβαση των πορισμάτων τους από τα σωφρονιστικά ιδρύματα, όμως απάντηση μέχρι σήμερα, δεν έχουμε λάβει από αυτές .

Επειδή γνωρίζουμε το έργο σας στο χώρο της δικαιοσύνης, καθώς επίσης και την ευαισθησία, που σας διακρίνει στα θέματα υγείας, απευθυνόμαστε σε εσάς και σας ενημερώνουμε ότι ως ιατρικός φορέας και θεματοφύλακας της Δημόσιας υγείας προτιθέμεθα να σας προσφέρουμε την αμέριστη βοήθεια μας. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προτίθεται να στηρίξει σε συνεργασία με τις σωφρονιστικές μονάδες τις ανάγκες σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό . Συγκεκριμένα έχουμε την δυνατότητα να διαθέσουμε 1) δωρεάν εμβολιασμό στους κρατούμενους 2) φαρμακευτική αγωγή σε κρατούμενους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και οι οποίοι δεν διαθέτουν πόρους για να τα προμηθευτούν 3) σειρά σκευασμάτων βιταμινών.

Μέσα από έναν  συντονισμό για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας  πιστεύουμε ότι δεν θα εκραγεί η βραδυφλεγής αυτή Βόμβα της εξάπλωσης της φυματίωσης και των λοιπών λοιμωδών νοσημάτων και ότι κατά αυτό τον τρόπο  θα διαφυλαχθεί η υγεία των κρατουμένων, ώστε όποιος εισέρχεται στο σωφρονιστικό σύστημα να εξέρχεται ζωντανός, υγιής και να μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς να μεταδώσει λοιμώδη νοσήματα σε χιλιάδες άλλους συνανθρώπους του.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                         ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

Κοινοποίηση : Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *