Νέα από Αρκαδία. Η δυναστεία του κομματισμού

Αλλαγή σκυτάλης θα έχουμε  τις επόμενες μέρες στη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων με τον  πρώην ευρωβουλευτή και αναπληρωτή Τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Αγγελάκα να παραλαμβάνει από  τον κ. Τάσο Αποστολόπουλο (ΠΑΣΟΚ). Το ένα κομματικό στέλεχος φεύγει το άλλο έρχεται, τηρώντας την παράδοση που θέλει κάθε κόμμα και ηγεσία μόλις κερδίζει  τις εκλογές πρώτα απ’ όλα να καταλαμβάνει το κράτος, τη διοίκησή του, τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του. Έτσι, με  μόνο προσόν το κομματικό διαβατήριο, ως τώρα  πολλοί κέρδιζαν θέσεις, μισθούς, προνόμια και με τη σειρά τους κουβαλούσαν στους χώρους που κατελάμβαναν τα δικά τους ασκέρια ασχέτων, αχρήστων και το χειρότερο επιτηδείων, με αποτέλεσμα σε ελάχιστο χρόνο να διαμορφώνεται μια αλυσίδα συμφοράς και λεηλασίας μαζί. Αυτή η αλυσίδα με τα χρόνια διαμόρφωσε ακαταμάχητη βάση φθοράς που έφερε την Ελλάδα στη σημερινή άθλια θέση. Γι αυτό και  όλοι πιστεύαμε πως κάτι θα άλλαζε. Ιδίως σήμερα που η τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας έχει τη δυνατότητα να καταγράψει  τις προβληματικές ζώνες, να εντοπίσει αδυναμίες, να επιλέξει λύσεις και στη συνέχεια να διαλέξει τους καλύτερους προκειμένου να επιτύχουν πρόοδο και αποτελέσματα. Όμως για μια ακόμη φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.  Οι  στρατιές των κομματικών γιγάντων δεν κρατιούνται με τίποτα  και οι ηγεσίες ενθαρρύνουν τις προσδοκίες τους, όπως οι ως τώρα πράξεις δείχνουν.

Έτσι, η ευκαιρία που δόθηκε σε αυτήν την κυβέρνηση συνεργασίας  για να αλλάξει νοοτροπία και πρακτική, πέρασε άκαρπη. Στάθηκε αδύνατο να ξεπεραστεί  η κουλτούρα του κομματισμού και στη θέση της να αναπτυχθεί μια άλλη διαφορετική κουλτούρα ανεξαρτησίας και επιλογής των αρίστων στη διοίκηση του κράτους και των επιχειρήσεών του.  Η ιστορική εμπειρία που χρόνια τώρα διδάσκει ότι οι μεταβατικές περίοδοι προσφέρονται για καταρρίψεις και μεγάλες αλλαγές, δεν έγινε αντιληπτή, ή μάλλον δεν έγινε μπορετό να υλοποιηθεί. Συνεχίζει ακόμα και σήμερα να βάζει κλήρο επί τον ιματισμό της κυβερνητικής εξουσίας. Καμιά υπέρβαση, πουθενά.  Ακόμα κι αυτή τη στιγμή που αποτελεί  ιστορική  αναγκαιότητα για τη χώρα.

 

 

Ολυμπιάδα νέων

Την αποστολή 15 Κινέζων μαθητών από την πόλη Ναντζίνγκ πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangsu, νικητών των μαθητικών αγώνων με τίτλο «Καλωσορίζοντας την Ολυμπιάδα νέων του Ναντζίνγκ – Εορτάζοντας 40 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας» και τους συνοδούς τους, μαζί με δημοσιογράφους, που φιλοξενεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλωσόρισε την Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου στην Καλαμάτα εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την πραγματοποίηση της επίσκεψης αυτής.

Διοικητήριο

Η   δημιουργία Διοικητηρίου, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, στην Τρίπολη, συζητήθηκε μεταξύ της διοίκησης του Επιμελητηρίου και του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη,  στην προχθεσινή συνάντησή τους, για να  στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας,  με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μείωση του λειτουργικού κόστους των υπηρεσιών. Το διοικητήριο θα διαθέτει μόνιμο εκθεσιακό και συνεδριακό χώρο, με δυνατότητα χώρων εστίασης και αναψυχής.

Θεατρική Ομάδα

Την γνωστή κωμωδία “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Κατερίνας Γιαννικη, παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 21:00 στο θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.

Συλλυπητήρια

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης για την ξαφνική απώλεια του πρώην βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού  Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και πρώην Δημάρχου του Duren Josef Vosen. «Στο μικρό διάστημα της συνεργασίας μας ανταλλάξαμε απόψεις και θέσαμε τις βάσεις για προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και επενδυτικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Η Ελλάδα και η Τρίπολη έχασαν ένα σπουδαίο φίλο».

Μουσικό ταξίδι

Ένα μουσικό και οπτικό ταξίδι στις περιοχές όπου βρέθηκαν Μεσσήνιοι, στην Ελλάδα και τον Κόσμο, από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας, θα πραγματοποιήσουν οι θεατές που θα βρεθούν απόψε, στις 9 το βράδυ, στο αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης, υπό τους ήχους της Ορχήστρας και Χορωδίας του Τμήματος Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών. Το 40μελές μουσικό σύνολο πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες Χρίστος Τσιαμούλης, Σοφία Παπάζογλου, Καίτη Κουλλιά, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Λάκης Χαλκιάς, Μπάμπης Τσέρτος, Παντελής Αναστασόπουλος και το συγκρότημα Encardia. Συμμετέχουν όμιλοι χορευτών από Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας, τον Χορευτικό Όμιλο Τρίπολης, και τη Λαογραφική Εστία Τρίπολης.

«Κοινωνικές Επιχειρήσεις

Ο Δήμος Γορτυνίας και η ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ., (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για την Προστασία του Μαινάλου) διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με ελεύθερη είσοδο την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, στις 11.30 π.μ. στο Νικολετοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Στεμνίτσας Αρκαδίας, με θέμα: «Κοινωνικές Επιχειρήσεις, ένα νέο εργαλείο ανάπτυξης». Σκοπός η ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίες δημιουργούνται με τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις.

Διανομή βιβλίων

Η Δημοτική Αρχή, έπειτα από ενημέρωση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαριτωνίδη, ο οποίος και απέστειλε σχετικό έγγραφο στον Δήμο Τρίπολης, ανέλαβε την υποχρέωση να διανείμει τα βιβλία της σχολικής περιόδου 2012 -2013 στα γυμνάσια και λύκεια του δήμου.  Η διαδικασία διανομής ξεκίνησε άμεσα και ολοκληρώθηκε προχθές, υπό την επίβλεψη του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Δημήτρη Κοσκινά.  Ο δήμαρχος κ. Σμυρνιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα τονίζοντας πως: «Με σεβασμό απέναντι στους μαθητές, στους γονείς και στους καθηγητές, κάναμε όλες τις ενέργειες τάχιστα, ώστε να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά στον δήμο μας».

Τάδε έφη

Ο γάμος είναι απαρχή παρακμής για τον άνδρα και αφετηρία ζωής για τη γυναίκα. Πλάτων

Ο παντρεμένος ζει σαν σκύλος και πεθαίνει σαν άνθρωπος.  Ο ανύπανδρος ζει σαν άνθρωπος και πεθαίνει σαν σκύλος. Κ. Καβάφης

Να είσαι πάντα καλός με τα παιδιά σου, γιατί αυτά θα επιλέξουν τον οίκο ευγηρίας σου. Φίλις Ντίλερ

Οι γυναίκες μπορούν να συγχωρήσουν έναν άντρα που εκμεταλλεύτηκε μια ευκαιρία,

ποτέ όμως κάποιον που την έχασε.. Charles Maurice de Talleyrand

Μόνο ένας στους χίλιους άντρες γίνεται αρχηγός. Οι υπόλοιποι 999 ακολουθούν γυναίκες.. Groucho Marx

Κάθε αναρχικός κρύβει μέσα του έναν αποτυχημένο δικτάτορα.  Μπενίτο Μουσσολίνι

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ papamh22@otenet.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *