“Αγώνας δρόμου” για μείωση δαπανών Υγείας

Συνεχίζεται η “μάχη” για τη δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης για το 2013 κατα 1,2 δισ. ευρω, με τον αναπληρωτή υπουργό Μάριο Σαλμά να ανακοινώνει ότι ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχών Υγείας είναι πλέον σε θέση να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο όλες τις συνταγές που συνταγογραφούνται και εκτελούνται για τους ασφαλισμένους.

 

Το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης του ΕΟΠΥΥ θα μπορεί να ελέγχει τον αριθμό των συνταγών, το μέσο κόστος ανά συνταγή, το φαρμακείο που τις εκτελεί, αλλά και τη δαπάνη που εγκρίνει ο κάθε γιατρός.

 

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία από την περασμένη Παρασκευή το εν λόγω σύστημα, ενώ μέχρι το τέλος του έτους το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των συνταγογραφήσεων θα συνδέεται απευθείας και με τα νοσοκομεία.

 

Στόχος είναι η φαρμακευτική δαπάνη να μην ξεπεράσει τα 2,88 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου και να καλυφθεί η απόκλιση ύψους 100 εκατ. ευρώ που υπάρχει ήδη.

 

Την ίδια ώρα, καταβάλεται προσπάθεια να επεκταθεί η χρήση των γενοσήμων φαρμάκων από το 25% στο 45% που είναι ο μέσος όρος των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

 

Στο μέτωπο των γιατρών, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι έγιναν πληρωμές 13 εκατ. ευρώ, όπως είχε δεσμευθεί για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, ωστόσο παραμένουν ανεξόφλητες οφειλές των 2 προηγούμενων ετών σε γιατρούς και διαγνωστικά εργαστήρια.

http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17574&subid=2&pubid=29631235

One thought to ““Αγώνας δρόμου” για μείωση δαπανών Υγείας”

  1. Ακριβως ετσι θα μειωθουν οι δαπανες .Παρακολουθωντας εμας να συνταγογραφουμε τι θελουν αυτοι !!!
    Kαι το ανακοινωσε ο αναπληρωτης ;
    Γιατι ,ο Υπουργος που ειναι ;
    Πηγε διακοπες για να ξεκουραστει για τον ενα μηνα που δουλεψε !;!
    Αλλα ,ειπαμε .
    Δεν γνωριζει και πολλα πολλα ο ανθρωπος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *