ΙΣΑ. Απεργιακή κινητοποίηση για αποπληρωμή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Τη δέσμευση του Αν. Υπουργού Υγείας κου Μάριου Σαλμά για την αποπληρωμή των χρωστούμενων έως και το Μάιο 2012 στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ απέσπασε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης κατά τη χθεσινή θετική συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου με τον Υπουργό.

Ήδη από τις 18/7/2012, στις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει στην πρώτη συνάντησή του το ΔΣ του ΙΣΑ με τον Νέο Υπουργό Υγείας κο Ανδρέα Λυκουρέντζο ή ταν η πληρωμή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ενώ κατηγορηματικά διεκδίκησε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τα δεδουλευμένα των συμβεβλημένων ιατρών μελών του, με τελευταία την επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ στις 27/7/2012, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού για αποπληρωμή τον Αύγουστο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει για ακόμη μία φορά ότι το ιατρικό επάγγελμα οφείλει να γίνεται απρόσκοπτα μέσα από την αξιοπρεπή επιβίωση των λειτουργών του. Η έγκαιρη πληρωμή κρίνεται αυταπόδεικτα επιβεβλημένη για βιοποριστικούς λόγους των ίδιων των γιατρών.

Έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που δεν πληρωθούν οι γιατροί τα δεδουλευμένα χρωστούμενα του ΕΟΠΥΥ στο προβλεπόμενο διάστημα της υπουργικής δέσμευσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα καλέσει από τις 20 Αυγούστου 2012 τα μέλη του σε καθολική απεργιακή κινητοποίηση ως την αποπεράτωση της πληρωμής τους.

 

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                           ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

8 thoughts to “ΙΣΑ. Απεργιακή κινητοποίηση για αποπληρωμή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ”

  1. Η επίθεση που δέχεται ο ιατρικός κόσμος της χώρας είναι ολομέτωπη και αήθης. Είναι,ολοφάνερο, πως αποτελεί τον επόμενο στόχο της κυβερνητικής επίθεσης με στόχο την ολοκληρωτική εξολόθρευσή του. Είναι αδιανόητο πως στο καλύτερα εκπαιδευμένο και επιμορφωμένο επιστημονικό δυναμικό της χώρας (με διεθνή ακτινοβολία και αναγνώριση) να έχει επιβληθεί οικονομικός στραγγαλισμός σε όλα τα επίπεδα. Στον ΕΟΠΥΥ, στο ΕΣΥ, σε κλινικές και εργαστήρια. Μέσα στον Αύγουστο που οι υπόλοιποι καλοπληρωμένοι και τακτικότατα αμοιβόμενοι Δ.Υ. απολαμβάνουν τις διακοπές τους(πολλοί εξ αυτών από τις αρχές Ιουνίου), οι γιατροί αργολιώνουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ προσφέροντας τεράστιο επιστημονικό και κοινωνικό έργο. Η έμπρακτη ασέβεια και ο χλευασμός προς το έργο τους που επιδεικνύει η πολιτεία πρέπει να σταματήσει. Επικροτώ την απόφαση του ΙΣΑ αναμένωντας και πιο σκληρές ακόμα αντιδράσεις. Είμαστε αντιμέτωποι πλέον με τεράστιο, όχι μόνο οικονομικό, αλλά και ηθικό θέμα. Και είναι σημαντκό να γίνει αντιληπτό από όλους πως ο ιατρικός κόσμος δεν επιδιώκει bonous και προνόμια, αλλά τα δεδουλευμένα του με βάση την ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ αμοιβή που -εκβιαστικά- συμφωνήθηκε και που είναι αναντίστοιχη και με την προσφορά του και με τον κόπο του.

  2. Aφου αυτο το δυναμικο ειναι “κοιμισμενο” ,αυτα του πρεπουν !!!
    Καθεις εφ’ω εταχθει …
    Αφου συμφωνησατε σε μισθους κομμωτριας ,ασχοληθητε με τριχες τωρα !!!

  3. Μου κανει εντυπωση και η αφελεια σας !
    Ακου να περιμενετε πληρωμη τον Αυγουστο !!!

  4. Δεν αναφέρομαι μόνο στον ΕΟΠΥΥ! Σχολιάζω τη γενικότερη συμπεριφορά της πολιτείας προς το ιατρικό σώμα. Μήπως οι μισθοί του ΙΚΑ δεν είναι εξευτελιστικοί? Οι αμοιβές του πρώην ΟΑΕΕ δεν διέσυραν τον κλάδο μας? Τα χαρτάκια του ΟΠΑΔ των 5 ευρώ έχουν ξεχαστεί? Το ΕΣΥ δεν βάλλεται από παντού με διαρκώς μειούμενες αμοιβές, με εφημερίες που πετσοκόβονται και πληρώνονται μετά από εξάμηνο? Βλέπετε πουθενά κονδύλια έρευνας και προαγωγής της ιατρικής επιστήμης? Το μόνο που παρατηρώ είναι πως υπάρχει μια επιλεκτική και συμπλεγματική επιθετικότητα εναντίον ΟΛΟΥ του ιατρικού πληθυσμού, που είναι ασύμβατη και με την προσφορά του (παρά τις επιμέρους λανθασμένες τακτικές) και με την κατάρτισή του. Απλά επιμένω πως αυτό που συμβαίνει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.

  5. Κε Χαλκιδη ,

    Ειμαστε ενας πληθυσμος αρρωστος ,που ακομα και τωρα που βγηκαν πολλα στη φορα ,δεν εχει καταλαβει οτι κατεστρεψε τη χωρα !!!
    Και ουτε προκειται να καταλαβει ποτε γιατι ετσι ειναι φτιαγμενο το DNA μας .

    Μοναχοφαϊδες και συμφεροντολογοι .

    Ας εχω εγω δουλιτσα και ο διπλανος μου ας κοψει το λαιμο του …Δεν αντιλαμβανεται ,το “ζωντανο” ,οτι ετσι ξεφτιλιζεται και παιρνει και τους αλλους στο λαιμο του !;!;!

    Ειπαμε .

    Μια χωρα πανεμορφη που ,δυστυχως ,κατοικειται …

  6. Και ,για να συμπληρωσω ,μην απορειτε για την Πολιτεια .

    Απο εμας ειναι στελεχωμενη .απο ανθρωπους τετοιας ποιοτητας .
    Γιατι να δρασει διαφορετικα ;;;

  7. “Μη συμβεβλημενος ΕΟΠΥΥ”
    Κυριοι του ΙΣΑ, εξαρτωνται οι κινητοποιησεις σας απο τις “υποσχεσεις” του εκαστοτε υπουργου? Απο την στιγμη που δεν τηρει ο ΕΟΠΥΥ τις συμβατικες του υποχρεωσεις δεν πρεπει με καποιο τροπο να αντιδρασετε? Εαν δεν τηρησω εγω τις οποιες συμβατικες μου υποχρεωσεις, το κρατος θα στηριχθει στις οποιες υποσχεσεις μου? Φυσικα οχι. Θα με τιμωρησει γι’ αυτο! Τηρειστε τον λογο ύπαρξής σας και αγωνιστειτε για τα δικαιωματα των ιατρων. Δηλαδη εαν πληρωσει 1 ή 2 μηνες και παλι δεν θα ειναι παρανομος βασει της συμβασης? Μην προσπαθειτε λοιπον να κοροιδευετε τον ιατρικο κοσμο και να αυτογελοιοποιειστε!! Ευτυχως που δεν εκανα τελικα συμβαση με ΕΟΠΥΥ διοτι αμφοτεροι μας κοροιδευετε!!!

  8. Ναι ,

    Ηθελε και πολυ σκεψη για να καταλαβεις οτι το κρατος “μπαταχτσης” δεν θα ηταν συνεπες στις υποχρεωσεις του !!!
    Επρεπε να στιψεις το μυαλο σου για να καταλαβεις οτι αυτο το εκτρωμα ,ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ ετσι οπως στηνεται ,χωρις χρηματα ,εψαχνε για κοροϊδα-συνεργατες …
    Ηταν ηλιου φαεινοτερο οτι θα εφτιαχναν ενα χειροτερο Ι.Κ.Α .Αφου τοσες δεκαετιες οι ιδιοι χαραμοφαϊδες δεν εκαναν τιποτε σωστο ,περιμενες τωρα οτι θα τους ερθει η Θεια φωτιση και ξαφνικα θα προσφερουν στη χωρα ;;;
    Ενα εχε υπόψη σου .Οταν ενα εργο ή μια εκδηλωση ή μια προμηθεια δεν εχει μιζα ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να εγκριθει ΠΟΤΕ !
    Αυτη ειναι η Πολιτικη ,γι’αυτο δεν ασχολουνται με αυτην σοβαροι και αξιολογοι ανθρωποι και συναντας μονο λαμογια και πουλημενες συνειδησεις .Που να σταθει αξιοπρεπης ανθρωπος εκει !;!

    Τι να πω Ανωνυμε ;Φταινε οι πολιτικοι ή εμεις που τους εκκολαπτουμε ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *