Περισσότερος Λοβέρδος από την άλλη εβδομάδα!

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη και το κλίμα βαρύ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τους αρμόδιους συντάκτες, τους οποίους κάλεσε (άλλη μια φορά) προκειμένου να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις για την αναδιάταξη των μονάδων Υγείας και να καταλήξει μέσα από αοριστίες και γενικότητες να μιλήσει για ένα μόνο μέρος του τελικού σχεδίου για τις συγχωνεύσεις! Τα υπόλοιπα από εβδομάδα, διευκρίνισε ο κ. Λοβέρδος προκαλώντας την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων για την πολιτική της ενημέρωσης με το… μαρτύριο της σταγόνας!

Οι πληροφορίες που λένε ότι ο υπουργός έχει έρθει σε μετωπική σύγκρουση με πολλούς διοικητές νοσοκομείων εν όψει των αλλαγών που δρομολογούνται στην Υγεία φαίνεται να επιβεβαιώνονται, με τον κ. Λοβέρδο να μην μπορεί πλέον να κρύψει τον εκνευρισμό του. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους γιατί τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου δεν υπάρχει έτοιμο σχέδιο, ο υπουργός φανερά αναστατωμένος απάντησε ότι «δεν είναι ότι εμείς δεν είμαστε έτοιμοι αλλά αφήνουμε στη διακριτική ευχέρεια των διοικητών να επιλέξουν τις μετατροπές για τα νοσοκομεία», με τους υγειονομικούς συντάκτες να σχολιάζουν πως «ακόμα όλα είναι στον αέρα».

Κατά τα άλλα ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε τη μείωση των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών από 175 σε 144 και τη συρρίκνωση των οργανικών κλινών από 46.873 σε 35.815, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν τελικά σε 32.000. Επιπλέον ανακοίνωσε τη μετατροπή οκτώ υγειονομικών δομών (χωρίς να αποκαλύψει για ποια νοσοκομεία πρόκειται και τι θα γίνουν). Επίσης είπε ότι τα 82 κύρια νοσοκομεία που θα προκύψουν από τις συνενώσεις θα έχουν υπό την επίβλεψή τους 49 διασυνδεόμενα και τέλος ανέφερε την επιστημονική συνεργασία 12 νοσοκομείων: Το Ωνάσειο με το Αττικό, το νοσοκομείο Ρόδου και της Λέρου, το Τζάνειο με το Μεταξά, το Γρεβενών με της Καστοριάς, το Σισμανόγλειο της Κομοτηνής με το πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης και το Παίδων Καραμανδάνειο με το Πανεπιστημιακό της Πάτρας.

Οι… μισές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας προκάλεσαν την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γιατρών Νοσοκομείων Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία σε ανακοίνωση τονίζει μεταξύ άλλων: «Ο κ. Λοβέρδος, εισπράττοντας την κοινωνική κατακραυγή, προσπαθεί να χορηγήσει σε μικρές δόσεις το δηλητηριώδες μείγμα περικοπών και συγχωνεύσεων νοσοκομείων, προκειμένου να οδηγήσει τους πολίτες σε έναν ιδιότυπο μιθριδατισμό».

Ρίτα Μελά

 

Η σκληρή ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ παραίτησε τη Μαλλιώρη

Την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη προκάλεσε η σκληρή ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, η οποία κατηγορεί ευθέως τον υπουργό Υγείας για «ελαφρότητα στο καυτό θέμα της εξάρτησης» και τονίζει ότι η πολιτική που ακολουθεί ο κ. Λοβέρδος είναι επικίνδυνη για τους εξαρτημένους, τις οικογένειές τους και το κοινωνικό περιβάλλον. «Η πολιτική της διανομής υποκατάστατων μέσα από τις 17 νέες μονάδες διανομής μεθαδόνης και βουπρενορφίνης, που θα δημιουργηθούν στα νοσοκομεία, αφήνει τεράστια περιθώρια κέρδους στους κλινικάρχες, που θα παρέχουν έναντι αδράς αμοιβής πακέτα ολοκληρωμένης θεραπείας. Η πολιτική αυτή είναι απλά χορήγηση κρατικής πρέζας και εξαιρετικά επικίνδυνη για την ασφάλεια και τη ζωή, όχι μόνο των εξαρτημένων αλλά και της κοινωνίας της ίδιας» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, η κυρία Μαλλιώρη τη μια μέρα τους καθησύχαζε ότι δεν θα κλείσουν οι δομές του ΟΚΑΝΑ και την επόμενη μέρα ο υπουργός ανακοίνωσε την αντικατάσταση του οργανισμού με σημεία διανομής ουσιών απεξάρτησης! «Τελικά ποιος λέει την αλήθεια, ο υπουργός Υγείας ή η ψυχίατρος πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ;» αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι.

Η σκληρή αυτή ανακοίνωση προκάλεσε την παραίτηση της κυρίας Μαλλιώρη, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *