ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ . ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

Α.Π. 1079 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 23/07/2012
ΠΡΟΣ
Υπουργό Υγείας
κ. Α. Λυκουρέντζο
Κοιν.: 1) Αναπλ. Υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά
2) ΠΙΣ
3) Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας
4) Διοικητή Νοσ/μείου Διδ/χου
5) ΜΜΕ
Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή την πρόσκληση ενδιαφέροντος του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου (Αρ. Πρωτ. 6047/5-7-2012) για συνεργασία με ιατρικό (5 θέσεις) και νοσηλευτικό (8 θέσεις) προσωπικό, με καθεστώς έκδοσης δελτίων παροχής υπηρεσιών, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Είμαστε κάθετα αντίθετοι, τόσο στη συγκεκριμένη πρόσκληση ενδιαφέροντος, όσο και στην απόφαση του πρώην Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου (ν.4050/2012) η οποία δίνει το δικαίωμα σε νοσοκομεία – Κ.Υ. νησιωτικών –ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών να προσλαμβάνουν από 7/5/2012 και εντεύθεν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αυτό το εργασιακό καθεστώς.
Οι μεγάλες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται με τέτοιο τρόπο που παραπέμπει σε εργασιακό μεσαίωνα.
Απαιτούμε την άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού και την ταχεία ολοκλήρωση όλων των προκηρύξεων – αποφάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα τα Νοσοκομεία – ΚΥ – ΠΙ της χώρας, σύμφωνα με τη νομοθεσία κρίσεων ιατρών ΕΣΥ και με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία.
Τα τραγικά κενά που υπάρχουν σε πολλές περιοχές της χώρας δεν μπορούν να καλυφθούν με αυτό τον τρόπο, ο οποίος μας βρίσκει σαφέστατα αντίθετους.
Ο νόμος Λοβέρδου πρέπει να αλλάξει.
Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να διορθώσει τις όποιες στρεβλώσεις στο σύστημα Υγείας της χώρας, τις οποίες παρέλαβε από την προηγούμενη, και όχι να τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα και να συνεχίζει το «μεγάλο» έργο της προηγούμενης ηγεσίας εγκωμιάζοντάς το.
Ζητούμε μία συνάντηση μαζί σας ώστε να σας εκθέσουμε προσωπικά τις απόψεις μας τόσο σε αυτό όσο και σε άλλα σοβαρά ζητήματα υγειονομικής περίθαλψης σε αυτή την ευαίσθητη, ακριτική περιοχή που ζούμε.
Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Π. ΒΑΡΝΑΛΗΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *