Αρκαδία. Ισοκράτης επίκαιρος

 

Πολλοί αναγνώστες αντέδρασαν και αντιδρούν ακόμα στην άποψή μας για τα κολονάκια που τοποθετήθηκαν κατά μήκος της Γρηγορίου Ε΄, αλλά και στο μέσον του οδοστρώματος κεντρικών οδών της πόλης.  Μας κατηγορούν ότι είμαστε κλεισμένοι στα γραφεία μας, ότι δεν παρακολουθούμε την οικονομική ζωή της πόλης, που στεγνώνει από ρευστό και πως ούτε λίγο ούτε πολύ η κοινωνία είναι έτοιμη να γκρεμίσει τα πάντα.
Καλοδεχούμενη η κριτική, ακόμη και η πολεμική, αλλά επαναλαμβάνουμε, επειδή νομίζουμε ότι πρόκειται περί αδιάψευστου αντικειμενικού γεγονότος, ότι η τοποθέτηση αυτών των αντικειμένων  έχει διευκολύνει τα  μέγιστα την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην πόλη, συνεπώς και την ομαλή ζωή εντός αυτής. Το βλέπουμε και το ζούμε καθημερινά. Και όπου τέλος πάντων υπάρχουν δυσλειτουργίες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είναι διαθέσιμος σε διορθωτικές κινήσεις και βελτιώσεις.
Η μεγάλη διαφορά μας έγκειται στο γεγονός της άρνησης και της ανυπακοής, η οποία προωθείται συστηματικά και οργανωμένα, από κάποιους που νομίζουν ότι πλήττονται οικονομικά, πιστεύοντας ότι το παρκάρισμα στη μέση του δρόμου για ψώνια, είναι επιτρεπτό και σωτήριο για την τσέπη τους, γι αυτό και ενεργούν ανορθολογικά, καταστρέφοντας το δημοτικό έργο, χωρίς να αντιλαμβάνονται το βάρος των πράξεών τους.
Είναι σαφές ότι δεν μας βρίσκουν σύμφωνους τέτοιες πρακτικές και πιστεύουμε ότι η Δημοκρατία ως σύστημα στηρίζεται κυρίως στην τήρηση των νόμων. Η διάβρωση ακριβώς των δημοκρατικών αρχών, του συστήματος δηλαδή των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που εμπεριέχει, οδηγεί σε καθεστώτα σαν κι αυτά που ακόμη και οι αντιδρώντες και υπερασπιστές της αυθαίρετης στάθμευσης  περιγράφουν.
Προς επιβεβαίωση των γραφομένων, θα κάνουμε χρήση περικοπής μικρού αποσπάσματος από τον Αρεοπαγιτικό του Ισοκράτη προς τους Αθηναίους, για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση των Αθηνών. Είπε λοιπόν ο Ισοκράτης απευθυνόμενος στους Αθηναίους: «Η Δημοκρατία μας καταστρέφεται διότι καταχράστηκε το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».
Αυτά πριν από χιλιάδες χρόνια. Ισχύουν σαν να ειπώθηκαν για να εξηγήσουν τη σημερινή μας κατάσταση.

 

 

Ενίσχυση
Αρωγός στο Παναρκαδικό νοσοκομείο ήρθε χθες ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, με απόφαση την οποία υπέγραψε και με την οποία  ενέκρινε την αγορά ιατροτεχνικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών της ΜΕΘ και της ΜΤΝ (Μονάδας Τεχνητού Νεφρού), συνολικής δαπάνης 400.000 ευρώ. Επίσης, ενέκρινε τη διάθεση του ποσού των 60.000 ευρώ ως επιχορήγηση στο ίδιο νοσοκομείο για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών Οι αποφάσεις του Υπουργού Υγείας ελήφθησαν κατόπιν εισηγήσεως της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Η ΠΕΔ για τα σκουπίδια

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας  κ. Νίκας, συγκαλεί στις 16 Ιουλίου  2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:30 μ.μ., στην Τρίπολη, στο Παλιό Δημαρχείο του Δήμου Τρίπολης έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιο της Π.Ε.Δ με  μοναδικό θέμα : «Διαχείριση απορριμμάτων – Παραίτηση Δημάρχου Δήμου Ερμιονίδας»

Υπόγειοι κάδοι

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεγαλόπολης προχώρησε στην έγκριση των όρων διακήρυξης διαγωνισμού του έργου: «Yπογειοποίηση κάδων Μεγαλόπολης», με κατασκευή τεσσάρων υπογειοποιημένων κάδων σε αντίστοιχα σημεία της πόλης . Η δημοπρασία θα διενεργηθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Μεγαλόπολης, και σαν ημερομηνία λήξης της προθεσμίας παραλαβής των προσφορών ορίζεται η 21-08-2012, ημέρα Τρίτη.

«Λαϊκή Συσπείρωση» και σκουπίδια

Τις θέσεις της για τη διαχείριση των απορριμμάτων εκφράζει για μια ακόμη φορά η «Λαϊκή Συσπείρωση» ( παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ), με  ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως : «

… με συναίνεση όλων των δυνάμεων του Ευρωμονόδρομου και πρωταγωνιστή την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη, δρομολογήθηκε η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας στους επιχειρηματικούς ομίλους με την διαδικασία της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.)».

Ενώ για  το  Δήμο Τρίπολης καταγγέλλει πως κινείται στην ίδια λογική, καθώς χωροθετεί μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης σε ενοικιαζόμενους χώρους  μέσα στον οικιστικό ιστό, προετοιμάζοντας μάλιστα τους δημότες για αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη της τάξης του 20% με 30% και βλέπουμε.

Τι προτείνει η Λ.Σ

Η παράταξη αυτή προτείνει να χωροθετήσει άμεσα η κυβέρνηση τους νέους χώρους για τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και ταφής των υπολειμμάτων, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, με βάση τις τεκμηριωμένες μελέτες.  Να προχωρήσει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, η αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών σε όλη τη χώρα. Λέει  «όχι» στην καύση των απορριμμάτων, όπως και «όχι» σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης μέρους ή του συνόλου της καθαριότητας.  Ζητά:  Να  διασφαλιστούν έγκαιρα, με ευθύνη και δαπάνες του κράτους, οι πόροι που απαιτούνται για την εκτέλεση των έργων που προβλέπονται από τους περιφερειακούς σχεδιασμούς. Να είναι οι Σύνδεσμοι των Δήμων, οι ενιαίοι διαδημοτικοί φορείς διαχείρισης (μεταφόρτωσης, επεξεργασίας, τελικής διάθεσης) των απορριμμάτων, περιλαμβανόμενης και της αποκλειστικής λειτουργίας από τις υπηρεσίες τους των συναφών εγκαταστάσεων, με ενίσχυση, όμως, του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του έργου τους, με διαφάνεια (όσο αυτή μπορεί να υπάρχει στα πλαίσια του συστήματος) με απρόσκοπτη ένταξη σ’ αυτόν όλων των ΟΤΑ της κάθε περιοχής, που το επιθυμούν και χωρίς πολιτικούς αποκλεισμούς στην επιλογή της διοίκησής τους.

Παραίτηση δημάρχου

Την παραίτησή του  από δήμαρχος  Ερμιονίδας υπέβαλε  προχθές ο Δημήτρης Καμιζής με έγγραφό του στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο. Ως αιτία της παραίτησης  προβάλλεται  η καθυστέρηση από πλευράς Περιφέρειας και γενικότερα των αρμοδίων να λύσουν το πρόβλημα των απορριμμάτων καθώς ο δεματοποιητής των Διδύμων έχει ήδη κορεστεί και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα επιλύει. Ο κ. Αποστολόπουλος σε  τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του τον ενημέρωσε ότι δεν αποδέχεται την παραίτηση του.

Πεζογέφυρα

Μεταλλική πεζογέφυρα τοποθετείται στο δρόμο που οδηγεί στο Θέατρο του Παραλίου Αστρους, από το σημείο της αρχής του λιμενοβραχίονα ως το θέατρο.  Τούτο για την ασφάλεια των επισκεπτών, μετά την τρομακτική διάβρωση που έχει υποστεί από τη περασμένη κακοκαιρία, το υπέδαφος του δρόμου, και εν όψει των πολιτιστικών εκδηλώσεων που ακολουθούν τις επόμενες μέρες. Το έργο είναι προσωρινό και η πλήρης αποκατάσταση του σημείου θα γίνει όταν μελετηθούν και διευθετηθούν όλες οι πολεοδομικές που υφίστανται στο χώρο.

Χαμογελάτε

Μια κατσαρίδα βρίσκεται  ανάποδα και κουνάει τα πόδια της συνέχεια.

Μια άλλη κατσαρίδα τη βλέπει και απορώντας την πλησιάζει και την ρωτά:

-Αερόμπικ, αερόμπικ;
Εκείνη της απαντά:
-Όχι ΑΕΡΟ-ΖΟΛ, ΑΕΡΟ-ΖΟΛ.

One thought to “Αρκαδία. Ισοκράτης επίκαιρος”

  1. Α,δηλαδη εσεις θελετε ,σωνει και καλα ,να μας πεισετε οτι τα κολωνακια ειναι η ενδεδειγμενη λυση στη βλακεια της φυλης να κανει οτι γουσταρει !;!;!
    Μα ,μονοι σας αυτοαναιρειστε παρακατω ,λεγοντας οτι :”…η Δημοκρατια ,ως συστημα στηριζεται στην εφαρμογη των νομων…” !!!
    Και ποιος ειναι υπευθυνος να εφαρμοσει τον νομο ;
    ΕΣΕΙΣ !!! Οι εκλεγμενοι αρχοντες…
    Και εσεις τι κανετε ; Αντι να εξουσιοδωτησετε και να υποστηριξετε την Δημοτικη Αστυνομια να προειδοποιει ,αρχικα και να τιμωρει στη συνεχεια ,ΑΥΣΤΗΡΑ ,τους λογης ηλιθιους που δεν συμμορφωνονται με το νομο ,γεμιζετε την πολη με αντιαισθητικα κολωνακια για να αποφυγετε την εφαρμογη του νομου (και το πολιτικο κοστος ,βεβαια ,αφου αυτο σας νοιαζει !!!)
    Αγαπητοι τα λογια του Ισοκρατη δεν απευθυνονταν μονο στο λαο αλλα ,κυριως ,στην ηγεσια του που ,εν μεσω διαπλοκης και διαφθορας ,επετρεψε να ξεφυγει η κατασταση απο την νομιμοτητα και την ισορροπια.
    Η λαικη σοφια το λεει καθαρα : ” αν δεν σπασεις αυγα ,ομελετα δεν γινεται…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *