Άγνωστη ασθένεια χτυπάει παιδιά. Σε συναγερμό ο ΠΟΥ

Βοηθά τις υγειονομικές αρχές στην Καμπότζη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ, στις έρευνες για μία άγνωστη ασθένεια η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 61 παιδιά κάτω των επτά ετών ως τώρα.

Τα περισσότερα από τα παιδιά απεβίωσαν μέσα σε 24 ώρες αφότου εισήχθησαν σε νοσοκομεία.

Τα παιδιά, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν μικρότερα από τριών ετών, είχαν εισαχθεί σε νοσοκομεία στην πρωτεύουσα της Καμπότζης Πνομ Πενχ και στη βόρεια πόλη Σιέμ Ριπ από τον Απρίλιο με υψηλό πυρετό και ενδείξεις προβλημάτων στην περιοχή του εγκεφάλου ή στο αναπνευστικό σύστημα ή και στα δύο, ανέφερε ο οργανισμός.

Τα 60 από τα 61 παιδιά που εισήχθησαν στο νοσοκομείο και εξέπνευσαν εμφάνισαν “ταχεία επιδείνωση της αναπνευστικής τους λειτουργίας”.

“Σε αυτό το χρονικό σημείο, τα αίτια και η προέλευση της ασθένειας στην Καμπότζη ακόμη ερευνώνται”, ενημέρωσε ο Οργανισμός σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

“Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Υγείας της Καμπότζης και άλλους εταίρους του στη χώρα για να βρει τις αιτίες και την προέλευση της ασθένειας. Ο ΠΟΥ προσέφερε τεχνική βοήθεια στην κυβέρνηση σε ζητήματα επιδημιολογίας και έρευνας για ενεργά κρούσματα” .

Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ ανέφερε σε έκθεσή της την 30ή Ιουνίου ότι οι κλινικές ενδείξεις όσων προσβλήθηκαν από την ασθένεια “μοιάζουν ασυνήθιστες”, με τους ασθενείς να εμφανίζουν υψηλό πυρετό και ραγδαία επιδείνωση της λειτουργίας του αναπνευστικού, αν και τα αιμοπετάλια, οι νεφρικές και οι ηπατικές λειτουργίες εμφανίζονται να είναι σε κανονικά επίπεδα.

Ουδείς εκ των άλλων ασθενών ή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην Πνομ Πενχ έχει προσβληθεί ή εμφανίζει παρόμοια συμπτώματα, ανέφερε ακόμα η έκθεση του ΠΟΥ.

http://news247.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *