Κοινή πρωτοβουλία υπ.Εργασίας-Εκκλησίας κόντρα σε φτώχεια & ανεργία

Η συγκρότηση μόνιμης επιτροπής με τη σύμπραξη εκπροσώπων του υπουργείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος και με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, με στόχο το σχεδιασμό και την υποβολή συγκεκριμένων δράσεων κατά της ανεργίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Εργασίας, Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκου Νικολόπουλου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Η Επιτροπή που θα συγκροτηθεί θα αντλεί από το υπουργείο Εργασίας πληροφόρηση για τα προγράμματα απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, τα οποία θα υλοποιούνται από τις δομές της Εκκλησίας.

Μετά τη συνάντηση, ο Ν. Νικολόπουλος ανέφερε ότι η Εκκλησία με το δίκτυο εθελοντών και την πραγματική γνώση που διαθέτει «μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο πολιορκητικό κριό της χώρας μας απέναντι στη φτώχεια και την κοινωνική απομόνωση, αφού κανένας υπουργός δεν μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει πίσω από την πόρτα κάθε σπιτιού, ο παπάς όμως ξέρει και μπορεί να προσφέρει».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *