Μειώνεται ο αριθμός των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών γιατρών

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών που διακόπτουν τη σύμβασή τους με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, εξαιτίας των ανεξόφλητων αμοιβών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι ιδιώτες γιατροί που εξυπηρετούν 9,5 εκατ. ασφαλισμένους έχουν μειωθεί από τους 5.000 στους περίπου 4.000. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πρέπει να πληρώνουν, εκτός από τα φάρμακά τους, και την αμοιβή των γιατρών. 

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει προειδοποιήσει ότι αν δεν εξοφληθούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, θα προχωρήσει σε αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα με αναγκαστική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις αποχωρήσεις των ιδιωτών γιατρών από τον Οργανισμό είναι ότι σε μεγάλους δήμους, όπως η Αγία Παρασκευή και ο Χολαργός, δεν υπάρχει ούτε ένας παιδίατρος συμβεβλημένος με το νέο Ταμείο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης κάνει λόγο για καρτέλ γιατρών, λόγω της άρνησής τους να συνεργαστούν.

Αναφορικά την αποχώρηση των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ, ο κ.Βουδούρης υποστηρίζει ότι ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος και πως ο ίδιος έχει υπογράψει το τελευταίο διάστημα εγκρίσεις για μόλις 40 αποχωρήσεις.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι τα χρέη των ασφαλιστικών φορέων προς τους γιατρούς έως και τον Νοέμβριο του 2011 ανέρχονται σε 550 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα εξακολουθούν να μην μπορούν να προμηθεύονται επί πιστώσει φάρμακα, εξαιτίας της κινητοποίησης των φαρμακοποιών. Πολλοί είναι, μάλιστα, εκείνοι που αναγκάζονται να πηγαίνουν στον Πειραιά, προκειμένου να πάρουν με πίστωση τα φάρμακα που χρειάζονται.

 

Πηγή: health.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *