ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Προς:  το Υπουργείο Υποδομών
Μεταφορών και Δικτύων
Γενική Διεύθυνση  Οικονομικών  Υπηρεσιών
Διεύθυνση  Οικονομικών  Υπηρεσιών
Τμήμα  Οικονομικής  Διοίκησης

Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε,
Παπάγος     10191

Με  αφορμή  το  υπ΄αριθ. έγγραφό σας  14537/2616/22-03-2012,  με θέμα  «Αποζημιώσεις ιατρών Πρωτοβάθμιας ιατρικής εξέτασης»  αλλά  και  το υπ΄αριθ.  77150/4985/ 28-03-2012  έγγραφο  της  Δ/νσης  Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής  Ενότητας  Ηλείας,  με το  οποίο μας κοινοποιεί  το  παραπάνω  έγγραφό σας,  θεωρούμε  ότι  υπάρχει εσφαλμένη  ερμηνεία  της  διάταξης  του άρθρου 6 (ΦΕΚ 262/Α/2011)  της από 16-12-2011  Πράξης  Νομοθετικού Περιεχομένου για «Κατεπείγοντα μέτρα εφαρμογής  του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου  Δημοσιονομικής  Στρατηγικής  2012-2015…» δεδομένου  ότι  η παραπάνω  διάταξη  αναφέρεται   αποκλειστικά  στους συμβεβλημένους  με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς.
Επίσης  η παραπάνω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν τροποποιεί ούτε αντικαθιστά τα όσα ορίζονται στο  π.δ. 127/2005 (αμοιβή ιατρικής επίσκεψης 20,00 ευρώ), για το οποίο άλλωστε δεν υπάρχει καμία  αναφορά.
Τέλος, γνωρίζετε πολύ καλά ότι, οι υποψήφιοι οδηγοί έχουν ήδη  προκαταβάλλει  παράβολα ύψους 20,00 ευρώ,  ως ιατρική αμοιβή για την έκδοση αδειών οδήγησης.
Ζητάμε  την άμεση  απόσυρση  της έγγραφης εντολής σας, θεωρώντας πως η μείωση  της ιατρικής επίσκεψης, από τα 20,00 ευρώ (μεικτά) στα 10,00 ευρώ  (μεικτά),  αποτελεί πράξη  μεγάλης  υποβάθμισης και απαξίωσης  του ιατρικού έργου.  Ακόμη θεωρούμε πως με την αναδρομικής  ισχύος  εντολής σας, με την οποία  οι ιατροί από 1-1-2012 πρέπει να υποβάλλουν  προς είσπραξη αμοιβές για  εκτελεσμένες ιατρικές επισκέψεις και πράξεις με 10,00 ευρώ,  αντί του ορθού που είναι τα 20,00 ευρώ,  δημιουργούνται  τεράστια  προβλήματα.
Ο  Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας προτείνει στα μέλη του, που έχουν σύμβαση  για παροχή υπηρεσιών  με το Υπουργείο  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  (για  εξέταση  υποψηφίων  οδηγών), να μην υποβάλλουν  δικαιολογητικά   για πληρωμή τους  που αφορούν  το πρώτο τρίμηνο του  2012,  προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα  στον  Π.Ι.Σ  και στους Ιατρικούς Συλλόγους  της χώρας,  να  διεκδικήσουν την αναθέωρηση  της άδικης  αυτής  απόφασης.
Σε περίπτωση μή  απόσυρσης της απόφασης αυτής, σε συνεννόηση με τον Π.Ι.Σ.  και τους   άλλους  Ιατρικούς Συλλόγους   όλης  της χώρας,  θα κινηθούμε  προς κάθε  νόμιμη ενέργεια για την προστασία της αξιοπρέπειας  και των δικαιωμάτων  των ιατρών, που προσφέρουν  ιατρικό έργο  στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών  και  Δικτύων.

Ο  Πρόεδρος                    Ο  Γεν. Γραμματέας
Νίκος  Γαλανόπουλος                    Ιωάννης  Δάρας

Κοινοποίηση:  1) Πανελλήνιος  Ιατρικός  Σύλλογος
2) Ιατρούς-μέλη του Ι.Σ.Π.Ο. συμβεβλημένους  με Δ/νση  Μεταφ & Επικ. Ηλείας
3) Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας
4) Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών  Π.Ε. Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *