«Προσωπικά δεδομένα και άλλες…μαλακίες»!!!


Χρονογράφημα μεταξύ σοβαρού και αστείου, Του Δρ. Χαράλαμπου Γκούβα

 

Είναι γνωστό ότι όλη η Ελλάδα σχολιάζει τους ιατρούς και τα κακώς κείμενα του κλάδου μας, και ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. Εχουν δικαίωμα ως πολίτες. Ετσι και γώ, αν και μη νομικός, ως πολίτης σήμερα θα σχολιάσω το θέμα του πρόχειρου Νόμου 2472, ΦΕΚ 50, Τεύχος Α, 10 Απρ. 1997 περί «Προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Τον Νόμο αυτό υπογράφουν οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Αλέξ. Παπαδόπουλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, Γεώργιος Ρωμαίος, και Δημήτριος Ρέππας.

 

Και πώς μού ήρθε η φαεινή αυτή … έμπνευση? Πρό ημερών έσκασε η είδηση ότι «γνωστός τηλεπαρουσιαστής συνελήφθη για εμπόριο κοκαίνης» και σύντομα το όνομα θάφτηκε πίσω από τις διατάξεις του ανωτέρω Νόμου (βλέπε εικόνα). Όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Ο ΗΡΩΙΚΟΣ τραγουδιστής (Μπράβο του) ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, αποκάλυψε ευρέως χθές στο διαδίκτυο, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες, ότι ο συλληφθείς είναι ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ, και μάλιστα λέει ότι πούλαγε ΚΟΚΑΙΝΗ σε μικρά παιδιά!!!  Στο μεταξύ, όλοι μας τα τελευταία χρόνια έχουμε φλομώσει από ανακοινώσεις και δελτία τύπου ως εξής διατυπωμένα:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: «Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ΗΜΕΔΑΠΟΣ, 33 ετών γιατί κατείχε ποσότητα ναρκωτικών 250 γραμμάρια (άρα έμπορος) και επειδή καλλιεργούσε Χασίς σε δημόσια έκταση απέναντι από το Ξενοδοχείο Margarona Royal. Παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα». Και γιατί παρακαλώ κρύβουμε το όνομα?  Αυτός, θα λαδώσει το σύστημα και σε 3 μήνες θα κυκλοφορεί πάλι ελεύθερος ως δήθεν χρήστης (ήδη κυκλοφορεί!!!). Και πώς βρέ παληκάρια της Ασφάλειας θα προφυλαχθώ εγώ στις διαπροσωπικές μου σχέσεις και θα προφυλάξω τα παιδιά μου, αν δεν γνωρίζω το όνομά του? Αααααα, λέει, ο Νόμος 2472!!! Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε γιατί αποκαλύφθηκαν εν ριπή οφθαλμού τα ονόματα όλων των Μελών της 17 Νοέμβρη?. Εκεί δεν ίσχυαν τα προσωπικά δεδομένα? Να πάρω …βρεγμένη σανίδα ή όχι???

 

ΑΛΛΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό έγινε σήμερα ώρα 14.00 στην περιοχή Αρχάγγελου Πρέβεζας. Εφονεύθη ΗΜΕΔΑΠΟΣ. Προανάκριση διενεργεί η Τροχαία Πρέβεζας». Και γιατί κύριοι αποκρύπτεται το όνομα του Νεκρού? (Ηταν φαρμακοποιός του Καναλίου). Μήπως παρεξηγηθεί ο νεκρός στις …Πύλες του Άδη? Και πώς θα ξέρω εγώ ότι σκοτώθηκε να πάω στην κηδεία του? Ααααα λέει, είναι ο Νόμος 2472/1997. Και από πότε βρέ παληκάρια αστυνομικοί ο τραγικός θάνατος συνανθρώπου μας είναι προσωπικό δεδομένο? Ακούσατε ποτέ νεκρό να λέει «ΜΗΝ ανακοινώσετε παρακαλώ το θάνατό μου»? Να πάρω … βρεγμένη σανίδα ή όχι?

 

ΑΛΛΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας, ζήτησε από τα μέλη του να διακόψουν την σύμβαση με τον ΟΠΑΔ, γιατί δεν πληρώνει, αλλά δυστυχώς μόνο 25 άτομα από τα 80, υπέγραψαν. Η λίστα των μη εχόντων υπογράψει δεν είναι ανακοινώσιμη γιατί εμπίπτει στην προστασία προσωπικών δεδομένων» (Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας, 2010, 2011). Μάλιστα. Και για να έχουμε καλό ερώτημα, η σύμβαση με τον ΟΠΑΔ από πότε ρέ παληκάρια είναι προσωπικό δεδομένο? Που το λέει ο νόμος? Τώρα πώς γίνεται και δεν μιλάτε όταν είναι αναρτημένη η ΑΠΕΧΘΗΣ λίστα των συμβασιούχων του ΕΟΠΥΥ στο διαδίκτυο??? Να πάρω …βρεγμένη σανίδα ή όχι?

 

Ας δούμε τώρα τι λέει αυτός ο περιβόητος Νόμος 2472:

  • Αρθρο 2:  (α) Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων. ΔΕΝ λογίζονται ως δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα στατιστικής φύσεως συγκεντρωτικά στοιχεία, από τα οποία δεν μπορούν πλέον να προσδιορισθούν τα υποκείμενα των δεδομένων.
  • Αρθρο 2: (β) Ευαίσθητα δεδομένα είναι τα δεδομένα που αφορούν τη φυλετική ή εθνική προέλευση, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές παποιθήσεις, τη συμμετοχή σε ένωση, σωματείο και συνδικαλιστική οργάνωση, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, και την ερωτική ζωή, καθώς και τα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες.

 

Ερωτήματα και απαντήσεις:

(1)  Ερώτηση: Πώς και οι Πασοκτζήδες Υπουργοί σκέφθηκαν να ψηφίσουν ένα τέτοιο νόμο? Τους πόνεσαν ξαφνικά τα προσωπικά δεδομένα? Αυτοί μέχρι πρότινος είχαν αρχείο όλων των Μελών της ΝΔ και άλλων δεξιών κομμάτων και κατ ιδίαν τους αποκαλούν «φασίστες» ενώ οι ίδιοι αυτοαποκαλούντο «σύντροφε» (στη …μάσα).

(2)    Απάντηση: ΔΕΝ σκέφθηκαν. Ο Νόμος Επεβλήθη από την ΕΟΚ εν όψει της Συμφωνίας Schengen. Μόνο που ο νόμος διετυπώθη κατά το δοκούν από ΑΣΧΕΤΟΥΣ, και ερμηνεύεται κατά το δοκούν πάλι από άσχετους.

(3)  Ερώτηση: Τι προέβλεπε η Συμφωνία Schengen? Kαι που κολλάει αυτό με τα προσωπικά δεδομένα?

(4)    Απάντηση: Προέβλεπε σε γενικές αρχές την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων, οχημάτων και εμπορευμάτων εντός της ΕΕ χωρίς έλεγχο, αλλά σαν ασφαλιστική δικλείδα ήθελε να μπλοκάρει κάποια αδικήματα, εγκληματίες, κλεμένα αυτοκίνητα, λαθρομετανάστες, κλπ Ετσι αυτά θα είναι, και είναι καταχωρημένα στο σύστημα SIRENE. Όμως , επειδή η τεχνολογία είναι τίμια πάντα, αλλά οι χρήστες της όχι πάντα, πρόβλεψαν οι Βόρειοι εταίροι μας, κάποια ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ δεδομένα να Μην καταχωρούνται στο SIRENE.

(5)  Ερώτηση: Ποια είναι τα δεδομένα αυτά?

(6)    Απάντηση: Είναι τα ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που δεν βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο, ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ, ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ, δηλαδή ΑΥΤΑ ΠΟΥ αφορούν τη φυλετική ή εθνική προέλευση, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές παποιθήσεις, την υγεία (πχ AIDS), και την ερωτική ζωή. TIΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Ο υπόδικος ή ο φυγόδικος είναι καταγεγραμμένος στο λογισμικό SIRENE!!!  Και φυσικά, ουδέποτε η ΕΟΚ είπε να απαγορεύεται η καταγραφή των Νόμιμων Μελών του Σωματείου «ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ», γιατί αποτελεί Νόμιμη δραστηριότητα, και συνεπώς γιατί να κρυφτεί και να προστατευθεί? Αυτά γράφει η Συμφωνία του Schengen.

(7)  Ερώτηση: Τότε λοιπόν γιατί ο νόμος περιλαμβάνει περισσότερα δεδομένα? Και γιατί ερμηνεύεται κατά το δοκούν?

(8)    Απάντηση: Δεν το καταλάβατε? Για να συγκαλύπτονται ανομίες ΕΠΩΝΥΜΩΝ ή ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ενώ όποτε γουστάρουν, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Πχ «Συνελήφθη ο μόδιστρος κ. ΚΟΥΝΙΣΤΟΣ, διότι χρωστάει ΦΠΑ στο Δημόσιο 1.500.000 Euro”. H το άλλο «ΑΠΕΒΙΩΣΕ ο ηθοποιός ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ. Η κηδεία αύριο». Μα, και ο ΗΜΕΔΑΠΟΣ φαρμακοποιός στο Κανάλι απεβίωσε στο τρακάρισμα. Εκεί γιατί απαγορεύεται η δημοσίευση του ονόματος???

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:

Είναι σαφές ότι ο Νόμος 2472 διετυπώθη «στο πόδι»!!! θέλει επαναδιατύπωση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Τα μόνα ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ που πρέπει να προστατεύονται είναι τα εξης ΝΟΜΙΜΑ και πρέπει να τα προστατεύουμε ΟΛΟΙ μας ως κόρην οφθαλμού:

1.      ΑΥΤΑ ΠΟΥ αφορούν τη φυλετική ή εθνική προέλευση (με αμφιβολία, εφόσον δεν είναι Ελληνες πολίτες, πχ Πακιστανοί, Αλβανοί, κλπ). Πχ ο κ. Παϊτέρης (γύφτος) δεν πρέπει να καταχωρηθεί γιατί είναι Ελληνας πολίτης εκ γεννήσεως, ασχέτως DNA, Πήγε φαντάρος, και μετείχε της Ελληνικής Παιδείας.

2.      Τα Πολιτικά φρονήματα,

3.      Οι Θρησκευτικές ή φιλοσοφικές παποιθήσεις (πχ Ιεχωβάδες, Αθεοι, Εβραίοι, κλπ)

4.      Η Υγεία, πχ AIDS, αναπηρία, κλπ, και

5.      Η Ερωτική ζωή. Πχ Ομοφυλοφιλία, εξωσυζυγικές σχέσεις, κλπ. Οχι η Παιδεραστία βέβαια γιατί αποτελεί ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα.

 

Μέχρι να αλλαχθεί ο Νόμος 2472, ως νομοταγής πολίτης με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, δηλώνω ότι δεν τον αναγνωρίζω, τον θεωρώ παράλογο και ατονήσαντα και ερμηνευόμενο κατά το δοκούν και τονίζω ότι ΚΑΘΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ που δεν ανήκει στα ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, θα το δημοσιεύω στο Διαδίκτυο, αναλαμβάνοντας την νομική ευθύνη αλλά και τον φόβο μήπως έχω το τέλος του δημοσιογράφου Γκιόλια. Προειδοποιώ όμως τους τυχόν που θα αποπειραθούν να με βλάψουν σωματικά, ΟΤΙ «ΕΝΑ KALASNIKOV θα τους σημαδεύει πάντα»!!! Οι κοινωνία δεν μπορεί να αποκρύπτει τα αυτονοητα ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΌΤΕΡΟ δεν ΜΠΟΡΕΊ να αποκρύπτει τις ανομίες των σκουληκιών της.-

 

Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας

One thought to “«Προσωπικά δεδομένα και άλλες…μαλακίες»!!!”

  1. Κε Γκουβα.
    Δεν γνωριζω ποσων ετων ειστε,αλλα θα πρεπει να εχετε καταλαβει σε τι χωρα μεγαλωσαμε…
    Δυστυχως επιβεβαιωνεται η φραση που ακουσα καποτε :”H Eλλαδα ειναι μια πανεμορφη χωρα,με τεραστια ιστορια,ομορφιες,ορυκτο πλουτο,φοβερες παραλιες αλλα,δυστυχως,κατοικειται…”
    Και ναι,αυτοι οι κατοικοι της ,πλεον,βλαπτουν σοβαρα αυτον τον τοπο, που τοσο πλουσιοπαροχα προικισε η φυση !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *