Νέα από Αρκαδία. Ανανέωση, τώρα !

 

Οι εκλογές  που θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα καθιστούν  επιτακτική ανάγκη για ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το κυβερνών κόμμα στο νομό μας για υποψηφιότητες, όπως και η επιχειρούμενη συγκρότηση των ψηφοδελτίων των άλλων κομμάτων, αποτελούν  μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή αυτή. Βλέπετε, οι μέχρι τώρα πολιτικοί μας εκπρόσωποι κατέστησαν κουραστικοί και κατώτεροι, οι περισσότεροι, των περιστάσεων. Όπως και οι πολιτευτές που δεν κουράστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, οι ίδιοι και οι ίδιοι,  να περιφέρονται από πανηγύρεως εις πανήγυριν, εκφέροντες τον ίδιο κουραστικό και μονότονο λόγο τους. Γι αυτό και σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ,  λέμε ότι δεν αντέχεται  το ανεπιθύμητο σε τόση μονιμότητα!

Με τέτοιους αποτυχημένους, κουρασμένους, πολιτικούς και πολιτευτές, που υποβοηθούνται  από τη βακτηρία του τίτλου τους, να περιπλανώνται ασταμάτητα στη ζωή μας τρομάζοντας σαν θλιβερά φαντάσματα. Τελειωμένοι από καιρό, να επιμένουν να περιφέρονται και να περιφέρουν το ξεπερασμένο ταλέντο τους ωσάν να ήταν χθες που ξεκινούσαν.

Και να μην  εννοούν τη λέξη παραίτηση. Την τιμητική παραίτηση και απόσυρση από την ενεργό πολιτική. Αλλά να περιμένουν  την αποστρατεία δια της ψήφου, που τους ρεζιλεύει και τους  κονιορτοποιεί μέχρις εξευτελισμού

Θα πείτε αφού ο λαός τους θέλει, γιατί να παραιτηθούν. Δυστυχώς η πενία παιδείας, ιδεών, θάρρους και τόλμης, που κατατρώγει τα σπλάχνα της κοινωνίας, οδηγεί στο να γίνονται αποδεκτοί και να απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές, δόξα και εξουσία έως ότου πέσει η βιολογική αυλαία τους.

Όμως τέτοιους πολιτικούς δεν έχουμε ανάγκη. Και η ευκαιρία που παρουσιάζεται σήμερα, μετά την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής των τελευταίων χρόνων για ριζική αλλαγή του πολιτικού προσωπικού όλων των κομμάτων, είναι σημαντική και δεν παρουσιάζεται εύκολα. Ας μην την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη.  Και ας μην εκλάβουμε  τα φύκια ως μεταξωτές κορδέλες. Τελεία και παύλα.

 

 

 

 

Σχολές γονέων

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας, μεταξύ αυτών και στην Αρκαδία, Σχολές Γονέων. Σκοπός του έργου των Σχολών αυτών είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό, που στοχεύουν   στο να : Βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια Προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους Αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους κλπ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων.

Φωτεινοί σηματοδότες

Από το  Σάββατο 31 Μαρτίου, στις  06:30 το πρωί, μπήκαν σε λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες που τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Τρίπολης στη διασταύρωση του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Τρίπολης.  Αναγκαία η τοποθέτησή τους λόγω της ύπαρξης των σχολικών μονάδων του 5ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου καθώς και του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Τρίπολης. Το γεγονός χαιρετίζει και εκφράζει την  ικανοποίησή του ο  Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης  καθότι  θα συμβάλλει στην ασφαλή διέλευση των πεζών και ιδιαιτέρως των μαθητών των γειτονικών σχολείων και την ομαλή διέλευση των οχημάτων με παράλληλη αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. 

Φυσικό αέριο

Η ΔΕΣΦΑ Α.Ε. ανακοινώνει ότι την Πέµπτη 05/04/2012 και ώρα 17.00 στο Πνευµατικό Κέντρο του Δήµου Μεγαλόπολης στην πόλη της Μεγαλόπολης θα διεξαχθεί ενηµερωτική συγκέντρωση – ανοιχτή συζήτηση προς τους ιδιοκτήτες των αγροτεµαχίων από όπου θα διέλθει ο Αγωγός Φυσικού Αερίου. Σκοπός της ενημέρωσης  είναι να γίνει γνωστό το νομικό πλαίσιο του έργου, ο τρόπος κατασκευής του και η διαδικασία των αποζημιώσεων. Η εγκεκριμένη χάραξη του Αγωγού Φυσικού Αερίου στο δήμο Μεγαλόπολης διέρχεται από τις ευρύτερες περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων Ραψοµµάτη, Μαλλωτών, Περιβολίων, Γέφυρας, Ανθοχωρίου, Λεονταρίου, Τριπόταµου, Χωρέµη, Θωκνίας και Κάτω Καρυών.

«Ώρα της Γης»

To Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, ώρα 20:30 είναι η μέρα κατά την οποία όλοι καλούμαστε, σε παγκόσμια κλίμακα, να κλείσουμε για μια ώρα τα φώτα. Είναι το «σινιάλο» όλων (πολιτών και δεκάδων δήμων) όσοι συμμετέχουν στην κίνηση «Ώρα της Γης», για την προστασία του περιβάλλοντος. Και  πρώτοι έδωσαν  αυτό το «σινιάλο» οι αιρετοί άρχοντες της χώρας, οι οποίοι συμμετείχουν ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια. Οι δήμοι ήταν πολλοί πανελλαδικά  και από την Αρκαδία συμμετείχαν οι δήμοι Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας.

Περιφερειακό συμβούλιο

Με τριάντα έξι συνολικά θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 3.30 μ.μ το Περιφερειακό Συμβούλιο  στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης. Μεταξύ των θεμάτων  η αύξηση της εγκληματικότητας στην Πελοπόννησο, η ενημέρωση για το Πρόγραμμα Jessica, το έργο παράκαμψης Βουτιάνων, η γνωμοδότηση επί τη μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο Μονάδα Βιοαερίου της εταιρείας «Βιοενεργειακή Μαντινείας Α.Ε.» ισχύος 480KW στη θέση Μπέρμπερη στο Δήμο Τρίπολης, η έγκριση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΠΕ Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων για τη διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Λιμάνι Γυθείου», η έγκριση διενέργειας δημοπρασιών για στέγαση υπηρεσιών της ΠΕ Αργολίδας.

Περίπολα

Ομάδες πολιτών, που θα συγκροτηθούν με αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων, θα περιπολούν σε περιοχές του Αριοχωρίου και των άλλων χωριών, προκειμένου να αποτραπεί η παραβατικότητα ομάδων αθιγγάνων. Την πρόταση αυτή έκανε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα. Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Βασίλης Γεωργακόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι θα πυκνώσουν οι περιπολίες και οι έλεγχοι της Αστυνομίας στις περιοχές αυτές.

Χαμογελάτε

Στη στάνη που καθόμουνα και άρμεγα μια γίδα,
εσένανε θυμήθηκα τα μάτια της σαν είδα!
Το Nokia το έβγαλα ίσια απ’ το ταγάρ
και μήνυμα σου έστειλα: ‘Τι κάνεις βρε ζαγάρ;’

Παπαμήτρος Γιάννης. Οδοντίατρος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *