ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ: Μεγάλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία των ασθενών

Μεγάλα προβλήματα καταγράφονται από γιατρούς, φαρμακοποιούς και
ασφαλισμένους όσον αφορά το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης,
κυρίως λόγω προβλημάτων στον σχεδιασμό του. Σύμφωνα με εκατοντάδες
τηλεφωνήματα και μηνύματα που κατέγραψε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1,
αναφέρονται σημαντικές καθυστερήσεις στη συνταγογράφηση, αλλά και επιπλέον
χρεώσεις ασφαλισμένων, καθώς το σύστημα αδυνατεί να ανταποκριθεί στη
ζήτηση, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα σε επαγγελματίες της υγείας και
ασθενείς. Τα προβλήματα παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος
Βουδούρης, ο οποίος τόνισε ότι ο οργανισμός λειτουργεί ελάχιστες εβδομάδες και
ήδη γίνονται διορθωτικές κινήσεις, προσθέτοντας ότι για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ
είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων. Σημειώνεται ότι στο θέμα έχει παρέμβει και
η τρόικα, η οποία πιέζει επιτακτικά για την εύρυθμη λειτουργία της ηλεκτρονικής
συνταγογράφησης το συντομότερο δυνατόν.

Health Daily

3 thoughts to “ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ: Μεγάλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία των ασθενών”

  1. Κάθε μήνα παίρνουμε από τρία κουτιά, για θεραπεία μηνός, Renitec των 20 mg, αλλά επειδή οι συμβεβλημένοι ιατροί του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχουν κλείσει τους 200 ασθενείς το μήνα και δεν παίρνουν άλλους ασθενείς, αναγκαζόμαστε να γράφουμε τα φάρμακα μετά παρέλευση 50 ημερών, ενώ η θεραπεία είναι για 30 ημέρες και αγοράζουμε τα επιπλέον φάρμακα, με ολόκληρη την τιμή του φαρμάκου, αντί του 25% που πρέπει να δώσουμε κανονικά, ως ασφαλισμένοι του Δημοσίου, επειδή μας γράφουν μόνο τρία κουτιά των 10 που έχει το καθένα από τα Renitec και όχι 5 κουτιά που χρειάζονται για τις 50 ημέρες.

  2. Κάθε μήνα παίρνουμε, εγώ και η σύζυγός μου, από τρία κουτιά, για θεραπεία μηνός, Renitec των 20 mg, αλλά επειδή οι συμβεβλημένοι ιατροί του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχουν κλείσει τους 200 ασθενείς το μήνα και δεν παίρνουν άλλους ασθενείς, αναγκαζόμαστε να γράφουμε τα φάρμακα μετά παρέλευση 50 ημερών, ενώ η θεραπεία είναι για 30 ημέρες και αγοράζουμε τα επιπλέον φάρμακα, με ολόκληρη την τιμή του φαρμάκου, αντί του 25% που πρέπει να δώσουμε κανονικά, ως ασφαλισμένοι του Δημοσίου, επειδή μας γράφουν μόνο τρία κουτιά των 10 που έχει το καθένα από τα Renitec και όχι 5 κουτιά που χρειάζονται για τις 50 ημέρες.

  3. Έκανα το σφάλμα ενεργώντας καλή τη πίστη να υπαχθώ με δήλωση (όχι σύμβαση, διότι δεν πρόκειται περί συμβάσεως η υπαγωγή των ιατρών στον ΕΟΠΥΥ) στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα ΕΟΠΥΥ, αποδέχοντας την αμοιβή για έκαστο ασθενή των 10 ευρώ και όχι των 20 όπως πρίν με τα άλλα έκπτωτα ταμεία. Όχι μόνο δεν μού κατέβαλε τα δεδουλευμένα του πρώτου τριμήνου του 2012 αλλά κατασκεύασε ένα ευφυές ηλεκτρονικό σύστημα ΄΄προσωπικό” για τον κάθε ιατρό, όπου εκπροθέσμως μας ανάγκασε να καταγράψουμε από 200 ονόματα εξετασθέντων στα ιατρεία μας του πρώτου διμήνου του παρόντος έτους. Το σύστημα αυτό όμως είναι ανεπαρκές και η πρόσβαση είναι αδύνατος παρόλο τον κλειδάριθμο και τους κωδικούς και δεν ξέρω τι άλλο! Σήμερα λοιπόν κλείδωσαν επίτηδες και το σύστημα e-ΔΑΠΥ ώστε να μην προλάβουμε να καταγράψουμε και τις επισκέψεις του Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Πώς θα ζήσω εγώ σαν ιατρός με τέτοιους θλιβερούς εκβιασμούς;! Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν! Πρέπει όμως ο κόσμος να ευαιστηθοποιηθεί και να μας καταβάλλει μιά αμοιβή ιδιωτικά πλέον ώστε να απαλλαγούμε από τον βραχνά του ΕΟΠΥΥ και της πασοκατζίδικης κλίκας πού απέτυχε σε κάθε ελεεινή της προσπάθεια υπονόμευσης της Υγείας! Το δε ηλεκτρονικό της σύστημα συνταγογράφησης και καταγραφής εξετάσεων είναι αποτυχημένο και μόνον κωλύματα και χρονοβόρους διαδικασίες επιφέρει. Σε λίγο οι ασθενείς θα αγοράζουν τα φάρμακα στη τιμή τους και θα πληρώνουν κανονική αμοιβή στους ιατρούς και όχι ”αμοιβές” ψιλικατζίδικου! Δεν φταίμε εμείς εάν ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί ένα αποτυχημένο σύστημα υγείας αλλά και μεγαλύτερη μαύρη τρύπα μιάς και πού ανέλαβε ταμεία έκπτωτα πού μα χρωστούν δεδουλευμένα από το 2009 (ΟΠΑΔ) από τον Ιούνιο 2011 (ΙΚΑ) και πού ”ευθαρσώς” ο Γεράσιμος Βουδόυρης πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε ”Ο ΕΟΠΥΥ θα αναλάβει τα χρέη του ΙΚΑ προς τους ιατρούς ;” Δηλαδή με λίγα λόγια, ”πάνε τα δεδουλευμένα μας”. Σκεφτήτε μόνον πού το πάνε! Ψευδολογούσαν δεν όλοι τους (Σπυρόπουλος και Βουδούρης) ότι εντός 45 ημερών θα πληρωθούν οι ιατροί! Αλλά τι λέω βρε παιδιά! Έχουμε κρίση οικονομική!!! Είναι δυνατόν να πληρωθούμε; !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *