Αθανάσιος Γιαννόπουλος. Πολύς θόρυβος για το τίποτα

Αθήνα, 20/02/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολύς ο θόρυβος για το τίποτε φοβούμεθα με τα λεγόμενα γενόσημα φάρμακα. Ο κ. Υπουργός εάν μας πείσει ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες φαρμάκων της χώρας είναι επαρκείς και σύμφωνοι με τις διεθνείς προδιαγραφές, τότε “όλα καλά και ωραία”.
Φοβούμεθα ότι πίσω από την μεγάλη πρόθεση του Υπουργείου για τα γενόσημα κρύβονται μονοπωλιακές εταιρείες γενοσήμων φαρμάκων, οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με αποτέλεσμα να αφανιστεί η ελληνική ποιοτική φαρμακοβιομηχανία.
Επίσης φοβούμεθα ότι κάτω από τις τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας ενός ΕΟΦ στον οποίο δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά υπηρεσία του, το πράγμα εξελίσσεται σε πραγματικό δημόσιο κίνδυνο όπως επισημαίνουν ακόμη και όσοι από καθήκον πρέπει να στηρίξουν την κίνηση υπέρ των γενοσήμων. Όμως ο κ. Υπουργός πολύ καλά γνωρίζει ότι τα φάρμακα σε μεγάλη έκταση είναι μοναδικά και αναντικατάστατα, ιδίως στα μεγάλα τριτοβάθμια νοσοκομεία. Εκεί τα γενόσημα δεν έχουν καμία θέση, και αυτό το ξέρει καλά αλλά το αποσιωπά. Πολύ σημαντικότερο θέμα όμως είναι η χορήγηση φαρμάκων πέρα από τις εγκεκριμένες επιστημονικά ενδείξεις τους. Αυτό είναι η αιτία και αφορμή μεγάλης σπατάλης και πηγή ικανού βαθμού διαφθοράς. Και αυτό το νοσηρό φαινόμενο το γνωρίζει και με την σιωπή του αποδέχεται να διογκώνεται και να θριαμβεύει.

Αθανάσιος Γιαννόπουλος
Τομεάρχης Υγείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *