Τεράστιες ποσότητες χειρουργικού υλικού

Τεράστιες ποσότητες χειρουργικού υλικού αποκάλυψε ο έλεγχος που έγινε στο κτήριο όπου στεγάζεται το παράρτημα του νοσοκομείου ‘Ιπποκράτειο’ της Αθήνας.

Η διοίκηση της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και του νοσοκομείου βρήκαν σε χώρο του παραρτήματος παρακαταθήκες υλικού, αξίας 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, η αξία των παρακαταθηκών δεν έπρεπε να ξεπερνά τις 100.000 έως 200.000 ευρώ.

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο φάκελος με την υπόθεση θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, στο πλαίσιο της διερεύνησης των σκανδάλων με τις προμήθειες στο χώρο της υγείας.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι η προμήθεια του συγκεκριμένου υλικού γινόταν υπό τη σκέπη συγκεκριμένης κλινικής του νοσοκομείου, την οποία όμως δεν κατονόμασε. Ο διοικητής της Α’ ΥΠΕ κ. ‘Αρης Μουσιώνης εξήγησε ότι το υλικό που βρέθηκε αφορούσε το σύνολο του νοσοκομείου. Πρόκειται για πανάκριβα χειρουργικά υλικά, όπως δακτύλιοι, μηχανικές και βιολογικές βαλβίδες καρδιάς, πλέγματα και καθετήρες για την παχυσαρκία.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας χαρακτηρίζει πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη ενέργεια, τονίζοντας ότι με αυτή στέλνεται ένα μήνυμα στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *