Δελτίο τύπου. Για τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των ΠΕΔΥ Ναυπλίου και Άργους

ικαΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (Αριθ. Πρωτοδ. 138/2003)

Δ/ΝΣΗ: Καποδιστρίου 14 Άργος , ΤΗΛ & FAX : 27510 – 22555

Αρ. πρωτ.: 65 (9/7/2014)

Στο Ναύπλιο και στο Άργος λειτουργούν μέσα στα ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ) Μικροβιολογικά Εργαστήρια. Και τα δύο , όντας οι μόνες Δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας στον εργαστηριακό τομέα, στην Αργολίδα, εξυπηρετούν τις εκτεταμένες περιοχές ευθύνης τους. Το πράττουν δε, όπως ανέκαθεν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των πολιτών και με επιστημονική αρτιότητα. Του Ναυπλίου μάλιστα , πέραν της Ναυπλίας και Ερμιονίδας (περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση) συχνά επιφορτίζεται και με μέρος της Τροιζηνίας και των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Και τα δύο εργαστήρια στελεχώνονται από δύο συναδέλφους γιατρούς Μικροβιολόγους οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται με αυταπάρνηση όλο αυτό το εξάμηνο σχεδόν διάστημα της «απορρύθμισης» της πρωτοβάθμιας υγείας τόσο στη χώρα μας όσο και στο νομό μας.

Δυστυχώς όμως δεν αρκεί! Οι ανάγκες των δύο εργαστηρίων σε αντιδραστήρια και σε τεχνική υποστήριξη παραμένουν και είναι υποχρέωση της Πολιτείας βέβαια να τις καλύπτει με συνέπεια και συνέχεια. Η ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης στο ζήτημα του συνεργείου καθαριότητας στο Άργος θα έπρεπε να ήταν περιττό να αναφερθεί! Η διατήρηση του Παραιατρικού προσωπικού τους είναι επιβεβλημένη και κάθε σκέψη περί «μετακίνησης» του είναι καταδικαστέα και «εκ του πονηρού». Η αναγκαιότητα εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην συνεχιζόμενη δικαστική διελκυστίνδα για το εργασιακό καθεστώς των δύο Μικροβιολόγων (όπως φυσικά και όλων των υπολοίπων γιατρών), είναι προφανής.

Για πολλοστή φορά ο σύλλογος μας τονίζει τη θέση του υπέρ της διατήρησης και ενίσχυσης των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την αντίθεση του στα σχέδια που απεργάζονται την παράδοση, δια της απαξίωσης τους, αυτών των δομών, στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πρ. Κωστάκης                                                         Ν. Μαλάμος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *