Στον αέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ! Κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιδιώτες γιατρούς

γιατροιΣτον αέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ! Κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιδιώτες γιατρούς

Την ώρα που τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ είναι πλέον σφραγισμένα, τα 10 εκατ. των ασφαλισμένων κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς τους 5000 ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς.

Λήγουν στο τέλος Μαρτίου οι περίπου 5000 συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ μετά την τρίμηνη παράταση που είχε δοθεί.Πρόκειται για τους 5000 γιατρούς στους οποίους εξυπηρετούνται δωρεάν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και ουδείς μέχρι σήμερα έχει σκεφτεί να τις ανανεώσει.

Και το ζήτημα είναι πως με κλειστά πολυιατρεια και με «πνιγμένα» εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, οι ασφαλισμένοι το επόμενο διάστημα θα εξυπηρετούνται κυρίως από τους ιδιώτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, που εκπροσωπεί τους συμβεβλημένους κλινικούς και κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, κρούει των κώδωνα του κινδύνου προς τον ΕΟΠΥΥ καθώς οι συμβάσεις των ιατρών λήγουν τέλος Μαρτίου «με κίνδυνο να βρεθούν χωρίς ιατρική κάλυψη τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων» όπως σημειώνει.

 

Γι αυτό και καλεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «να συγκαλέσει άμεσα την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Ένωσης ιατρών ΕΟΠΥΥ με σκοπό την διαπραγμάτευση των αμοιβών και των όρων των νέων Συμβάσεων του οργανισμού με το σύνολο των συμβεβλημένων κλινικών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών».

 

Και την ώρα που οι 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έμειναν χωρίς πολυιατρεια και κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιδιώτες γιατρούς, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει σε συνεργασία και με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη- 200 νοσηλευτές που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καλυφθούν κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων όλης της επικράτειας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr/articles/read/6130

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.