Αναμονή ενός έτους για τα τακτικά περιστατικά στα Νοσοκομεία!

νοσοκομεια απεργιαΕκτινάχθηκε κατά 30% η προσέλευση στα νοσοκομεία, αποτέλεσμα των κλειστών πολυιατρείων, τονίζουν η ΟΕΝΓΕ.

Για τρομακτικό φόρτο εργασίας κάνουν λόγο οι Νοσοκομειακοί Γιατροί, επισημαίνοντας πως, λόγω του λουκέτου στον ΕΟΠΥΥ εκτρέπονται κάθε μήνα στα Νοσοκομεία 1,8 εκατ. Ραντεβού.

Αυτή την αυξημένη προσέλευση, «τα αποψιλωμένα από προσωπικό και πόρους Νοσοκομεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα απερίγραπτη ταλαιπωρία αλλά και κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών», τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με το Δ. Βαρνάβα, ήδη καταγράφονται αναμονές 8 ωρών στα επείγοντα, ενώ η αναμονή στα τακτικά περιστατικά φτάνει σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος. «Όσοι έχουν την ατυχία να επισκεφτούν αυτές τις μέρες δημόσιο Νοσοκομείο μιλούν για εικόνες που θυμίζουν Ιράκ και άλλες εμπόλεμες ζώνες», υποστηρίζει.

Αντίστοιχα προβλήματα αναφέρουν και εργαζόμενοι σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, με τον Διευθυντή Καρδιολογίας του «Ευαγγελισμού», Η. Σιώρα να κάνει λόγο για τεράστιες λίστες αναμονής, σημαντικό αριθμό μη καταγραφόμενων ασθενών και συνεχώς διογκούμενη προσέλευση ασθενών σε επείγοντα και εξωτερικά ιατρεία.

Ο κ. Βαρνάβας επιρρίπτει σαφείς ευθύνες στον Υπουργό Υγείας.

«Κι ενώ εξελίσσεται αυτή η κατάσταση ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει να περιέρχεται τους τηλεοπτικούς σταθμούς και να διασύρει τους γιατρούς ως υπεύθυνους για τη δραματική κατάσταση, ως να μην είναι ο ίδιος που διεκπεραιώνει ρόλο δολιοφθορέα στις υπηρεσίες υγείας της χώρας», σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΝΓΕ και προειδοποιεί πως αν χρονίσει αυτή η κατάσταση τότε θα γίνει μη αναστρέψιμη και όλοι οι δείκτες υγείας θα επιδεινωθούν δραματικά.

Απαιτείται, λοιπόν, αλλαγή πολιτικής στο χώρο της υγείας «αλλιώς σε λίγους μήνες θα κάνουμε λόγο για υγειονομική γενοκτονία του ελληνικού λαού», καταλήγει.

Γράφει: 

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health/health-and-pharma-news-reports/item/1970-anamoni-enos-etous-gia-ta-taktika-peristatika-sta-nosokomeia

noskomeia                                                    Αναμονή κλικ εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *