Οι 250 “προύχοντες” του ΕΣΥ! Γιατροί δύο ταχυτήτων στα νοσοκομεία

ΕΣΥΜπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να επιμένει και να διατυμπανίζει ότι όλοι οι γιατροί που θα μεταφερθούν από τον ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) στο ΕΣΥ, να πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αυτό όμως δεν ισχύει για όλους…Ποιοι είναι οι τυχεροί

Τη σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης θα πρέπει να αποδεχθούν οι περίπου 5500 γιατροί του ΕΟΠΥΥ για να ενταχθούν στο ΕΣΥ. Θα πρέπει δηλαδή να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία αφού υποχρεούνται να περάσουν πριν την αίτησή για πρόληψη από την εφορία.

Μάλιστα είναι ένα σημείο στο οποίο από τη πρώτη στιγμή ο Άδωνις Γεωργιαδης επέμενε με περισσή εμμονή λέγγοντας ότι αποτελεί τον βασικό πυλώνα της μεταρρύθμισης του.

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας ξεχνά περίπου 250 γιατρούς των νοσοκομείων του πρώην ΙΚΑ που μεταφέρθηκαν στο ΕΣΥ αλλά χωρίς να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ενώ εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία, πλάι στους νοσοκομειακούς γιατρούς, αλλά έχουν και δικαίωμα για ιδιωτικό ιατρείο.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι στο ΕΣΥ θα υπάρχουν πλέον ξεκάθαρα και με τη βούλα του υπουργείου, γιατροί δύο ταχυτήτων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχέδιο για αλλαγή των σχέσεων εργασίας των 250 γιατρών παρότι έχει τεθεί πολλές φορές στο τραπέζι των συζητήσεων του Άδωνι Γεωργιάδη από διάφορα στελέχη.

Οι 250 τυχεροί γιατροί που εργάζονταν στα νοσοκομεία του πρώην ΙΚΑ και μεταφέρθηκαν στο ΕΣΥ μετά το λουκέτο που μπήκε, είναι διαφόρων ειδικοτήτων και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία: Άγιοι Ανάργυροι Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός και Αγία Όλγα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://www.iatropedia.gr/articles/read/5912

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *