Όλη η αλήθεια για τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ: Τεκμήριο του ΙΣΑ οι γιατροί της Αθήνας

ΙΣΑsmallΑπό το Ιούλιο του 2013 έχει να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ το 98,7% των γιατρών σε ιατρικές πράξεις και το 39% των γιατρών σε ιατρικές επισκέψεις  Παρόλο που ο κος Κοντός ήταν κατηγορηματικός στις δηλώσεις του στις 11/1/2014 στη Δημόσια Τηλεόραση ότι ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει σε 2 μηνες τις επισκέψεις και σε 3-4 μήνες τις ιατρικές πράξεις, και το επιβεβαίωσε και γραπτά με δελτίο τύπου στις 16.1.2014, δυστυχώς οι γιατροί της Αθήνας τον διαψεύδουν…

Σε έρευνα που ξεκίνησε ο ΙΣΑ, 367 γιατροί της Αθήνας μέσα στις πρώτες 5 μέρες, δήλωσαν τις αληθινές οφειλές του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τα δηλωθέντα στοιχεία, ιατρικές πράξεις πλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ έως και τον Αύγουστο 2013 ΜΟΝΟ στο 1,3% των γιατρών και επισκέψεις στο 61% των γιατρών, ενώ τελειώνει ο Ιανουάριος του 2014. Μία απλή αριθμητική φτάνει, για να προσθέσει κανείς τους 6 μήνες, και να καταλάβει ότι διανύουμε τον 7ο.

Όταν το 98,7% των ήδη δηλωθέντων στην έρευνα γιατρών μαρτυρεί ότι έχει να πληρωθεί ιατρικές πράξεις από τον Ιούλιο 2013 και το 39% των γιατρών έχει ομοίως να πληρωθεί ιατρικές επισκέψεις από τον Ιούλιο 2013, τότε τα συμπεράσματα για το ποιος λέει αλήθεια, είναι προφανή!!!

Καλούμε τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να αναλάβει τις ευθύνες τους στα λεγόμενά του και στα γραφόμενα του Οργανισμού, διότι οι αντοχές και η ανοχές των γιατρών μας έχουν εξαντληθεί.

Περιμένουμε ΑΜΕΣΑ την εξόφληση στο σύνολο των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς, έτσι όπως ορίζει ο Ενιαίος Κανονισμός του ΕΟΠΥΥ, τόσο στις τρέχουσες οφειλές όσο κα στις ληξιπρόθεσμες, χωρίς ψευτοχρονοδιαγράμματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, αλλά ΜΟΝΟ με αληθινές πράξεις, με συνέπεια και συνέχεια.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *