Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.Φυσικοθεραπεία των Ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

 

-Σύμφωνα με το Γεν. Έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, Αρ. Πρωτ. 915/31-1-12, οι δαπάνες για Υπηρεσίες που πραγματοποιήθηκαν μέχρι 31-12-11 ή ξεκίνησαν το 2011 και ολοκληρώθηκαν μετά την 1-1-12, θα υποβληθούν στους εντασσομένους φορείς, όπως υποβάλονταν έως τώρα. Η υποβολή των δικαιολογητικών και η εκκαθάριση των λογαριασμών για δαπάνες υγείας που πραγματοποιήθηκαν από 1-1-12 θα γίνεται στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, πρώην ΥΠΑΔ. Περισσότερες οδηγίες μέχρι 20-2-12.

-Για πολλοστή φορά είχαμε τη διαβεβαίωση από τις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και από τη Δ/νση Κοινωνικής Ασφάλισης, Ασθένειας & Μητρότητας ότι οι πιστοποιημένοι Ιατροί στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης  μπορούν να συνταγογραφούν και Φυσικοθεραπεία. Tο σκεπτικό είναι ότι αφού στο σύστημα e-diagnosis περιλαμβάνονται και οι Φυσικοθεραπείες, δεν τίθεται κανένα θέμα. Παρόλα αυτά,  ασκήσαμε όλη τη δυνατή πίεση πρός τη Δ/νση Ασφάλισης, για τη ταχύτερη έκδοση τροποποιητικής της υπ’ αρίθμ.90380/25916/4456/29-12-11 ΚΥΑ για το εν λόγω θέμα.

-Νεότερη ενημέρωση είναι ότι οι ηλεκτρονικές εντολές για Φυσικοθεραπεία το πιθανότερο να μη χρήζουν θεώρησης. Θα δοθεί διευκρίνιση.

-Εντός των ημερών θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, η πρόσκληση προς Φυσικοθεραπευτές  για τη σύναψη των ατομικών συμβάσεων.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των πολλαπλών θεμάτων που προκύπτουν καθημερινά, σχετικά με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, είμαστε υποχρεωμένοι για την επίλυσή τους και την καλύτερη ενημέρωσή μας, να επισκεπτόμαστε τις Υπηρεσίες του στο Μαρούσι σχεδόν καθημερινά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *